Gå til innhold

Kjøring i utlandet rett etter bestått førerprøve


lefsaker

Anbefalte innlegg

Har hørt at de i 2 første årene etter bestått førerprøve regnes du som en person med lappen på prøvetid. Har jeg lov til å kjøre i utlandet i denne tidsperioden?

 

Skal flytte med noen venner til Wales til høsten, og da tenker vi å kjøre gjennom Sverige-Danmark-England-Wales. Planen er å dra 3 dager etter bestått førerprøve. Er dette lov?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mener å huske at du må ha fått ditt ordinære førerbevis før du har lov tik å kjøre i utlandet, og dette tar det alt fra 3 dager til over en uke før du får. Mulig du kan få til en spesialavtale angående det midlertidige, men da bør du nok ta kontakt med biltilsynet god tid i forveien. Litt risikabelt å planlegge en slik tur tre dager etter oppkjøring, da det fort kan skje noe som fører til at du ikke består den.

Lenke til kommentar

Har du lappen kan du kjøre hvor du vil i hele verden. Prøvetiden er bare en periode der det er lettere å ta fra deg lappen hvis du gjør noe dumt.

 

Men som sagt over, du får ikke den "ekte" lappen med en gang, bare et en midlertidig lapp mens du venter på å få kortet i posten med bilde og alt anna info.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498

det er ikke lov til å kjøre i utlandet med midlertidig førerkort. men så fort du har fått plastbiten i posten kan du kjøre så mye du vil utenlands. i prøvetiden kan du kjøre utenlands, har ingen begrensning sånt sett, med mindre landet du kjører rundt i har egne regler for nybegynnere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...