Gå til innhold

Trådløs router til trådløs router?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja det stemmer. Enklest å legge inn DD-WRT på er trolig Linksys WRT54GL. Det finnes også routere med 11g (raskere hastighet) som støttes av DD-WRT.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

 

Man må holde tunga rett når en skal finne enheter som går an å flashe, for noen ganger støttes v1 og ikke v2 av et produkt osv.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Men hvordan får man dette til å fungere egentlig? Har tilfeldigvis en WRT54GL liggende, fikk så mye problemer med den så har lagt den i skuffen.

 

Hva er forskjellen på .11n netverk og den 54 og 106 tingen? Noe med B, G og N-nettverk? Har selv en internettkobling på 3,5mbit, så har det noe å si egentlig? Og kabletnettverk vil uansett ikke bli berørt av hva slags nett som brukes?

 

Edit: Forresten, det var en WRT54G bare, så får ikke prøvd det ut.

Endret av Anixion
Lenke til kommentar

Så hvis jeg har forstått det riktig så skal jeg laste ned en av disse

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...eric%2Fvintage/

 

og legge de inn på firmware updaten til routeren?

 

Siden det står at jeg kan velge alle slags DD-WRT versjon så kan jeg bare velge hvilken jeg vil? Når jeg har gjort det, hvordan får jeg koblet til internetten da?

 

Edit: Har nå klart å flashe routeren, men finner ikke ut hvordan jeg skal få den til å koble opp mot internett.

Endret av Anixion
Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt hva jeg skal velge, men tok mini og fulgte de guidene som sto på den siden dere ga meg.

 

Men det jeg ikke skjønner er hvordan WRT54G skal koble det opp mot min D-Link router. Har gjort som tegningen viser, men får fortsatt ikke nett. Kan det være at den eksisterende routeren min har passord?

Endret av Anixion
Lenke til kommentar
Kan det være at den eksisterende routeren min har passord?

Du må jo selv logge inn på den og finne ut av det. Lønner seg å slå av krypteringen til du får det til å virke sikkert.

 

 

PS: Jeg har en annen tråd med lignende problemstilling. Der fant vi ut at man måtte sette statisk ipadresse, gateway og DNS på PC tilkoblet secondary router for å få det til å virke. Det kan ha noe med versjon av DD-WRT eller at router #1 ikke har DD-WRT.

 

Hvis du forteller hvilken ipadresse og gateway router #1 har, så skal du få de magiske tallene til meg.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

IP adresse: 192.168.0.1

Standard Gateaway: 192.168.0.1

 

Hvordan skal jeg sette Static IP på routeren? Vet hvordan jeg gjør det på en pc bare.

 

 

Skal prøve å skru av krypteringen i morgen jeg, og ta screenshot av innstillingene mine. Men hvordan skal jeg slå på krypteringen når jeg ahr fått det til?

Endret av Anixion
Lenke til kommentar

Hvis du har satt opp parametre slik som på tegningen, så har du allerede lagt inn statisk IP på routeren. Du må sette opp adressene i samme subnett (192.168.0.xxx) på begge sider.

I utgangspunktet har DD-WRT 192.168.1.1, men du må endre dette til 192.168.0.2 og sette gateway til 192.168.0.1. Deretter lagrer du og setter statisk ipadresse på PC til f.eks:

192.168.0.200

255.255.255.0

192.168.0.1

 

195.159.0.100 (DNS)

 

Har oppskrift på hvorden dette settes opp i nettverkslinken min under.

 

Krypteringen endrer du ved å logge inn på routeren og velge Wireless eller WLAN.

 

Det som kreves for at dette skal virke er primært at routeren med DD-WRT er satt i client_bridge og at du logger deg på mot den andre routeren ved å bruke søkefunksjonen i DD-WRT router. Videre må begge ha samme subnett og bruke samme gateway (192.168.0.1).

 

Når du har forbindelse så skal du greie å logge inn på http://192.168.0.1 fra PC tilkoblet secondary router. Prøv med kabel mellom PC og router med DD-WRT slik at du utelukker andre problemer.

Lenke til kommentar

43539548.jpg

dfsdfssdd.jpg

dfsssssss.jpg

 

Har fortsatt ikke klart å få til nett gjennom Linksys routeren. Har brukt kabel hele veien, så burde vel få nett gjennom kabelen hvis jeg hadde fått det til? Den søkefunksjonen gjennom DD-WRT routeren er den under Status som tegningen viser i siste ting jeg må stille inn?

 

Finnes det forresten et produkt som er ferdig konfigert for dette? Altså en bridge ting som bruker signalet til min DIR-655 til å "forsterke signalet" på en eller slags måte. Det eneste kravet jeg har er at det også skal være mulig å koble inn internett til denne routeren. Helst med 2 innganger.

Noe som dette tror jeg?: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=316916

 

Grunnen til at jeg ikke får det til kan være at routeren er litt ødelagt. Tror det var grunnen til at vi skiftet router, da den begynte å bli litt ustabil og vi fikk stadig "Uidentifisert nettverk".

Endret av Anixion
Lenke til kommentar
Har fortsatt ikke klart å få til nett gjennom Linksys routeren. Har brukt kabel hele veien, så burde vel få nett gjennom kabelen hvis jeg hadde fått det til?

Det kommer vel an på hvordan du har koblet kabelen ...

Såvidt jeg forstår må du koble den inn på en LAN-port på din WRT54G.

 

Finnes det forresten et produkt som er ferdig konfigert for dette? Altså en bridge ting som bruker signalet til min DIR-655 til å "forsterke signalet" på en eller slags måte. Det eneste kravet jeg har er at det også skal være mulig å koble inn internett til denne routeren. Helst med 2 innganger.

Noe som dette tror jeg?: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=316916

Du kan jo se på om noen av disse Ethernet Bridges kan brukes.

 

Jeg forstår ikke helt hva du mener med:

Det eneste kravet jeg har er at det også skal være mulig å koble inn internett til denne routeren. Helst med 2 innganger.

Koble inn internett? Skal du ikke få "internett" trådløst fra DIR-655? Hvilke andre "internett" er det du vil "koble inn"?

 

Og - hvis du ikke er sikker på om WRT54G virker, hva med å konfigurerer den som en vanlig trådløs router, koble den direkte til internett (- koble ut DIR-655 midlertidig -), og se om du får den til å fungerer da. Hvis den gjør det, så vet du i det minste at det ikke er noen hardwarefeil på den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...