Gå til innhold

Get modem gir internett til kun en PC


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg proever aa fikse nett til PCen til en venn av meg.

 

Han har en PC koblet opp til et modem fra Get.

 

Det funker fint.

 

Men saa har jeg med meg laptop, og han har kjopt en xbox 360.

 

Kun en enhet har nett av gangen.

 

Vi har modemet moblet til en jensen 5-port switch (som jeg anbefalte han som en losning heh.. ), men kun en PC vil faa tildelt IP.

 

Hva er problemet? Jeg har litt peil, men ikke saa voldsomt. Maa jeg disable DHCP paa modemet? Eller...?

 

ALl hjelp mottas med takk! :D Vil gjerne ha l0st dette problemet..

 

jeg har s0kt etter tidligere traader, men de omhandler enten wirelessgreier, eller hadde andre l0sning som jeg enten maa ha misforstaatt eller som ikke funker.

 

Han har Get L-abonnementet, altsaa den som kun gir en IP.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Setter stor hjelp på all hjelp her folkens! ;)

 

Aha. ok. Vel vi har en 4-ports router, men vi klarte ikke å sette det opp. Vi hadde nøyaktig samme problem med den også. Men det skal altså være mulig å dele nettlinja selv med kun en IP, via en router?

 

Vi har en 4-porters Linksys, men den har også en femte port merket internett. Skal Get-modemet plugges inn i internett-porten, eller i en av de 4 andre?

 

Kan jeg også få tips angående hva som må være på plass her? Må jeg gå inn i menyen til routeren og enable/disable DHCP eller lignende?

 

Vi hadde forøvrig enda et problem. Jeg leste en guide som sa vi skulle endre subnett til 192.168.2.1 på Linksys-routeren. Da klarte vi ikke å koble oss til menyen lengre, verken på 192.168.1.1, eller 192.168.2.1. Noen åpenbare problemer her?

Lenke til kommentar

Du kobler modemet til internettporten. Husk at modem som brukes av GET / CD m.fl. har lease på ipadresse. Dette fører til at du ikke kan koble til PC først og deretter teste mot router. Disse har da forskjellig macadresse på nettverkskort og vil dermed ikke fungere på begge.

Det du da må gjøre er å slå av modem ett minutt, eller resette modem (sikrest).

 

Du bruker default innstillinger på router. Dvs du kan godt resette den nå for å være sikker på at alt er riktig innstilt. Ikke disable DHCP. Routeren skal dele ut adresser automatisk.

 

Hvis du bytter ip i router fra 192.168.1.1 til 192.168.2.1 så har du byttet subnett og vil ikke oppnå kontakt før du bytter ipadresse til 192.168.2.xxx på PC.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...