Gå til innhold

Stillegående kabinett med stil?


Anbefalte innlegg

Vet det finnes mange tråder her ute, men det finnes nesten ingen som setter krav til et stillegående kabinett. Har sett på Antec Twelve Hundred, men synes det blir litt for mye styling. Har derfor sett litt mer på Antec Sonata Elite. Dette virker som et flott og stilfullt kabinett. Har ikke funnet noe info eller tester på denne så derfor spør jeg her. Det som er viktig for meg er at jeg skal ha et stillegående kabinett, plass til et bra skjermkort (eller flere) og at det er fint å se på uten masse lys og stesj.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du tester av Antec Sonata Elite:

http://www.swedishtechreport.se/?p=1139

http://computershopper.com/components/revi...ec-sonata-elite

http://metku.net/index.html?path=reviews/a...elite/index_eng

http://www.geeky-gadgets.com/review-antec-...a-elite-part-1/

http://www.overclockersclub.com/reviews/antec_sonata_elite/

http://www.hitechlegion.com/reviews/cases/355-sonataelite

http://www.gadgettastic.com/2009/01/13/rev...c-sonata-elite/

http://www.vortez.co.uk/contentteller/arti...e_review,1.html

http://www.silentpcreview.com/Antec_Sonata_Elite

 

-> Ser du eksempelvis testen til overclockersclub, har de der klart å presse inn et GTX 280 skjermkort. Tar jeg ikke feil, så er GTX 280 10.5" eller ca 27 cm om jeg har regnet riktig. 10.5" er størrelsen noen av de største og kraftigste skjermkortene på markedet. Til eksempel er GTX280/260 på 10.5", HD 4870X2 er på 10.5”. Kort som HD 4890 og GTX 275 er vell en plass mellom 9" og 10.5". Så det vil være trangt, men det skal være plass til high end skjermkort i dette kabinettet.

 

-> Nå det er sagt, så er vell egentlig ikke Sonata Elite laget med tanke på high end komponenter, selv om du nok klarer å skvise det inn med tunga rett i munnen. Da kan nok muligens Cooler Master Cosmos være et bedre alternativ. Silverstone sitt nye Raven kabinett skal også etter hva jeg har hørt være stillegående, dog hvor stilrent dette kabinettet er kan diskuteres. Det jeg synes ser ut til å være det beste støysvake og stilrene kabinettet er Nexus Edge Nok av plass, stilrent, og har god kjøling. Dessverre vet jeg ikke når og om dette kabinettet finner veien her til lands.

> Det må nå også nevnes at Lian-Li også har noen støysvake kabinetter, med ferdig montert støydempende matter. Lian Li PC-V1100 PLUSII og Lian Li PC-V2110 for å nevne to av dem.

Lenke til kommentar

Takk for utrolig bra svar. Hvis du skulle valgt et kabinett til meg, hva ville du gått for da:

- Antec Twelve Hundred (Hvertfall god plass)

- Antec Sonata Elite (Det at dette kabinettet kan bli litt lite skremmer meg litt fra å kjøpe det)

- et lian li kabinett

 

Blir bare vanskligere og vanskligere hvor mer jeg ser på dette.

Lenke til kommentar

Strengt tatt er det vel ikke noe slikt som "stillegående kabinett", men alt avhenger av hva slags vifter som benyttes og ikke minst om de kan kontrolleres. Veldig ofte er medfølgende vifter f.eks.kun 12V molex-tilkobling. For en som vil ha ekstra stille, er ofte slike vifter ubrukelige og så må man bruke (enda mer) penger på å kjøpe noe annet osv.

 

Har desverre ikke på stående fot noe anbefalinger sjøl (mulig det Svenni linker til er helt OK)

 

Slik jeg ser det, er det beste hvis vifter har 3-pin kontakter man kan koble på hovedkortet. Men finnes kanskje ikke all verden med kabinetter der ute som tilbyr det. Mulig det kan være mest lønt å kjøpe et enkelt billig tower, og heller bruke de ektra kronene på egenvalgte vifter.

Lenke til kommentar

Har egentlig beregnet å kjøpe egene vifter for å få en "stille" pc. Antec Twelve Hundred ser utrolig fint ut. Spørsmålet er vel egentlig om dette er super mye styling greirer på? Ser jo at det er noen vifter her og der med blått LED lys, men er det liksom overkill?? Skal se på litt annet også, men akuratt nå er det den jeg står med.

Lenke til kommentar
Nei, har ingen praktisk erfaring. Vurderer selv. Men etter å ha lest dusinvis med tester, så er dette noe av det mest stillegående/lyddempende du kan få iallefall i den prisklassen.

 

Selvsagt avhenger det av vifter og. Sideplater er i tre lag, metall - plast - metall for å dempe mest mulig lyd.

 

Ja har lest noen tester selv nå også og det synes å være et stillegående kabinett. Det som ser ut til å være et problem er plassen. Jeg ønsker et kabinett som ikke er akuratt i plass lksom. Liker forøvring den løsningen med kabler bak HK slik at det blir mindre synlig rot.

Lenke til kommentar

Hvordan er Silverstone Fortress FT01B i forhold til Antec Twelve Hundred?? Er disse to like bra eller er noen av de bedre. De ligger liksom i samme pris klasse og det passer meg egentlig bra. Har også sett litt på CM Stacker 830 NVIDIA Edition, mitt spørsmål rudnt dette kabienttet er om den har samme funksjon som Antec har med å "skjule" kabler bak HK? Noen som vet?

Endret av pannelars
Lenke til kommentar
Du å denne pushingen av TJ07 ;) Har aldri likt designet, dog er dette en smakssak.. Er det forresten forhandlere i Norge?

 

Jeg kjøpte første tj07 på pcutstyr for 3 år siden. Og har kjøpt enda et på digitalimpuls. Komplett hadde også kabinettene. Men ser ut som de er utgått nå ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...