Gå til innhold

Er LCD-skjermer lite egnet til spilling?


Anbefalte innlegg

Skal gå til innskaffelse av en ny skjerm og hadde egentlig bestemt meg for en deilig lcd. Etter å ha rotet litt rundt på nettet derimot finner jeg delte meninger om disse skjermenes prestasjoner under spilling og såkalt "ghosting". Vi snakker her om skjermer med 25ms. Er det virkelig sånn at dette fortsatt ikke er godt nok for den hardcore gameren, og at man derfor burde gå på leting etter en go' gammeldags crt i stedenfor? Håper på mange, og seriøse, saklige svar.

 

Mvh,

Haakon

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For Hardcore gamers er LCD skjermer fortsatt ikke bra nok. Verken 25 ms eller 16 ms. De blader eller websider som sier noe annet legger nok litt for mye god vilje i det. Har selv prøvd Hitachi's 16 ms LCD skjerm og mange andre 25 ms skjermer. Selv om det er mulig å spille, er det ikke optimalt. Har du f.eks. et kongekort som 9700Pro eller bedre, hjelper det lite med en LCD skjerm.

 

Skaff deg en stor og dyr Eizo CRT skjerm!!! Eizo er Ferrari for skjermer.

Lenke til kommentar

For d første, takk for svarene!

 

Jaja, da blir d vel en bulkete CRT-skjerm på meg og da... :wink:

Noen som har noe å anbefale? Rundt 4000kr, ikke no særlig høyere enn det... Design er viktig, men prestasjon overgår naturligvis alt. Hvis skjermen i tillegg er sort er jeg evig takknemlig, men dette er inget must.

 

Mvh,

Haakon

Lenke til kommentar

Anbefaler egentlig hvite skjermer. Skal vist være mindre belastning på øyene med disse. Sitter du lenge og spiller tror jeg det er et must.

 

Har selv en viewsonic p95f+ 19 tommers jeg er meget fornøyd med, bakdelen med denne skjermen er nok di to damper wires som vises knapt i bakgrunnen.

Lenke til kommentar

Igjen, takk for alle de hjelpsomme svarene :yes:

 

Likte både sistnevnte og viewsonic p95f+ meget godt, men blir litt tvilsom når den får alt fra toppkarakter til bunnkarakter i tester... :( Skjerm er jo en av de desidert viktigste komponentene i en pc, vil liksom ikke ta noen sjangser... Noen som har praktisk erfaring med noan av disse skjermene? P95f+ får man visst i sort og (p95f+B), men bare i utlandet, så typisk... Noen som vet om en god "vanlig" butikk i oslo-området som distributerer viewsonic skjermer?

 

Mvh,

Haakon Bowitz

Lenke til kommentar

Kjøpte tidligere i år en NEC MultiSync FE700+ med Diamondtron bilderør. Denne teknologien er, så vitt jeg vet, den eneste klonen av Sony's trinitron teknologi. Skjermene gir overlegen skarphet og kontrast, men du får 2 tynne, grå striper i midten av skjermen. Undersøk en slik skjerm før du evt. kjøper en. Personlig bryr jeg meg ikke om de(nesten usynlige)stripene, og er meget fornøyd med skjermen.

Lenke til kommentar

Ja, det er enda slik at det blir ghosting på LCD skjermer. Prøvde en Samsung 17" LCD skjerm som skal være veldig bra. Men når jeg skulle spille CS på den ble bildet alltid dratt etter. Konklusjon: Ikke kjøp LCD skjerm hvis du elsker FPS spill!

 

LG Flatron 915FT+ er en veldig god CRT skjerm og koster under 3500,-. Har den selv og er veldig fornøyd :)

Lenke til kommentar

Har selv en Samsung Syncmaster 959NF, kostet rundt 4000,- når jeg kjøpte den, sikkert gått ned i pris nå. Vil anbefale denne skjermen, meget bra oppløsninger kontra refresh, innstillingsmuligheter via software(mouscreen), d-sub + bnc innganger og en USB for skjerminstillingene.

Lenke til kommentar
Ja, det er enda slik at det blir ghosting på LCD skjermer. Prøvde en Samsung 17" LCD skjerm som skal være veldig bra. Men når jeg skulle spille CS på den ble bildet alltid dratt etter. Konklusjon: Ikke kjøp LCD skjerm hvis du elsker FPS spill!

 

Jeg er saa enig med deg, skal man spille FPS spill saa hold deg unna LCD skjermer, da disse har en hoy forsinkelse tid (noe som er nevnt tidligere).

Er du derimot fan av spill som Diablo, C&C Red Alert, C&C Generals og spill av lignende sjanger, saa ser jeg ikke noe fare med aa kjope en LCD skjerm, da du ikke vil bevege det rask rundt uansett (bortsett fra naar du scroller deg igjennom kartet da).

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar
Eizo er desverre ikke lenger hva det var.. Skal du ha en GOD CRT i disse dager er det nok NEC som gjelder. eller Sony om du skal ha wide.

 

Finner du ikke produktene noen steder, send en pm så skal jeg finne noen som selger de for deg. PDF info kan jeg også skaffe.

Eizo ER, og HAR altid vert kongen! Visst du leser testene er grunnen til at nec vinner prisen, men de sier også at eizo er best på KVALITET!
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...