Gå til innhold

Spurte om lønnsforhøyelse, ble truet med sparken?


Anbefalte innlegg

situasjonen er slik. Jeg har hatt fulltids jobb, men så har jeg hatt skole i 4 mnd. i denne perioden har jeg jobbet deltid.

jeg har gjort sjefen oppmerksom på at det ikke er sikkert jeg kommer tilbake når jeg er ferdig på skolen, men det virket som et ønsket fra dems side at jeg ble værende. Jeg har blitt lovet fast stilling når jeg er ferdig på skolen som står skriftlig på kontrakt

 

Nå som jeg er ferdig har jeg snakket med sjefen om at jeg ønsker en lønnsforhøyelse siden ting har forandret seg internt som jeg merker på lønna.

 

fikk svar i at jeg ikke kunne få noe høyere lønn, da en av "sjefskollegaene" (sjef for en annen avd.) hørte dette spurte han meg om jeg skulle begynne å jobbe, eller om jeg skulle tenke på det.

 

jeg sa jeg skulle tenke på det, og da ble han drit sur og sa at jeg kunne levere fra meg bilnøklene og mobiltlf på stedet.

jeg hevde det hvite flagget, og jeg har fortsatt jobben, men jeg føler meg lite verdsatt når noe som dette skjer.

 

har de rett på å si meg opp på dagen pga noe sånt?

 

har deltids kontrakt i 4 dager til, og så kommer fulltidskontrakten inn.

 

nå har jeg helt sikkert kommet på dårlig talefot med alle sjefene pga situasjonen, jeg føler meg lite verdsatt og demotivert for jobben. Dette passer ikke inn i arbeidsdagen. Har allerede begynt å se etter en annen jobb

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppsigelse skal foregå etter hva som er avtalt i arbeidskontrakt eller i henhold til arbeidsmiljøloven.

 

Men du kan ikke kreve å få høyere lønn uten å gi et alternativ, som at du sier opp. Dvs, er du missfornøyd med lønna så må du gjøre de oppmerksom på dette. Dersom de ikke mener du er verdt høyere lønn så går du til et annet sted som er villige til å betale den lønna du ønsker.

Lenke til kommentar

Å true med oppsigelse fordi du hinter om høyere lønn vitner jo om at sjefen din er en idiot. Det holder vel å si "vi har ikke anledning til å gi deg høyere lønn i den situasjonen vi er i nå", og så sier du OK. Du sier at du skal tenke på det, og det er nok ikke det smarteste du gjør, så på mange måter har du jo selv sørget for å gjøre deg upopulær hos sjefen, men han kan da slettes ikke si deg opp uansett! Det kreves saklig grunn, og det må foreligge ganske grove brudd på kontrakten for at du skal kunne sies opp på dagen.

 

Vis deg at deres (midlertidige) dårlige oppfatning er feilaktig, med å jobbe hardt og være hyggelig og grei i tiden som kommer, så prøver du igjen en annen gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...