Gå til innhold

Internettsider for musikk, Nyheter om musikk og Album anmeldelser.


BaltusBrun

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

www.allmusic.com har ein masse anmeldelsar og greier, og ein enorm database med alt slags album. Anmeldelsane er til tider av litt låg kvalitet, vil eg seie, ned i berre nokre linjer, liksom.

 

Ellers du kan du jo prøve www.pitchfork.com

 

Dei fokuserer på alternativ/indie-musikk. Bruker ikkje sida sjølv, og høyrer dei får ein del kritikk av ymse grunnar, så eg veit ikkje eg.

Endret av someOen
Lenke til kommentar
Hei. Jeg lurer litt på om det finnes noen god nett side hvor jeg kan holde meg oppdatert på nye plate utgivelser nyheter, anmeldelser og den duren. Noen som har tips?

 

i sjangeren Rock, Alternative Indie :)

Mange hater Pitchfork.com, men det er bare tøv. Det er IMO nettets beste musikkside, oppdatert på alt interessant nytt med hovedvekt på litt mer obskure ting (du finner mer indie og ekstremmetall enn Killers og Coldplay). Anmeldelsene er jevnt over av meget høy kvalitet, velskrevne og informative. Designet på siden er en smakssak, men etter litt tilvenning er det funksjonelt og oversiktlig.

 

For en fyldigere og grundigere "musikkdatabase" har du allmusic.com, og for metall har du metal-archives.com. Groove.no ble også nevnt her, og selv om jeg ofte ikke finner det jeg leter etter der så er innholdet deres bra der det finnes. En annen side som virker interessant, men som stort sett skriver om musikk jeg aldri har hørt om, er Dusted Magazine. Sjekk den ut og se om du liker den :)

 

Altså:

- http://www.pitchfork.com

- http://www.allmusic.com

- http://www.metal-archives.com

- http://www.groove.no

- http://www.dustedmagazine.com

Lenke til kommentar

Finnes ingen bra musikknyhetsnettsteder, spør du meg. Til og med Pitchfork er überteit. De er alt for trigger happy på 8-erne og 9-erne og har veldig lett for å villede seg mot hype og fra selve musikken. Når det gjelder de halvveis obskure, ikke-kjempespesielle bandene though så treffer de veldig godt.

 

Men når jeg leser sånt som dette, så innser jeg hvorfor jeg gidder å følge med.

Lenke til kommentar
Av norske sider liker jeg http://groove.no/, ikke minst fordi det er tydelig at skribentene nesten alltid har god peiling på det de skriver om fra før, både tidligere plater av samme band/artist, lignende band og selvfølgelig sjangeren.

 

helt enig. Bruker alltid å lese anmeldelsene der, og er som regel høvelig enig i anmeldelsene og :) Det er mye der.

Endret av sandinista
Lenke til kommentar
Men når jeg leser sånt som dette, så innser jeg hvorfor jeg gidder å følge med.

Det der er med respekt å melde et unntak. Den anmeldelsen har gått meg hus forbi. Uansett ser jeg ikke bort fra at albumet de anmeldte er like verdiløst som apetiss. En video kan si mer enn tusen ord :p

 

Triggerhappy på 8 og 9, javel - lenge siden jeg så en nier der nå, faktisk, bortsett fra nyeplata til Dirty Projectors. En del på åttetallet er det, men det tilsvarer vel omtrent en femmer på terningen, og det er ikke så uvanlig hverken her eller der.

 

Så har du også helt tilfeldig utvalgte anmeldelser (etter "komme på en artist, søke, sjekke en anmeldelse"-prinsippet) som denne, denne, denne og denne, som jeg mener er lesverdige, gode og gjennomtenkte, og grunnen til at jeg stikker innom Pitchfork nesten daglig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...