Gå til innhold

Å leve ute i den Norske skogen


trespiser

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg kan jo si at akkurat dette ble foreviget på film, en sann historie om en mann ved navn Christopher McCandless som desverre døde i Alaskas villmark.

 

Grunnen til at han døde var egne feil..

 

Nå veit eg ikkje hvilken erfaring du har med friluftsliv, men det er fult mulig å leve av naturen, så sant du finner ein plass med stort nok område som du får lov til å benytte deg av. (med tanke på tillatelser til å kunne fiske/jakte det du måtte trenge.. gjennom hele året)

 

Dette krever nok ein del planlegging men er ikkje umulig.

 

Er du ett normalt, sosialt menneske kan det nok verte litt ensomt. men er du som f.eks. fangstmennnene på svalbard (hvorav noen bare ser andre mennesker 3-4 ganger i året) så er vel ikkje det noe problem:P

 

tips; spis GODT før du starter og ha ein del fett du kan unnvære.. det betyr dog ikkje at du ska vere i dårlig form, les noen bøker fra Rune Gjeldnes, Børge Ausland og den gjengen.

Lenke til kommentar
Slik oppførsel blir besvart med bøter og fengselsstraffer. :)

Av Politimenn på skogstur?

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Jakt- og fangstrettigheter [rediger]

Jakt- og fangstrettighetene er en del av grunneierretten, en enerett som i Norge og de fleste andre land tilhører grunneieren, og således ikke er omfattet av den særnorske allemannsretten. Jakt og fangst kan derfor bare drives med tillatelse fra grunneier, selv om denne er identisk med staten. Et unntak er den såkalte frie jakten på hav og fjord. Der kan jakt skje uten tillatelse, utenfor grensen mellom sjø og land.

 

 

Prøver og avgifter [rediger]

I Norge må alle som skal jakte på vilt ha bestått jegerprøven og ha betalt årlig jegeravgift til staten. I tillegg må jegere som skal jakte på storvilt med rifle eller kombivåpen bestå en skyteprøve for storviltjegere hvert år. Jegere som skal være med på såkalt lisensfelling må stå i Jegerregisteret og ha bestått jegerprøven og årlig skyteprøve for storviltjegere, samt ha betalt jegeravgift for inneværende jaktår.

 

 

Statistikk [rediger]

Det står oppført over 427 500 jegere i det norske jegerregisteret, hvorav 7 100 er utenlandske personer. 196 300 betalte jegeravgift for jaktåret 2008/2009, hvorav 13 100 kvinner. Av disse var 193 200 bosatt i landet. Akershus fylke toppet statistikken med 18 400 betalende personer.[3]

 

 

Viltloven [rediger]

I Norge reguleres all jakt av LOV 1981-05-29 nr 38: Lov om jakt og fangst av vilt av 1981, eller viltloven som loven også kalles. Som hovedregel er alt vilt fredet hvis ikke annet spesifiseres med lov. Viltloven regulerer alle viltlevende landpattedyr og fugler, amfibier og krypdyr.[4]

 

Lovens formål er at «viltet og viltets leveområder skal forvaltes slik at naturens produktivitet og artsrikdom bevares. Innenfor denne rammen kan viltproduksjonen høstes til gode for landbruksnæring og friluftsliv». Laveste forvaltningsnivå er de kommunale viltnemder. Jakten på de større hjortedyra foregår i vald som får tildelt kvote for antall og klasse dyr som lovlig kan felles.

 

For å jakte småvilt i Norge må du være fylt 16 år, men man kan være med på såkalt opplæringsjakt på småvilt fra man fyller 14 år. Da trenger man imidlertid samtykke fra sine foresatte. Man kan dessuten bare jakt under tilsyn av en lisensert jeger, som selv har fylt 20 år og har betalt jegeravgiften for inneværende jaktår. For å jakte småvilt alene før man fyller 18 år må man innhente politimesterens tillatelse til å bære våpen, enten du du skal kjøpe og eie det selv eller låne et.

 

For å jakte storvilt i Norge må du være fylt 18 år, men man kan være med på såkalt opplæringsjakt på småvilt fra man fyller 16 år. Da trenger man imidlertid samtykke fra sine foresatte. Man kan dessuten bare jakt under tilsyn av en lisensert jeger, som selv har fylt 20 år og har bestått skyteprøve for storviltjegere og betalt jegeravgiften for inneværende jaktår.

 

 

Jakttider [rediger]

Jaktbare arter har ulike jakttider i Norge. Disse jakttidene reguleres i forskrift om jakt- og fangsttider[5] og myndighet i forbindelse med forskriften er delegert til fylkesmannen, kommunen og villreinnemnda.

Anmeldelse fra grunneier, viltnemda, oppsynsmenn eller liknende er ikke uvanlig.

Lenke til kommentar

Ellers så kan man bare drite i alt?

 

Lover og regler er bare noe vi mennesker selv har funnet opp, vi TRENGER ikke å følge de.

Det er jo ingen mening med livet, så man kan jo gjøre som man vil.

 

Det er ingen høyere makter, ingen kan bestemme over et menneske, så i realiteten gjelder ingen lover og regler.

 

Men det er vanskelig å kjøre denne tankegangen 100%, så det er lurt å være på den sikre siden.

 

Men om man VIRKELIG vil bli fri, og tilbake til naturen, da driter man i alt. Bøter og fengelstraffer?

Da betaler man bare ikke bøtene, og man stikker av fra politiet.

Det er det man må gjøre for å være virkelig fri.

 

Men det er nok tilfredstillende nok for mange å bare ta en tur i skogen med tillatelse til alle slags ting.

Endret av ikkespisgress
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke se noe i veien for at man skal kunne klare seg noen dager i norsk "villmark" . Få deg fiskekort for områdene du har tenkt å være, evt jakt på småvillt. ta en uke eller to i slengen om sommeren i begynnelsen, og bygg opp førstehånds erfaring. Et mer eller mindre permanent bosted kan kanskje være en fordel, En gamme, solid telt eller lignende.

Men aller viktigst, ha en backupplan...

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...