Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ballen min ble tatt - Hva kan jeg gjøre for å få den tilbake?


haukland

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg var nettopp på fotballbanen sammens med noen kompiser. Vi møtte noen andre som vi knapt kjente, og begynte å spille sammens med de. Plutselig skyter en av de vi møtte ballen over nette, og ballen havner rett i en husvegg. Vedkommende som skøt ballen over, sprang vekk og vi så ikke noe mer til han. Dermed gikk jeg og noen kompiser for å se om ballen lå der. Når vi kom til hagen sto sønnen til huseieren der, og sa at vi ikke fikk tilbake ballen før vi hadde betalt for det vi hadde skadet(en lufteventil fra huset var knekt av). Vi prøvde og forklare at han som skøt ballen hadde stukket av, men da sa sønnen til huseieren at vi måtte vente til faren hans kom hjem så måtte vi ta det med ham. Han skulle komme tilbake rundt kl 20.00.

 

Så nå sitter jeg her og er bekymret, ettersom ballen kostet 1000.- , og jeg har ikke noe lyst til å betale for noe som ikke var min skyld. Var jo også et uhell fra personen som skøt ballen over.

 

Det jeg lurer på er hvilke rettigheter jeg har? Kan huseieren bare ta fra meg ballen hvis jeg ikke betaler? Syns ihvertfall at dette er rimelig urettferdig.

 

Skal vel nevnes at det samme skjedde med en kompis for et år siden, da måtte han betale 20 kr for en blomster som hadde veltet, noe han gjorde.

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du mener de vi spilte med, nei, de så jeg fint lite av. Regner med de dro rett etter at det skjedde.

 

Har nå vært å snakket mer med huseieren, og han står fast ved at han skal ha erstatning for den ventilen som ble ødelagt. Han var heller ikke redd for å kjefte å komme med trusler, noe jeg synes var meget rart ettersom vi prøvde å være så hyggelig som mulig. Men vi fikk beskjed om at neste gang vi skulle ringe på døren hans, måtte vi ha penga i lomma eller så skulle han anmelde oss.

 

Men fortsatt ingen som kan si meg om jeg kan kreve tilbake ballen uten å ertsatte skadene(ettersom det ikke var jeg som utførte skaden), eller om jeg blir nødt å betale for skadene for å få ballen tilbake? På forhånd takk

Lenke til kommentar

Til ditt forsvar så kommer han ikke langt med å anmelde deg. DET trenger du hvertfall ikke å bekymre deg for, han må gjerne gjøre det, men han kommer ikke langt med det. Saken henlagt etter 1 min hos politiet. Selv om det er din ball, betyr ikke det at det er du som skjøyt ballen.

 

Hvor gammel er du ? Du kan jo få foreldrene dine/noen foresatte til å ta et besøk/ringe da dette kansje er litt mer akseptabelt for han å føre en dialog med en deg/dine venner.

 

Er man bosatt ved en fotballbane, må man regne med slikt skjer, å holde på noe som er din eiendom, som en slags pant, har han ingen rettigheter til å gjøre. Nå er ikke jeg noe ekspert på dette området rundt lover å regler, men jeg er ganske sikker på at dette ikke er lov.

 

 

Selv OM det hadde vært du som sparket ballen, ville han ikke ha lov til å urettmessig oppbevare noe som er din eiendom uten ditt samtykke.

Lenke til kommentar

Nå har du ikke nevnt hvor gammel du er enda.

Men det hindrer deg alikevell ikke til å snakke med politiet. Anbefaler deg å ringe 02800, som er nummeret for alle henvendelser til politiet. Så fremt det ikke er nødsituasjon.

Ta siutasjonen opp med dem, de er svært hjelpsomme der inne.

 

Nå har han allerede tatt din eiendel i pant, noe som er ulovelig. Så teoretisk sett kan du gjerne tjene litt penger på dette her om du drar strikken litt langt. Du ser jo hvor mange dumme saker det er i usa? Du har ingen dum sak i det hele tatt.

 

Om jeg hadde vært i din siutasjon. Så hadde jeg utnyttet den kraftig. Reist en erstatningssak o.l. Du trenger ikke å tenke på at det "bare er en ball". Du må tenke på det prinsipielle i loven. Å den sier at du ikke har lov å gjøre slikt.

 

Slike personer får jeg bare vondt av. Strekker du strikken litt langt, så får du gjerne råd til ti baller å vell så det :)?

 

Dersom du velger å gjøre dette, anbefaler jeg deg å skaffe noen gode beviser. Muntlig snakk i rettsapperate blir ofte ord mot ord. Derfor er det viktig at du skaffer deg noen grundige beviser som viser det han faktisk gjorde. Han fratok det en gjenstand (tyveri!). Som ikke var hans.

 

Hvordan skaffe bevis?

 

Jeg har gjerne en litt frekk å komme med. Skriv en kontrakt med han. I kontrakten beskriver du hele situasjonen. Skriv også at han tok din gjenstand i pant. Nederst skriver du at dersom du betaler utgiftene for det ballen har ødelagt, så får du ballen tilbake igjen. Han er så dum å skriver under.

 

Da har du et håndfast bevis til politiet.

 

Dette høres helt sikkert sykt ut, men jeg hadde helt seriøst utnyttet situasjonen! Tenk penger :) Du kan få råd til en mye dyrere ball etter dette.

Lenke til kommentar

Hehe, vet du hvor mye det koster med rettsak? Greit at man får igjen pengene hvis man vinner, men man må først legge ut for advokater og rettsaken osv osv. Dessuten blir jeg ufattelig overrasket dersom en sak som dette havner i rettsapparatet uansett.

 

Kontakte politiet kan være en ide, men er slett ikke sikkert at de gidder å rykke ut for en slik "fillesak". Helt greit å ringe de for å høre om råd og rettigheter ihvertfall.

Jeg ville tatt med meg noen voksne dersom du er ung og pratet med fyren, da kan du også si at du har pratet med politiet og vet hvor du står i saken.

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Hvor mye er det huseier forlanger? Har f.eks du og dine kompiser mulighet til å kjøpe denne ventilen på maxbo og at eventuelt dere reparerer skaden? Har dere sett på den skadede ventilen og ser at det er en ny skade som etter all sannsynlighet er forårsaket av deres ball og ikke en tidligere ball? Av en eller annen grunn har jeg en mistanke om at det ikke er deres ball som har forårsaket skaden.

 

Ellers skjønner jeg til en viss grad huseier, en ball treffer en ventil som faktisk må fikses, håper dere kan komme til en minnelig løsning som begge kan si seg fornøyd med.

 

Ellers er vel forliksrådet neste stopp. Det koster 860,- og blir gjerne betalt av den tapende part.

Lenke til kommentar

Jeg er 17 år gammel.

 

Og han påstod at det kostet 500 kr fro ventilen, men så ville han også ha penger for arbeidet. Da jeg tilba meg å sa at jeg kunne sette ventilen på plass (er bare en slik du må presse inn i hullet, tar 2 min max), sa han at jeg ikke skulle fikse noe som helst, og ba meg om å reise til h****** vekk fra hans eiendom, hvis ikke skulle han anmelde meg.

 

Foreldra mine er reist bort og blir borte i rundt ei uke til, hvis ikke hadde jeg selfølgelig fått de til å snakke med han.

Ser ikke ut som om han har respekt for oss når vi prøver å snakke med han, og i går hissa han seg så mye opp, at noen av kompisene mine sprang fra stedet fordi de ble redde for at han skulle gå til fysisk angrep på oss.

Så ser ut til at det blir vanskelig og snakke med han med mindre vi har med penger.

 

Er usikker på om jeg skal ta det videre til politiet, må nesten se hva som skjer videre. Skal dra innom han og forklare det dere har skrevet her, så får jeg se hva han sier.

 

Takker for alle svar, gjerne kom med flere.

Lenke til kommentar
Og han påstod at det kostet 500 kr fro ventilen, men så ville han også ha penger for arbeidet. Da jeg tilba meg å sa at jeg kunne sette ventilen på plass (er bare en slik du må presse inn i hullet, tar 2 min max), sa han at jeg ikke skulle fikse noe som helst, og ba meg om å reise til h****** vekk fra hans eiendom, hvis ikke skulle han anmelde meg.

Ser ut som det kan bli vanskelig å komme fram til en minnelig ordning ja, hadde nok vært greit å få en voksen person inn i bildet.

 

500,- hørtes mye ut, et søk på ventil hos clas ohlson ga meg dette. Har du mulighet til å finne en lik ventil hos Clas Ohlson eller Maxbo på nettet, for å sjekke prisen.

Lenke til kommentar

En ytterveggsventil / lamellventil skal ikkje koste over 100 kroner.

Antagelig er det en av merket Flexit han har og den får man tak i hos en blikkenslager.

 

Mitt råd er det samme som mange andre har komt med. Vent til foreldrene dine er heime eller ta ein telefon til politiet og spør pent om dei kan ta ein telefon til den fyren og fortelle kor landet ligger. Be politiet om å foreslå til han at han kan sparke ballen tilbake over gjerdet og gløyme heile saken.

 

Dersom det haster så kan du eventuelt snakke med nåken andre voksne i nabolaget, f.eks. ein/ei med litt autoritet, og få den personen til å ta ein prat men han som krever penger.

 

Tips til personer: trenereren for eit fotballag, lederen for tunet/blokka, mannens nermeste nabo, og sist men ikkje minst Frivilligsentralen. På frivilligsentralen er det heilt garanter nåken som virkelig vil synst synd på ein gjeng med sunn ungdom. ;)

 

Link: Frivilligsentralen

Endret av VroD01
Lenke til kommentar

Jeg ser for meg at du sikkert kunne fått en lokal politimann til å bli med deg og kreve ballen tilbake. De har vell ikke alt for mye å gjøre på om dagene :p Hvis de har tid til å besøke fester og be dem holde volumet nede har de sikkert ti minutter til en tyverisak også.

Lenke til kommentar

har vært oppi lignede sak bare litt andre gjenstander da. " han hold en ting for meg og krevde 2000 for noe han mente at eg hadde ødelagt om natten hos han " siden han ikke hadde bevis gikk eg bare til lokal politi stasjon de ble med meg ned til han og eg fikk gjenstanden min og han fikk 2000 i bot :) ironisk ! eg var forresten uskyldig så morsomt var det !

Lenke til kommentar

Ikke betal for ventilen, bare for å få saken unna. Dette kan skje med andre, som han igjen bare vil fortsette med.

 

Han har INGEN rett til å oppbevare noe som er din eiendom som pant.

 

Hadde det vert min ball, ta kontakt med politiet, ring 02800, forklar en mini versjon av historien, dvs:

"en person som bor i nærheten av en fotball bane, har tatt en ball som er min eiendom til verdi av 1000 kroner i pant, for at jeg skal dekke en skade på huset hans som ikke jeg har gjort. Vi har forsøkt å snakke diplomatisk med han, uten hell, han viser klare tegn til aggressjon, slik at de jeg hadde med meg på besøk for å komme frem til en løsning ble redd og stakk fra stedet. Jeg er bare 17 år, foreldrene mine er vekkreist. Jeg spiller fotball aktivt, siden han nå har beslaglagt fotballen min får jeg ikke spilt fotball. Jeg er og litt småredd for å gå ut nå, da han truet med ganske kreftige verbale ord. Er det mulig at en lokal politipatrulje kunne tatt kontakt med meg på telefon slik at de kansje kan hjelpe meg å få tilbake eiendelen min ?"

 

Noe i den duren kansje ?

Lenke til kommentar

Takker for svar. Tror jeg skal dra innom/ringe politistasjonen imorgen og prøve å få med meg en politimann. Hadde vært sinnsykt artig dersom huseieren skulle få en bot i tillegg, fordi det fortjener han så sinnsykt.

 

Har hørt meg litt rundt med folk på fotballbanen idag, og viser seg at de fleste har opplevd lignende situasjoner der de IKKE har fått ballen tilbake. Men det var ingen av disse som tenkte på å ringe politiet.

 

Skal poste videre hva som skjer dersom jeg eventuelt kontakter politiet.

Lenke til kommentar
Har hørt meg litt rundt med folk på fotballbanen idag, og viser seg at de fleste har opplevd lignende situasjoner der de IKKE har fått ballen tilbake. Men det var ingen av disse som tenkte på å ringe politiet.

Høres ut som fyren prøver å akkumulere litt baller :p

 

Men seriøst, han kan ikke holde på sånn, uansett hvor irriterende det er at ting går i stykker fra tid til annen.

 

I utgangspunktet syns jeg det hadde vært rimelig om dere hadde betalt det en ventil koster, forutsatt at det faktisk er deres ball som har ødelagt den, men etter hans oppførsel skjønner jeg at du har liten lyst til det.

 

Det kunne jo også vært et vindu som hadde gått, og har han bare store nok vinduer kan det komme opp i endel tusen. Kanskje det har skjedd tidligere og det er derfor han er så aggressiv?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...