Gå til innhold

Forbrenning av proteiner etter trening


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg tror faktisk ikke jeg har hørt uttrykket "forbrenning av proteiner" før i hele mitt liv...

 

Det tar nok litt tid før disse proteinene begynner å virke, så det skader neppe å sykle hjem etterpå. Ihvertfall slik jeg har forstått ting.

Da kan du iallefall se uttrykket her. :p

 

Det jeg tenkte var iallefall at man bør ta proteiner rett etter treninga er ferdig for maksimal muskelvekst... så derfor burde jeg vel ta den før jeg sykler? :/

Lenke til kommentar

Jeg har ca. 10 min sykkeltur hjem fra treningssenteret. Pluss 5 min å pakke alt og komme til sykkelen. Jeg tar bare og lager shaken min før jeg drar, så det første jeg gjør når jeg kommer hjem er å tar shaken og spiser 1 banan. Har hørt man skal ta den under 30 minutt etter trening, altså nærmest rett etter. Jeg tar min da 15-20 min etter trening.

Lenke til kommentar
Du må tenke totalt antall kalorier brukt, mot totalt antall kalorier inntatt.

 

Det spiller ingen rolle om du tar proteinshaken og bananen før eller etter sykkelturen. Den dagen har du uansett tatt en proteinshake og banan, samt en sykkeltur - og nettoresultatet er det samme.

Ja, men man skal vel helst innta proteinene så fort som mulig etter treninga for maksimal muskelvekst?

Lenke til kommentar

Jepp, protein og karb innen 30min , så en god middag/måltid.

Det er også en fordel på bulk å legge mer karbs til etter trening - til leggetid en før.

Dvs spise litt mindre karb hele dagen før trening der dette er mulig, og legge til de karb i måltidene etter trening.

Det er iallefall lett om man bruker karbpulver.

Endret av War
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Du forbrenner ikke proteiner. Proteiner brytes ned til aminosyrer som kroppen bruker for å bygge opp muskler og slikt. Kun hydrokarboner skal forbrennes, dvs karbo og fett.

 

Dersom du forbrenner Protein så får du ikke i deg nok karbo, da begynner kroppen å tære på muskelreservene dine.

Mulig jeg tar kraftig feil eller har misforstått, eller begge, men jeg trodde hydrokarboner var organiske stoffer som metan, etan, propan osv, naturgasser og olje. Molekyler bestående av karbon©- og hydrogen(H)-atomer.

 

Og jo, man kan forbrenne proteiner. Det er riktig som du sier at proteiner brytes ned til aminosyrer, og brukes til å bygge muskler, men fjerner man aminogrupppen fra en aminosyre, altså om man(kroppen) fjerner et ammoniak-molekyl vil en aminosyre bli et glukosemolekyl (karbohydrat) og kan derfra bli til pyrodruesyre og inngå i den vanlige ATP-forbrenningen (adenosintrifosfat). Både protein, fett og karbohydrater er næringsstoffer, og alle gir energi. Alle kan forbrennes, og alle kan gjøre at man legger på seg.

 

Det er totalt kcal-inntak som har noe å si for muskelbygning/slanking osv. Er inntaket større en forbruket vil man stige i vekt.

_ _ _

 

Mine økter varer ca. én time, jeg spiser et måltid, så innen maks 2 timer etterpå trener jeg, etter en halvtimes trening drikker jeg halvparten av shaken jeg har laget, etter neste halvtime drikker jeg resten. Shaken består av 5dl melk (samme hvilken type), 30-40g myoprotein (50/50 forhold myse/kasein), og 50g maltodextrin (karbohydratpulver). Dette gir ca 45-55g protein og 50g karbohydrat, littegrann fett(mettet) og ca. 500kcal.

 

Innen en time eller to etter trening spiser jeg et bedre måltid hvis hovedingrendiens er protein. Rett før jeg legger meg drikker jeg en shake identisk med trenings-shaken, bare uten karbohydratpulveret og et annet protein, TN's Pro-90 Isolate (80% kasein).

Lenke til kommentar

Hydro-karbon/ karbon-hydrat, samme greie eller jeg begrepsforvirret? Uansett, proteinforbrenning er afaik ikke optimalt, da det gir mindre energi enn ren glukose? Samtidig som man får amonium som må fjernes fra cellen.

 

Har hørt at kroppen vil ha proteiner, og at så lenge den ikke får det, vil den si at den er sulten. Defor vil en karbo tung diett føre til at du spiser mer enn du trenger.

Selv føler jeg meg mett mye lengere etter en biff enn en salat/brødmat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...