Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

er moped grensen 60/t?


Anbefalte innlegg

Fattern sa til meg i dag ved middagen at han idag fikk høre fra sin bror som er mye yngre enn fattern (20-åra) at fart grensen for moped nå er forandret fra 45 km/t til 60 km/t.

Noen som også har hørt dette og som kan bekrefte det for meg?

Og visst dette stemmer....jeg har da en trimmet motorhispania furia moped og denne går i ca 80 men i original så tror jeg den går 45-50 km/t og mopeden min er en 2001 modell.

Visst dette da stemmer....må jeg da kjøpe en helt ny moped for å få en moped original som kan kjøre i 60 km/h? eller er det mulig og få min moped til å kjøre lovlig i 60 km/t også?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Fartsgrensa for mopeder er 45 km/t.

 

Det er et EU-direktiv og EØS-avtalen som ikke tillater at enkeltland kan ha høyere tillatt fart enn 45 km/t for moped.

 

Du tar nok feil, jeg tror det stemmer at i norge har fartsgrensen kommet opp i 60 km/t nå.

Har lest på nettet en del og visst fartsgrensen for moped ikke har kommet opp i 60 km/t enda så er jeg veldig overbevist om at den snart kommer opp?

Lenke til kommentar
Det er riktig. Fartsgrensa i Noreg er 45 km/t, og ein blir tatt for trimma moped om mopeden går i 52 km/t.

Mulig jeg ikke har peil, men denne regelen er vel ikke retroaktiv? Med tanke på at en del gamle mopeder er designet for 60km/t som var grensen før. Men som sagt så er det mulig jeg er helt på jordet nå.

Lenke til kommentar

Det jeg fikk fortalt på veivesnet når jeg var på kontrol av mopeden min var at hvis mopeden går 15 km/t for fort på rulla (60km/t) så blir du avskilta. Hvis den går ca. over 50 så man gjøre noe med den så den går saktere. Selv om mopeden er 100% original, helt ny og kjører i 55, er den egentlig ulovlig pga. at grensa er 45.

Lenke til kommentar

ok, Jeg vet ikke, men det som jeg har hørt er at denne regelen om at det nå er 60 km/t skal ha kommet bare for noen dager siden.

Fattern hadde hørt det fra noen og min bror sa også for ca 2 dager siden at noen også hadde sagt det til han.

Jeg vet ikke om det stemmer men er vel mulig.

Er det mulig at denne regelen om 60 km/t nå er lovlig visst de har søkt hos EU eller noe om det og fått godkjent?

Lenke til kommentar

i kjøretøyforeksriften § 2-3(Definisjoner av to- og trehjulede motorvogner (mopeder og motorsykler)) punkt 2. står det:

2. Ellers gjelder følgende definisjoner:

a) Moped: Motorvogn med to hjul (motorvogn gruppe L1e) eller tre hjul (motorvogn gruppe L2e) som har en høyeste konstruksjonshastighet som ikke overstiger 45 km/t og som har motor som oppfyller vilkårene angitt i annet eller tredje avsnitt.

Motorvogn med to hjul som har motor med slagvolum som ikke overstiger 50 cm3 dersom den har forbrenningsmotor, eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW hvis den har elektrisk motor.

Motorvogn med tre hjul som har motor med slagvolum som ikke overstiger 50 cm3 dersom den har elektrisk tenning, eller maksimal nettoeffekt på høyst 4 kW hvis den har en annen forbrenningsmotor eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW hvis den har en elektrisk motor.

Som moped regnes også firehjuls motorsykkel med en egenmasse på under 350 kg (motorvogn gruppe L6e), ikke medregnet batterienes masse for elektrisk drevne motorvogner, hvis høyeste konstruksjonshastighet ikke overstiger 45 km/t, som har motor med slagvolum på 50 cm3 eller mindre for motorer med elektrisk tenning (eller største netto effekt på 4 kW eller mindre for andre forbrenningsmotortyper eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW for elektrisk motor).

Alternativt kan definisjonen av moped i forskrift om krav til kjøretøy anvendes for nasjonale typegodkjenninger før 1. oktober 1996.

 

ikke heller fant jeg noe som kan understøtte TS påstand om økt tillatt hastighet ved å enkelt søke på "moped" på google

 

så vis det stemmer så har ikke google eller lovdata hørt om det.

Lenke til kommentar

ok, er nok jeg som tar feil da....håpet bare så veldig at grensen var steget for jeg skal da snart ta moped lappen og jeg har sett mopeder som kjører lovlig og det er ikke fort....det er senere enn en katt kan løpe.

Men får håpe FRP vinner stortingsvalget i år da...har hørt at de vil øke fartsgrensen på moped.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...