Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Merkelig sår - Trenger råd!


reiarts

Anbefalte innlegg

Heisann folkens!

 

Var hos fastlegen i forrige uke. Hun visste ikke hva dette var og ønsket heller ikke å fjerne den da hun var usikker på hva konsekvensen ble. Hun har nå henvist meg til en spesialist på hudsykdommer. Der skal jeg i dag. Gleder meg og gruer meg. Fortsatt ingen som vet hva dette er. Har vist såret til sykepleiere etc, men ingen som vet hva det er. Håper at mannen i dag kan gi meg svaret!

 

Det gjør vondere og vondere for hver dag som går nå i tillegg til at klumpen vokser for hver dag som går.

Har tatt noen nye bilder i dag så kan dere se hvordan klumpen har utviklet seg. BIldene er ekle!

 

post-119937-1245742759_thumb.jpg

 

post-119937-1245742775_thumb.jpg

 

post-119937-1245742792_thumb.jpg

 

post-119937-1245742786_thumb.jpg

 

Vi snakkes etter jeg har vært hos hudlegen!

 

mvh

--reiarts--

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann folkens!

 

Da har jeg vært hos hudspesialisten og her er hva som skjedde:

---------------------------------------------------------------------------

 

Jeg kom inn og allerede før jeg tok av bandasjen sa han at han trodde var det var.

Jeg tok av bandasjen og når han fikk se såret "klumpen" så hadde han rett.

Det var noe som han kallet:

- Pyogent Granulom eller på engelsk Pyogenic Granuloma

 

En kan lese mer om det her:

- http://www.doktoronline.no/lex/?gclid=CL758qeKoZsCFYuB3godEiu4Cg#P

- http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=26280

 

Han spurte om jeg drev med sauer eller har holdt på med ferskt lammekjøtt i det siste. :!: det holder jeg ikke på med svarte jeg. Han sa at folk som drev med sauer kunne lettere få dette pga sauene bar på en slaks bakteriet eller noe i den dur. Det kan også begynne med et lite sår før det utvikler seg videre og produsere mye ekstra kjøtt etc som dermed danner en slik klump på utsiden. Normalt er denne klumpen ikke vondartet.

 

Jeg spurte om dette var noe vanlig og om han fikk ofte pasienter med dette. Han sa at han hadde hatt en 3-4 stk til nå i år. Med tanke på hvor mange som bor i Bergen/Hordaland så er dette svært få! Dermed er sjansene til å få dette veldig små.

 

Fremgangsmåten med et slikt sår/klump er å svi det vekk, altså svi bort klumpen deretter svi hele såret slik at en stopper blødningene. Dermed var det første å få bedøvd fingeren. Han stakk 2 plasser hvor fingeren begynner og sendte meg på venterommet for å vente på at bedøvelsen skuller virke. Ca 20 min senere kom han ut, men jeg kjente fortsatt at jeg tok på såret etc og hadde god følelse i fingeren. Dermed var det inn igjen og denne gangen stakk han veldig nærmt klumpen, noe som ikke akkurat var smertefritt. Deretter ut igjen på gangen.

 

Neste gang han hentet meg, så sa jeg at jeg trodde vi bare skulle sette igang siden jeg følte meg litt nummen på klumpen. Jeg la meg opp på benken. Han gjorde klar utstyret. Han brukte UHF/Radiosignaler i en maskin som brent/svidde akkurat som en slags loddebolt kan en si. Så begynte han å svi og fytti h... det var vondt. Bedøvelsen funket tydligvis ikke. Han fortsatte litt til. Blodet rant ut og han måtte ta en liten pause for å tørke opp det som rant utenfor bandasjen. Han spurte hvordan det gikk og han sa at bedøvelsen tydligvis ikke funket. VI ble enig om at han bare skulle fortsette siden det ikke var så mye igjen. Jeg knep så hardt jeg kunne med min andre hånd i benken og jeg begynte å svette pga de store smertene. Det var helt jævlig. Jeg har hatt en meget betent blindtarm og hatt knekt fot etc, men ingenting kommer opp mot disse smertene jeg hadde her i dag. En virkelig bekreftelse på at fingertuppene er en av de plassene en har mest følelse.

Etter han hadde fjernet klumpen var det et lite smertehelvete igjen da han skulle stoppe blødningen og bare svi mer kjøtt etc i senteret av såret. Klumpen skal han sende inn for å få den sjekket. Det er jo bra.

Han går utifra at jeg nå er kvitt dette og at fingen skal bli normal igjen etterhvert. Han har opplevd at dette har vokst utigjen på andre og en måtte kjøre samme behandling en gang til.

 

Legen var utrolig hyggelig og dyktig. Ved eventuell neste gang ble vi enig om å pøse ekstra på med bedøvelse. Han hadde litt dårlig samvittighet siden han såg hvor vondt jeg hadde det. Men så har jeg jo store fingre og tjukk hud så det er no vanskelig å vite nøyaktig hvor mye bedøvelse som skal til. Det er jo litt min feil som sa at vi bare kjører på...

 

 

--reiarts---

Lenke til kommentar

Takker!

Det er helt fantastisk å fått dette unnagjort. Ikke minst å slippe å ha denne klumpen på fingen.

Slippe å få smerter når jeg bare kom borti den.

Nå får jeg bare håpe at det gror som det skal og at jeg aldri ser noe slikt igjen!

Narkose hadde vært konge, men da må en vel være innlagt på sykehus etc. Litt vanskelig å få det til på et lite legekontor :)

 

--reiarts--

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...