Gå til innhold

Win2000 eller XP


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Absolutt XP....skal forklare...

 

Win98SE ... masse bråk, voldsomt ustabilt, masse supportimer

WinME .... ble kastet ut vinduet

Win2k ... lite bråk, meget stabilt, lite supporttimer

WinXP ... sinnsykt lite bråk, sinnsykt stabilt, omtrent ingen supporttimer

 

Dette er min erfaring over flere maskiner hos flere brukere ( les: familie og venner). Denne erfaringen deles av flere eg kjenner.

 

Unntak forekommer selvfølgeligt, men da vil det være noe annet som er galt og ikke selve opperativsystemet. Win2k begynner å bli gammerl ( egentlig ikke, men i forhold ), det er voldsomt bra, men det er ikke en platform ment for sivilt nillebruk, men for proffesjonelle brukere ( cad, 3d, programmerere sov....altså biznizz bruk ). WinXp er den første platform for begge deler. Derfor så kan du forvente mindre krøll med spill osv....

 

men hallo, det er de som har kjørt win2k helt uten problemer i 9 år åsså....så de finns.

Lenke til kommentar

men hallo, det er de som har kjørt win2k helt uten problemer i 9 år åsså....så de finns.

 

Ja selvfølgelig... 9 år, så gammelt er ikke win2k... men NT-kjerna som 2k er bygd på fantes for 9 år siden :wink:

 

Det er noe med XP og meg som ikke passer sammen, prøver til tider å installere XP, det tar høyst to dager før jeg går tilbake til win2k, i XP er det så mye jeg må tweake og fjerne for å like det, og jeg tror ikke hardware sammensetningen min liker XP godt, alle spill går dårligere i XP enn 2k (FOR MEG vel og merke).

 

Mitt tips er å teste begge hvis du har tilgang på dem, smak og behag egentlig

Lenke til kommentar

XP bruker mer ressurser i utweaket tilstand enn W2K pro, jeg bruker selv W2K pro for det er det som passer meg best. Det er kun ett spill jeg ikke får til å kjøre og det er The Need 4 Speed Porsche 2000 unleashed, men det skal visstnok være trøbbel med det spillet i XP også. Men det finnes enkle måter å fikse det på.

 

Jeg har aldri klart å tweake XP opp på W2K pro nivå, men det er nok fullt mulig det også. Det finnes jo enkelte ting i XP som jeg kunne tenkt meg i W2K pro også. Men alt i alt er det nok litt hipp som happ hva man velger.

Lenke til kommentar

er forsåvidt enig med de to siste, de er hipp som happ egentlig.

 

ehw...øwh...øøø....spill...

 

Viss man ikke er tweak fanatiker eller bedriver intens kernel forsking på serdeles lavt nivå så tenker eg som følger.

 

FPS er egentlig mest avhengig av cpu, minne, nettverket ( software og hardware ), internettleverandør, båndbredde og hue ditt ( friiiikere dør jo på sine tastatur som fluer når nåla er over 50 fps ), personlig så har eg ikke trøbbel med å komme på topp med middels/dårlig ping.... fps er faktisk en smule oppskytt. Kjenner en som har den værste pc'en, dårligste musa, dårlig skjermkort og lav oppløsning...ok ping...og han ruler no så *sensurert*

 

Forskjellen mellom XP og 2K tror eg neppe er helt det store, kanksje det i noen spill er bedre her, og andre bedre der...utweaket selvfølgeligt. Når eg anbefaler XP så ser eg mer på antal timer brukt på support og klø seg i hue, stabilitet, ny teknologi, hvor prioritert OS'et er hos MS, fremtidsutiktene til OS'et osv....det var jo de som sverga til win98se lenge åsså, personlig så var eg på et tidspunkt så dritlei 98 at eg isolerte meg fra omverdenen, idag er det et hat-objekt...men rask, det er den uten tvil.

 

2k og XP er faktisk veldig like, men at den ene er litt raskere enn den andre...meget mulig, men ikke si atdet er mye, for det har eg aldri opplevd selv.

 

Pc'en som er listet opp er jo en meget bra maskin ( bedre enn min grrrrr ), så maskin messig så skulle det være mulig å kjøre maks. Da gjennstår egentlig isp ( ikke vegl telenor, de har kanskje bra nok, men de driter egentlig i spillere....ikke send de mail om at du får for lave ping tider til em, da får du føkk ju tebake ). NGT er et bra valg for FPS, der holder det også med en 700 linje for å få lav nok.

 

at man kan hente ut noen fps med tweaking, det tror eg absolutt, men da må du goddta en masse bråk også.. spesielt når man er ny på området. For både 2k og XP liker ikke forrandringer...

Lenke til kommentar

XP har adskillig bedre driverstøtte enn 2000...., blant annet! Har kjørt XP siden "tidlig beta" og sett endel feilmeldinger, men XP idag er bedre på "alle" områder enn 2000. Selvmotsigende nok skulle jeg ønske det var et fullgodt alternativ til XP, fordi "aktiveringspolitikken" i MS er et slit for en som installerer endel. Viktig å ha oversikt over hvilke utskiftninger som kan gjøres i maskina før du må aktivere på nytt. Hvis du har få utskiftninger og er av typen som installerer og ferdig med det, er det meget problemfritt. Men om du "herjer" litt, :-? er det overraskende lite utskiftning av bla HW før MS mener du har ny maskin. :grumpy: Det er helt avgjørende for mitt valg, som er tilbake på 2000 plattformen nå. :shrug: Forandrer ofte mellom OS pga studier ogå.

Også er det vel XP som er referanse om dagen. "All" ny prgvare og maskinvare er vel optimalisert for XP.

Lenke til kommentar

1, Er vel _mange_ slike tråder allerede, eks denne

Tar en liten kopi av hva jeg har skrevet før

99,99% av de driverene som er til xp fungerer med win2k. Dette fordi de begge er basert på samme kjerne, og at de fleste litt XP drivere( i alle fall de ikke helt nye) er win2k drivere, bare litt modifisert. Men, som sagt før, win2k kan vere vanskligere en winxp, men ting fungerer like bra i Win2k som i XP. Det kommer ikke opp en fancy veiviser, men klarer du å se forbi det, så er win2k vel så bra.

Så, vedrørende spill. Win2k har hatt problemer med spill, og spesielt litt eldre spill. Men etter SP3 er alle vekke. Jeg har hatt win2k i 8 månder, og jeg spiller en del. Jeg har ikke hatt et spillproblem med win2k. Har ingen problemer med å annbefale Win2k til spilling i dag.

Ellers er det vel bare å fastslå at det egenlig er samme OS, bare med forskjellig "flavour". Personlig valgte jeg Win2k, men andre velger XP. Det beste ville være å prøve hvert av de i 1 måned, så bestemme seg etter det. De er begge basert påsamme kjerne, og det vises. Ingen av de er bedre enn det andre, de er bare forskjellige. Og derfor blir det egenlig litt tåpelig å diskutere dettte, da det som betyr noe er hva du synes. Det er ikke som WinME vs XP f.eks hvor det er "allment" kjent at XP banker WinME. Det er hips om haps.

Og til slutt, det er ikke OS som bestemmer hvor mye du kan overklokke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...