Gå til innhold

Den store Blue/Green Screen Tråden!


Anbefalte innlegg

Denne tråden er tilrettelagt spørsmål og svar angående green screen og blue screen.

__________________________________________________________________

 

-Jeg er en hobby-filmskaper som prøver å ha et lavt budsjett på det meste.

 

Uansett, hvor kan man kjøpe en bra green screen som ikke koster skjorta, og hvor lys/mørk kan den være? Bedre å ha en lys grønnfarge fremfor en litt mørkere en? Og hvilke lys egner seg bra til å lyse opp, som heller ikke koster skjorta? Hvor mange må man ha, og hvor bør de være plassert?

 

Hittil har jeg brukt 2 grønne duker jeg har hengt opp på veggen, og x antall bordlamper til å lyse opp. Fargen på dukene er kanskje litt mørkegrønne (?), men fungerer sånn ok. Lysene jeg bruker tror jeg ikke lyser godt nokk opp, siden det er så vanskelig å key'e i etterkant.

 

Har 1 lampe på hver sin sine av duken for å prøve å lyse opp den, og 1-2 lamper som lyser opp subjektet. Men aner ikke hvor sterke/svake lampene bør være for å få et bra resultat.

 

Takker for alle tips.

Endret av Requi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker stoff som kan kjøpes som metervare på IKEA for en rimelig penge. Grønn og turkis/blå.

Til de første forsøk anbefaler jeg at du kjøper deg en del halogen arbeidslamper med stativ, hvis du blir skikkelig giret bør du kjøpe deg skikkelig videolys

åper dette er til hjelp

Lenke til kommentar
Hvor lys/mørk kan den være? Bedre å ha en lys grønnfarge fremfor en litt mørkere en? Og hvilke lys egner seg bra til å lyse opp, som heller ikke koster skjorta? Hvor mange må man ha, og hvor bør de være plassert?

 

Hittil har jeg brukt 2 grønne duker jeg har hengt opp på veggen, og x antall bordlamper til å lyse opp. Fargen på dukene er kanskje litt mørkegrønne (?), men fungerer sånn ok.

 

En kan praktisk talt bruke alle slags farger. Både mørkegrønn og lysegrønn ville fungert. Alt kommer an på objektet som skal settes foran. Som en generell regel bør fargen være jevn. Et grønt teppe med hvite og svarte skygge -flekker på blir raskt et lite hers å etterfjerne i videoredigeringsprogrammet sitt.

 

Som stigid sier, er halogenlamper et alternativ. Har denne en lysjuteringsfunksjon, er det lettere å justere fargen til jevnt og presist nivå.

 

Selv foretrekker jeg å bruke denne fargen som referanse:

post-133149-1248398954.gif post-133149-1248399547.jpg

Rekvisita med en jevn og ikke-ruggete overflate er å foretrekke.

 

Et søk, ga opp følgende anbefaling fra IKEA: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10104040

Endret av HalogenpæreUtenLys
Lenke til kommentar
Jeg bruker stoff som kan kjøpes som metervare på IKEA for en rimelig penge. Grønn og turkis/blå.

Til de første forsøk anbefaler jeg at du kjøper deg en del halogen arbeidslamper med stativ, hvis du blir skikkelig giret bør du kjøpe deg skikkelig videolys

åper dette er til hjelp

Har du bilde av green screenen din, og den + "studioet" med lys etc? Om du kunne ha tatt bilde hadde dette vært kjempebra =)

 

Hva er meterprisen for dette stoffet på IKEA? Hvilket merke er tekstilen?

Og hvor høyt/bredt er screenen din? ^^,

 

Ble en del spørsmål dette her, men håper du kan svare på alt : )

 

Jeg bruker 2 stk arbeidslamper med 300W atm.

 

Under her kan dere se bilder av dukene/laknene mine, og fargen med lysene på (den mørkeste grønnfargen er med blits på mobilkamera, og den lyseste fargen er uten blits).

 

post-135592-1248430435_thumb.jpg post-135592-1248430439_thumb.jpg

 

Jeg foretrekker å bruke grønn til å chroma keye, siden jeg har mye blått i mange av klærne og utstyret etc.

 

Om noen kan hjelpe meg å finne en plass i Trondheim der de selger noe jeg kan bruke som green screen, til en billig/ok penge, så blir jeg kjempeglad!

Endret av Requi
Lenke til kommentar
Selv foretrekker jeg å bruke denne fargen som referanse:

post-133149-1248398954.gif post-133149-1248399547.jpg

Grønnfargen er grei nok, men blåfargen er altfor, altfor lys. En mer mørkeblå farge fungerer mye bedre, da kontrasten fra forgrunn og bakgrunn blir mye større. Forestill deg en hvit tskjorte på den blå bakgrunnen der.

Lenke til kommentar

Jeg lager masse video, og har brukt greenscreen mye. Som du sikkert vet, skal man bruke en farge som skiller seg mest ut fra farger man har på kroppen. Så da er en skarp grønn absolutt det beste alterativet. Det finnes profesjonelle alternativ, med fargenyanser som kamera og redigeringsprigram klarer å keye bedre bort enn andre, men disse er som oftest veldig dyre. Selv har jeg kjøpt inn et grønt stoff fra IKEA, ca 2x8 meter, koster bare 100,-. Denne fungerer veldig bra, med unntak av en ting. Den er litt i tynneste laget, så med mye lyssetting (som er viktig), blir den gjerne litt for lys. Dette fikser du ved å henge den opp på en mørk bakgrunn, eller investere i et mørkt stoff.

 

Som nevnt tidligere er lys et must. Hvis du vil ha et bra resultat, er 5 ganske perfekt. Selv har jeg to scenelys stående på gulvet nesten helt inntil greenscrenen i hvert sitt hjørne, to kameralys på stativ( kan se ut som noe slikt, litt dyrt, mer for de proffe), som står bak kameraet, i hvert sitt hjørne, med stativet stilt høyt slik at det ikke kommer skygge fra objektet på veggen. Til slutt har jeg en liten halogen arbeidslampe stående foran objektet som lyser alt litt opp, og som ikke gir skygge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...