Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Vond fortid som innhenter, hvordan fortsette?!


Gjest Guest_fortvilt_*

Anbefalte innlegg

Gjest Guest_fortvilt_*

Kort sagt..

 

Ble psykisk mishandlet fra jeg var 14 til jeg var 19år, både mobbet på skolen og av en alkoholisert stefar.

Jeg droppet ut av skolen, og har etterhvert klart å tatt de siste fagene jeg manglet fra 3året som privatist.

Ikke fikk jeg gode karakterer, men jeg hadde iallefall klart generell studiekompetanse, og det var jeg veldig stolt av meg selv for!

 

men nå..

 

Jeg er nå 25 år, og går bacehlor graden ved et universitet,og jeg trodde det var det jeg ville.. så begynte jeg å tenke meg om ( enda en gang..) og fant ut at å jobbe med barn/ungdom som gjennomgår eller har gjennomgått nå lignende som det jeg har var det jeg VIRKELIG ville legge sjela mi i. så jeg søkte på barnevernspedagogikk og vernepleierutdanningen.

 

Jeg følte meg trygg på at jeg kom inn på vernepleier og har levd i sus i hele sommer.. nå kom resultatet og hva stod det?

 

jo : Søknaden din er nå ferdigbehandlet. Dessverre har du ikke nådd opp i konkurransen om studieplass på noen av studieønskene dine.

 

jeg fikk 38 i poengsum.. og det er jo forferdelig lite ! =/ jeg har både militær og folkehøyskole og 1år bak meg på universitetet.. bare en av disse teller som poeng.

 

jeg er nr 58 i ventekø.. og da er det jo 0% sjanse for at jeg kommer inn..

 

føles ut som jeg har møtt en mur jeg nå ikke klare å forsere.. og ser heller mørkt på livet.

 

 

i tillegg til dette har jeg for 3-4 mnd siden blitt dumpet av jenta jeg trodde jeg skulle leve sammen resten av livet mitt med ( 3år sammen ca var vi sammen)

 

 

hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner du har slitt, og det var leit du ikke kom inn der du ville, men prøv å ikke se mørkt på livet, det kommer ikke noe godt ut av det. Hold hodet høyt, og fortsett å kjemp videre, det lønner seg, det kan jeg love deg. Hvis jeg var deg, ville jeg brukt dette året på å kanskje ta opp igjen noen fag som du kan forbedre karakteren i, også søke igjen på samme studiet til neste år. Kanskje noen andre steder i landet også. Hvis du vil det nok, og jobbert hardt nok, så får du det til.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Er det kansje muligheter for at du kan jobbe i barnevernet uten akkurat den utdannelsen? Gjerne skaffe deg en stilling som ikke stiller like høye krav til utdannelse?

 

Siste løsning er å ta opp fag for å forbedre karakterene dine. Hvor langt unna var du å komme inn? Det er selvsagt kjedelig å møtte gjøre det, men jeg synes ikke du skal gi opp drømmen din bare fordi du ikke kom rett inn på studiet.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest

For å være ærlig tror jeg ikke en utdanning innenfor barnevern er noe for deg. Du vil høyst sannsynelig ha for mange personlige følelser fra egen erfaring som du vil ta med deg i arbeidslivet.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest fortvilet

takk for støtten

 

HiST Vernepleier HiST Venteliste ORDKV

 

38.0 snitt hadde jeg. 42.7 krevde de tror jeg..

 

Hvor mange poeng for jeg for et fullt år på universitet? 60studiepoeng eller er det 120?

Bør jeg ta opp fag fra videregående som privatist eller som student der jeg sitter på skolebenken?

 

Jeg går jo på universitetet, og har en deltidsjobb + et vikariat.. men har nettopp bindet meg for 5000kr i husleie eks strøm i 1år, og uten stipend og lån må jeg vel ut i nesten fulltidsjobb for å dekke kostnadene for privatistskole + for å leve for..

 

ser vel litt mer lyst på det nå etter at jeg har grint meg litt ferdig, men det er veldig tungt å på en måte "starte på nytt".. så mange ganger..

 

 

Utad ser jeg veldig objektivt og positivt på livet, og jeg tror selv at jeg hadde blitt en glimrende miljøterapaut o.l.

Lenke til kommentar

Høres utrolig deprimerende ut, ikke rart du føler du har møtt veggen. Men at man har møtt veggen er bare en annen grunn for at man må fortsette å prøve. Ofte når man starter med å forbedre ting ett sted, skjer det at man forbedrer andre ting i livet også. Så om du f.eks begynner med å jobbe litt eller studere noe annet for å samle studiepoeng, kan det f.eks skje at du møter noen nye mennesker eller får en ny interesse som kan gi deg litt lykke mens du venter :)

Lenke til kommentar

Du for gjøre som meg, har skaffet meg jobb som nattevakt. jobber full tid, leser mens jeg har tid på jobb.

Så drar jeg fra jobb kl 7 om morgen rett hjem og skifter og så på skolen.

Så er jeg på skolen til 1530 så rett hjem spis og sov i 5 timer så opp og på jobb igjen. i tillegg til dette så har jeg to barn. life is hard...

Men det går, om du virkelig vill.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_fortvilt_*

Hva leser du på ? fag fra videregående eller høyskole studier?

 

All ære til deg for at du klarer å stå på slik. hvor lenge har det vart?

 

hvor gammel er du ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...