Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Sonax Polish og Voks


Anbefalte innlegg

Heisan.

 

I dag tenkte jeg at jeg skulle polere bilen. Jeg fant et middel som er av merket Sonax og heter noe sånt som Polish+Wax2.

 

Jeg prøvde middelet på et lite synlig sted først, bare for å være sikker. Så gikk jeg løs på panseret. Bare for å teste det så hadde jeg det på et lite område for å sammenligne med steder jeg ikke hadde polert. Jeg må si at mitt utrente øye ikke kunne se noe særlig til forskjell. Eneste måten jeg kunne sjekke om et område var polert er at fingrene mine gled saktere over dette området, og de andre områdene kunne virke mer "ru".

 

Er dette normalt?

Jeg påfører middelet med en liten bit polèrgarn, og tok det av med en mikrofiberklut. Jeg fulgte anvisningen på flasken om å påføre et tynt laga, arbeide det inn mens det enda er litt fuktig, og så tørke av etter kort tid når det begynner å komme en matt overflate.

 

Det skal sies at jeg polerte bilen tidligere i sommer med et annet middel. Siden da har jeg bare vaska bilen med såpe og aldri noe avfetting eller noe sånt.

 

Kan det hende at jeg rett og slett ikke kan få noe særlig mer glans?

 

Jeg vil gjerne vite om andre har erfaringer med dette middelet. Det var ganske billig, 188,- på bilmateriell her i Tromsø for en ganske stor flaske. Prisen burde vel ha sagt meg at det umulig kan være et veldig bra middel, men det hadde visstnok vunnet en eller annen test i et eller annet blad i sverige. :)

 

Hvor mange sånne mikrofiberkluter er det naturlig å bruke på en middels stor stasjonsvogn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har svært liten tro på den "polish"-delen når det sies at det skal påføres og tørkes av uten noe kraft. Blir vel som sånn "sprut-på-polish" og bensinstasjonpolishvask som fungerer helt til bilen er tør. Skal du ha noe blank lakk må du bruke ekte polish som du påfører og virkelig polerer med noe trykk. Wax/sealer er noe man legger oppå i hovedsak for å beholde det man har oppnådd med polish over lengre tid.

 

Forøvrig, hvorfor påfører du med polèrgarn? Polèrgarn er generelt sett noe dritt annet enn for å "høvle" vekk hard voks i etterkant. Bruk mikrofiberkluter til så mye som mulig.

Lenke til kommentar

Har dere noe middel som dere vil anbefale istedenfor den flaska jeg kjøpte.

 

Jeg vil helst ha autoglym da siden det er mest tilgjengelig i butikker. Har sett litt på den super resin polish eller hva den heter, men jeg vet ikke hva jeg skal legge oppå den for å få beskyttelse.

 

Problemet er at jeg ofte blir litt skremt av det som står på flaskene. Det er jo faen meg avfetting, vask, polish, voks og sealer i ett. Alt gir jo ekstrem høyglans samtidig som det renser ekstremt dypt og gir en ekstrem langtidsbeskyttelse.

Lenke til kommentar

Biltemas scratch removing wax er bra nok, og kommer bedre ut i tester en feks autoglym og meguairs ;)

 

Det høres ut som du måfårenset lakken din skikkelig, og da må det maskin til, biltemas 2 hoders maskin er helt ok, og kommer også godt ut av tester...

 

Jeg har selv jobbet med bilpleie i noen år, så dette er ikke noe jeg sier uten erfaring ;)

Lenke til kommentar

Super Resin Polish fungerer helt fint den. Autoglym har også "Extra Gloss Protection" som er et stoff du bare smører på etterpå og fjerner etter en halvtime for forsegling. Evt. wax kan legges på imellom polering og forsegling, men er ikke noe poeng å legge på noe lavkvalitetswax om det skal forsegling oppå uansett,

Lenke til kommentar

Skal du ha virkelig "wow-faktor" burde du investere i Meguiar's Deep Crystal Step3-systemet. Dette er et system med tre produkter; lakkrens, polish og carnaubavoks.

Blant annet BilXtra har dette.

Påføres med samme pad'en som Pluggen over her anbefaler, og poleres av med microfiber.

Step1 og 2 skal legges på små områder av gangen, og poleres av med en gang. Step3 skal legges på hele bilen og herde 30-60min før den poleres av.

 

Stå i skyggen når du jobber ;)

 

Prosessen tar ikke lang tid, og produktene kommer på 4-500 tilsammen så det er ikke spesielt dyrt. Og resultatet blir hinsides bedre enn alt som er nevnt over her..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...