Gå til innhold

Hva bruker egentlig hardware.no brukerne datmaskinen til ?


Anbefalte innlegg

Hallo.

 

Jeg har lest hardware.no siden det begynte å eksistere. Slik jeg oppsumerer det er det en gjeng gutter og jenter som synes at hardware det er jævli artig, og det er faen meg avansert osv.

 

Hvis jeg sammenlikner sidene med sider som tomshardware og anandtech så er det noe helt annet. Artiklene som skrives på hardware.no har et tøvete preg og det testes mer mp3 spillere enn det skrives om hvor vesentlig de forskjellige produktene og pcen er for brukerne. Det handler mye om hva som er nytt og jeg får gadget-faktor følelsen av alle nettstedene som er under samme paraply.

 

Det jeg lurer på om man kunne laget en undersøkelse på er hva hardware.no leserne egentlig bruker datamaskinene sine til. Jeg har kjennskap til og er også del av nerdmiljøet som kan dritmye om hardware. De aller aller fleste jeg kjenner som har en "feet" maskin med masse avansert teknikk benytter den utelukkende til å spille spill med. Bare et fåtall kan et programm veldig godt. Enda ferre tjener noen som helst penger på det arbeidet de utfører med datamaskinen. Den er kort og godt regnet som en hobby og tidsfordriv.

 

Hvor heldig dette er for utviklingen av hardware vet jeg ingenting om. Alikevel vil jeg prøve meg på å si at det er mer negativt enn det er positivt for de som har pcen som arbeidsverktøy. Både andre aktører innen datajournalistikk og generelt i bransjen bruker tid på å tilfredstille brukerne som er på hardware.no, gjennom å utvikle produkter og lage et apprat rundt dem. Det er mye underholdning i hardware.no konseptet, mer enn det er fag, slik jeg ser det.

 

Hvis man har tomshardware og anandtech i den ene enden, så har man zdnet i den andre. Hardware.no mener jeg bør velge side, slik at seriøsiteten i konseptet styrkes, og det som skrives blir mer slagkraftig. Dette tror jeg er mulig å gjøre, til tross for at sidene drives på frivillig basis. En tyngde innenfor en av de to nevnte kategoriene nettsteder, vil sikkert skape interesse hos andre større datajorunalistiske internasjonale aktører, og hos annonsører.

 

Jeg ønsker å trekke frem noen eksempler på at jeg synes at hele konseptet er mye tøv.

 

På svært mange tester har man en overskrift som inneholder ordet "test". Man har da stadfestet at man skal avholde en test av et produkt. På slutten av ingressen på mange av testene står det noe slikt som "v har testet produktet" eller "hvordan kommer det ut i test". Slik repetering vil jeg karakterisere som dårlig språkbruk, fra noen som arbeider redaksjonelt. Språket ellers er både artikler, notiser og tester kanskje dårlig.

 

Hva gjelder struktur og innhold på det som skrives så er det neste aldri en klar linje på det som skrives. Et eksempel er Martin Lexow Wiraks test av Canon EOS 10D. Dette er et kamera som er laget for den svært seriøse entusiast, eller for en som tjener penger på kameraet. For å få det opp å gå må du ut med over 20.000 kroner. Nå har jeg ikke lest testen grundig, men jeg tror ikke dette taes opp som problematikk et eneste sted. Hvis dette var en test av dette prosumer kameraet, laget med standardforbrukeren i øye, så hadde dette trolig vært interessant. At testen er skrevet for hvermansen kan man derimot tydelig se når det nevnes at kameraet ikke har "verdenskalender". En verdenskalender, eller en mp3 spiller for den saks skyld, har noll å gjøre i et rimelig DSLR kamera. De "billige" DSLR husene lages for å bringe proff-teknologi til forbrukeren til en rimelig penge. Da etterspør man ikke MP3 spiller i arbeidsredskapet. Det skrives også at huset er tungt. Tungt i forhold til hva ? Egner huset seg som reservehus for 1Ds, er det da også tungt ? Er det tungt i forhold til Canon Digital Ixus ? Skulle bare mangle. Denne kameratesten, er for prosumeren, alt gjort hos dpreview.com og andre nettsteder. En forbrukertest hadde vært bedre skrevet enn som så. Det er forøvrig ikke noe godt tegn at det ble tatt 5000 bilder i løpet av to dager for å utføre testen.

 

En annen skribent, og nettstedsansvarlig jeg vil trekke frem er Mohammed Sourouri på barbara.no. Han skal ha honnør for gode kunnskaper om bærbarmarkedet. Han har langt mer kunnskaper om det enn noen andre jeg har møtt på. Testene varierer imidlertidig såpass i omfatning at de ikke blir noe man kan sette sin lit til. Noen ganger er det utredninger om hvorfor ytelsen er opp eller ned, mens det andre ganger bare spørres om det kanskje kan være et brikkesett eller noe annet det er feil eller mangler ved. Barbara.no inneholder utrolige mengder med tester, og det er sikkert interessant for mange av brukerne. Jeg synes det blir for kjedelig. En av tingene MS har listet opp gjennom testene sine er de forskjellige OEM produsentene av bærbare datamaskiner, f.eks. Compal. Dette synes jeg som hardware-nørd er interessant. Å ha sett f.eks. et kart over alle de kjente produsentene av maskiner som selges under andre navn hadde vært interessant. Et slikt kart, og kanskje et kart som forteller hvilke kvaliteter han vektlegger ved forskjellige maskiner hadde jo heller ikke vært å forakte. Intervjuer med markedsledere for bærbare datamaskiner hos forskjellige produsenter, samt andre ting enn tester og produktomtaler hadde hevet kredibiliteten til nettstedet.

 

Det er kanskje en tung oppgave å skulle springe ut og lage mer redaksjonelt stoff enn subjektive tester av produkter og diverse omtaler. For hardware.nos del tror jeg det kan være like greit å være ydmyk og ærlig og kanskje si at man ikke har peiling, så blir stoffet for folk som heller ikke har peiling. Kompetansebygging på sett og vis.

 

Hva synes andre brukere, og hva er det egentlig slags brukere som benytter disse paraplysidene ?

 

Jeg selv har over lengre tid arbeidet som fotograf og datakonsulent i eget firma. Jeg har overfladisk kjennskap til drift av NT4 server, 2000 server med exchange og isa, samt kjennskap til windows operativsystemets grunnleggende oppbygning. Jeg klarer å løse de aller fleste hardware og software baserte problemer på pcer. Som konsulent veileder jeg (ikke bare oppgraderer eller reparerer) brukere av pcer som grafikere, kontoransatte og journalister etc. Jeg har vidre kunnskap i asp programmering, macromedias produksjonspakke for web (med unntak av flash, hvor jeg bare evner å lage de simpleste løsningene). Jeg har kjennskap til Photoshops muligheter innenfor bilderetusjering da jeg har levert bilder til 25 forskjellige magasiner og aviser, hvor jeg av og til har hatt fast engasjement. Jeg leser hardware.no for å orientere meg om produkter og lese andres oppfatninger på bevegelser innenfor it.

 

 

 

johanG.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg bruker den primært til onlinegaming  :D Spilte mye RTCWolfentein, nå mest Battlefield 1942 DesertCombat. Gleder med til Matrix onlinegame kommer  8)  Skal kunne spille med hele værdenn på samme server  :o  :o

 

og hvordan linje skal den stå på da ? 1000gbit elns?

Lenke til kommentar

Jeg bruker PC'n som TV, radio, spiller av WMA filene mine, skriver raporter, brev etc i Word, Regner, organinserer og analyserer i Excel, Utveksler E-post og organiserer tiden min og tid med Outlook, lærer server og backoffice produkter, tester nye løsniger eller prøver å finne løsninger på problemer, redigerer bilder og skriver, ser opplæringsvideo'er, henter ned oppdateringer, patcher og drivere til jobben og brenner de til CD, progger litt, scripter en del, fjernstyrer andres pc'er og supporterer folk, tester ny HW. Kommuniserer med venner, kjente og forbindelser over hele verden med video/chat, ICQ, MSN etc. Spiller et spill en sjelden gang. Bruker generelt PC'n mye og til mye forskjellig.

 

HW.no er kult å lese uansett..

Lenke til kommentar

får intrykk av at hw.no's brukere kan "late" som dem de kan mye. (gjelder bare en stor % andel her - ikke alle)

 

Og så har vi ham som ikke veit noen ting om hardware, men skal ha det beste av beste som lurer på om han skal kjøpe dott og datt.

(gjelder bare en stor % andel her - ikke alle)

 

Og så har vi de som faktisk kan noe, men de er rett og slett for arrogante til å kunne produsere noe vettugt svar.

(Nå så er jeg i denna kategorien - blir sykt lei av å se "adsl er fdx" osv)

 

Uansett, det er like før jeg snurper kofferten min å drar ett annet sted.

 

For så lenge jeg får intrykk av at mine svar bare skal bli overkjørt av såkalte "cs-nærds" som tror de kan alt for de har aimbot installert så gidder jeg ikke å kaste bort tida mi her lenger, dere får heller kontakte meg igjennom jobben og betale meg opptil 1900,-/timen for hjelp.

 

Ja. og en ting til, ha en god dag.

Lenke til kommentar

Vel jeg bruker maskinen til (i en slags prioritert rekkefølge).

Videoredigering (grunnen til at jeg kjøpte maskinen).

Tekstbehandling (er jo strengt tatt nødt til å ha en maskin for å gjøre dette).

Photoshoping.

Jukebox (koblet til anlegget).

Litt surfing.

Litt av diverse andre ting (musikk, 3D, bittelitt spilling etc...)

Lenke til kommentar

Nå blir jeg vel flamet her, men...

 

Tror de aller fleste av oss har maskina som en hobby.

Ingen av oss er utlærte selvfølgelig, men vi jobber med saken.

 

Om alt skal dokumenteres som "nyttig" eller "nødvendig" er det vel egentlig bare å rulle inn. Om så var virkeligheten ville "de viktige og proffe brukerne" fremdeles trøkka på en kalkulator og progga med blyant.

 

Men én ting som undrer meg er hvorfor i all verden "ritt45854" har hengt her i årevis.

"Jeg leser hardware.no for å orientere meg om produkter og lese andres oppfatninger på bevegelser innenfor it."

Men dette kan du jo gjøre på TomsHardware og Anandtech. På forumet til Anandtech er som kjent det generelle kunnskapsnivået flere kvantesprang høyere enn her. For ikke å snakke om sakligheten i debattene...

Lenke til kommentar

hm... det som slår meg når jeg leser hr. "ritt45854"'s innlegg er den åpenbare trangen til å irritere seg over at andre uttaler seg innenfor et område som tydeligvis er ditt levebrød. Slik som jeg ser det skal harware.no være en boltreplass for alle og hvor man skal ha lov til å svare på spørsmål uten å være livredd for at såkalte bedrevitere skal stå klar til å plukke alt en skriver fra hverandre. Det er en kjent sak at den beste måten å lære ting på er å lære fra seg. Det faktum at kanskje ikke så veldig mange av forumets brukere har dokotorgrad innen IT/IS gjør dessuten sitt til å holde terminologien på et folkelig nivå slik at den ikke bare blir en tumleplass for eksperter og IT-akademikere.

Nei, la oss beholde forumet slik det er i dag. Om mange her på forumet bruker PC'en til å spille på og ikke har den som sitt arbeidsverktøy får vel være deres sak. Hadde vi ikke hatt denne enorme kjøpergruppen av PC'er/komponenter som dem, så hadde nok vi som bruker PC'en hovedsaklig til arbeid nok måtte ha betalt helt andre priser for datautstyr.......

Må forøvrig si meg enig i en annen litt lenger opp her som lurer på hva du har gjordt her i flere år når du tydeligvis er milevis over de fleste innen denne vitenskapen som så mange har som en kjær hobby...

Lenke til kommentar

Jeg bruker PCen til det man kan bruke den til:

 

- Surfing (nyttig og unyttig - dvs informasjonsinhenting og tidsfordriv)

- Høre på lydfiler (musikk og annet)

- Se på video/filmer

- Kommunikasjon (e-post, chat o.l.)

- Litt spilling

- Benytter den som server

- Benytter den/de til å tilegne meg kunnskaper om IT (har eksempelvis en W2K Server og en W2K Pro i nettverk. Kan lære mye av det)

- Bruker den som en samlingsplass for dokumenter og andre nyttige ting (kall det gjerne en database)

- Webdesign (tjener penger på det)

- Føre budsjett/betale regninger

 

Bruksområdene er kort sagt mange!

Lenke til kommentar
hm...  det som slår meg når jeg leser hr. "ritt45854"'s innlegg er den åpenbare trangen til å irritere seg over at andre uttaler seg innenfor et område som tydeligvis er ditt levebrød.

 

Haha, tenkte det samme :)

 

Må forøvrig si meg enig i en annen litt lenger opp her som lurer på hva du har gjordt her i flere år når du tydeligvis er milevis over de fleste innen denne vitenskapen som så mange har som en kjær hobby...

 

Og igjen :)

 

Må si det virker litt rart at noen som er så kritisk i det hele tatt gidder å skrive et så langt innlegg (som iallefall ikke jeg orket å lese alt av) bare for å få frem at "jeg er flink, de fleste av dere er det ikke".

 

Men, til slutt, jeg bruker maskina til (ikke i prioritert rekkefølge):

* Spille

* Jobbe (IntelliJ/ant/tomcat/JBoss/CVS/Linux/Win2K/Java/C#/PoseidonUML/PostgreSQL/DBDesign)

* surfe (da mest på IT-ting (og såklart litt p or no))

* lytte på musikk

+++

Lenke til kommentar
På svært mange tester har man en overskrift som inneholder ordet "test". Man har da stadfestet at man skal avholde en test av et produkt. På slutten av ingressen på mange av testene står det noe slikt som "v har testet produktet" eller "hvordan kommer det ut i test". Slik repetering vil jeg karakterisere som dårlig språkbruk, fra noen som arbeider redaksjonelt. Språket ellers er både artikler, notiser og tester kanskje dårlig.

 

Jeg må si jeg er uenig i dette med språket. Nå har jeg selvfølgelig ikke lest alle artiklene og testene osv. og de jeg har lest har jo selvfølgelig noe varierende innhold, alt etter hvem som har skrevet/testet osv. Men jeg mener at de som skriver mest (eksempelvis Håvard Røste og Magnus Johannesen) har et bra og ikke minst variert språk. Et språk som gjør det greit for oss som åpenbart har noe mindre kunnskap enn deg å forstå innholdet.

 

For meg som ikke kan så mye innen hardware verdenen, men har skrekkelig lyst til å lære er hw.no en bra side. Nettopp fordi de tester masse ting, som jeg da kan sammenligne, og derigjennom får et bilde av hvordan dette fungerer. Samtidig som jeg også får en god del ut av å lese forumet, jeg begynner vel å være ganske god til å overse tråder som har vært tusen ganger før, og jeg leser bare tråder der overskriften sier noe om innholdet. På denne måten opplever jeg flere seriøse tråder, og mange bra svar (selvfølgelig noen ikke fullt så bra svar, men det må man bare regne med..)

 

Dette er slik en "ikke-nerd" opplever hw.no, dessverre har jeg ikke lest nok på de andre sidene, foruten akamera til å uttale meg om kvaliteten på disse.

Det ga meg forresten enda en tanke...hvor bevandret er du egentlig i hva folk kjøper hvis du tror at "mannen i gata" som er interessert i fotografering ikke ville kjøpt kamera til 20'000!?!? Siden er nok ikke for alle som tar ca 24 bilder i året, den er som alle andre nisje-sider (denne inkludert) for de som har interesse, og det er høyst sannsynlig for disse MLW har testet kameraet, og i den gruppen tror jeg det er mange som kan klare å bruke såpass med penger på et kamera....

 

 

molly (en ikke nerd som gjerne vil lære mer..)

Lenke til kommentar

jeg bruker maskinen til tekst-skriving, kommunikasjon, nett og avspilling (+ noe innspilling og redigering) av musikk og filmer + tv /radio

 

hva angår den konstruktive kritikken i første innlegg så finnes det mange gode poeng der. jeg vil spesielt fremheve Barbara.no;

 

det hadde vært fint om testene også tok for seg hvor / av hvem maskinene ble produsert og noe annet veldig viktig:

 

hvilke komponenter kan man bruke til å oppgradere maskinen senere

(flere produsenter selger vel maskiner som ikke er kompatible med f.eks. standard twinmos DDR minne til bærbar (som også er veldig mye billigere enn "orginalminnet til f.eks. Compaq)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QqZexW9o

Primary: Release på nett

Secondary: Surfe,spill og multimedia

 

 

og selvsagt lage kvalme for RIAA og MPAA på best mulig måte

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...