Gå til innhold

Går det fint å bruke SuperMicros Atom-servere som router?


Anbefalte innlegg

For en tid tilbake så annonserte SuperMicro ett par 1U-servere som baserer seg på Intels Atom plattform, og det første som slo meg var at denne måtte passe bra som router-PC må den ikke det da? Ser nå at Nextron har lagt de ut på sine nettsider hvor de koster 2600-2900kr.

 

Jeg vet at man enkelt og greit kan ta en eldre maskin og bruke den som en router, men all den tid jeg holder på å migrere over til rack så synest jeg det er veldig fristende med en slik. Ett kabinett alene vil jo fort koste en 1000-lapp, og så kommer 1U-tilpasset hw også. Og i tillegg kan man jo spare noe på strømmen også vil jeg tro slik at det hele nok ikke er en dum investering rent økonomisk.

 

Om jeg kjøper den dyreste, som er 5015A-H så kommer denne med en dual-core på 1.6Ghz, to integrerte Gbit porter samt en PCI-E utvidelsesport hvor jeg kan ha ett tredje kort.

 

Det jeg ser for meg er å kjøre ett router-OS som tar imot internett på en port, og sender det videre ut til to separate nettverk, ett rent "medianettverk" med mediaserver, TV server og HTPCer og ett datanettverk med maskiner for vanlig bruk.

 

Vil en slik maskin klare å henge med når torrentklientene på nettverket presser på samtidig som jeg prøver å se streamet fotball på en HTPC (se bort fra rene båndbreddeproblemer)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Du burde ta en titt på Astaro (Astaro Security Gateway). Det er en av verdens beste brannmurer og jeg kan anbefale den på det sterkeste for alle som vil ha en avansert brannmur med alle muligheter.

Astaro er gratis til privat bruk, og den finnes til flere forskjellige arkitekturer. I ditt tilfelle så er det den vanlige x86 versjonen som er aktuell, og den har jeg testet nøye uten å finne problemer med kompatibilitet eller ustabilitet.

 

ASG er en proff-brannmur som blir oppgradert og vedlikeholdt konstant. Siden den koster litt for bedrifter finnes det betydelige ressurser for kvalitetsikring og vedlikehold.

 

Jeg har selv kjørt denne i over 3år på en AMD Athlon XP1700+, MSI KT333 hovedkort og 512MB RAM. Går så det suser, så jeg tror neppe du vil få noe problemer med en Atom.

Så lenge den ikke skal håndtere epost-vask for 100+ brukere, WEB Proxy +++ kreves det pent lite av maskinvaren.

Du kan også utvide med så mange nettverkskort/VLAN du bare orker eller får plass til.

 

 

http://www.astaro.com/

Lenke til kommentar

Har sett på Astaro, men begrensningene i gratisversjonen gjør at den ikke er aktuell. 10 maskiner og 1000 connections er rett og slett ikke nok.

 

Vanligvis så er disse maskinene koblet opp:

 

- Arbeids-PC

- Hobby/Spill-PC

- HTPC1

- HTPC2

- Filserver (selv om denne dog ikke trenger tilgang til internett)

- TVserver

- Nedlastningsserver

- Xbox 360

 

I tillegg har vi 2 laptopper, samt 2 laptopper til når folk kommer hjem på ferie, og da blir det litt knapt.

Lenke til kommentar
Har sett på Astaro, men begrensningene i gratisversjonen gjør at den ikke er aktuell. 10 maskiner og 1000 connections er rett og slett ikke nok.

 

Oida. Ser ut som Astaro har strammet hardt inn på gratislisensen sin. Jeg mener å huske at det var 5-10k connections tidligere.

Begrensningen på 10 IP´er er ikke noe problem, for den den fungerer like fint selv om du overskrider dette tallet. Det er lagt inn god margin, litt pga. enhenter som printere, AP, mediaplayers osv.

 

1000 connections burde holde fint så lenge du ikke skal kjøre torrentklienter på 3-4 maskiner. Normalt sett takler ikke vanlige routere over 2-300 connections før de kneler, så det er en pen økning.

 

Jeg har aldri kjørt Astaro på hjemmebruker lisens, kun med partnerlisens. Så hvordan de har valgt å gjøre det med connections cap vet jeg ikke. Men det ble fort litt fristende å prøve. Om jeg kjenner Astaro rett så funker det fint med både 1400 og 1500 connections.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...