Gå til innhold

Flere som irriterer seg over dårlig språk i media?


Anbefalte innlegg

I nettavisen i går stod det om en "geværmann":

 

http://www.nettavisen.no/innenriks/article2627721.ece

 

og i dag står det om en "pistolmann" i dagbladet:

 

http://www.dagbladet.no/2009/05/17/nyheter...aksjon/6274304/

 

Er det flere som irriterer seg over denne typen språkbruk som ser ut til å ha blitt vanlig i media? Har sett det i alle variasjoner: Pistolmann, øksemann, knivmann osv. Det er ikke lenger snakk om at folk bevæpner seg eller truer med våpen eller lignende, men man tar i bruk en barnehage-lignende språkbruk for å beskrive hendelsene. Hva blir det neste? Antar at det ikke er lenge igjen før man også begynner å si "knivdame", "pistoldame", og at dette også blir tatt i bruk i andre sammenhenger, f.eks. at man sier "blottemann", "slåssmann", "skrikedame" osv.

Endret av Timeo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er enig med TS.

 

Vi de som laster ned MP3-filer i morgen måtte betale for sangene på nytt når de legges ut i for eksempel Flac?

 

sa Sveiung Rindal i Platekompaniet

*Sveinung*

 

Disse vil ikke være beskyttet med noe DRM-løsning, slik at du kan bruke filen fritt, uten sperrer, på egne avspillere.

Nå er ikke jeg en norsk lærer men den settningen var litt ''vanskelig''

Lenke til kommentar

Det som er underlig er at journalister har språket som arbeidsverktøy. Det burde tilsi at man faktisk legger ned litt arbeid i et språk som ikke inneholder kun "basisord".

Mediene er i den posisjon at de vil være en tung normgivende i utviklingen av språket, dermed bør de også strekke seg etter variasjon i språket. Det synes jeg er av værre art enn ord som er skrevet feil.

Lenke til kommentar

Er det en ting jeg hater så er de de forbaskede A-endingene på alle ordene. Feks: Ordene, blir til "orda", regjeringen blir til regjeringa.

 

Det verste er egentlig opptakskontoret for univ./høyskoler som staten har valgt å kalle "Samordnaopptak". Blir alltid irritert når jeg ser den. Det verste er at mange av politikerne faktisk skriver på denne måten.

Lenke til kommentar

Det journalistiske nivået i Norge i dag virker begredelig dårlig på nettutgavene. Heldigvis er det litt bedre i papirutgavene. F.eks. på nettutgaven til Dagbladet er det stort sett skrivefeil i hver eneste artikkel, samt generell slurv.

 

Noe av det mest irriterende synes jeg er norske journalister som tydeligvis bare har kjørt nyhetsnotiser på engelsk gjennom et oversettingsprogram uten å se over etterpå engang. Og apropos, hva skjedde med oppsøkende journalistikk? Synes det bare er resirkulering av nettsladder det går i for tiden.

 

Det norske språket fordummes av slappe journalister.

 

 

Edit: eventuellt er de forferdelig underbemannet og overarbeidet pga. "effektivisering". Men jeg synes nå uansett kvaliteten er langt under der den burde være.

Endret av roberteh
Fjernet sitat av slettet innlegg.
Lenke til kommentar

Disse nye ordene er negativt ladet, og ingen feminister vil ha disse ordene kjønnsnøytrale.

 

Fullemann er et ord aviser i og rundt Bergen bruker en gang i blant. Man blir gjerne omtalt som "fullemann" om politiet har hatt promillekontroll, og man tipper rett over grensen.. =)

Lenke til kommentar
Brems en halv! Hvor er feministene? Skal ikke disse kalles pistol-PERSON? Økse-PERSON? Gevær-PERSON?

 

Men lille venn, feminisme handler ikke om fornektelse av kjønn. Men du kan alltids lese litt i det feministiske tidsskriftet Fett, og se hvordan de omtaler slike personer. Jeg er faktisk ikke oppdatert på den fronten.

Lenke til kommentar
Nå er ikke jeg en norsk lærer men den settningen var litt ''vanskelig''

Greit at du ikke er norsklærer egentlig. To feil i den korte setningen a gitt :p

Men lille venn, feminisme handler ikke om fornektelse av kjønn. Men du kan alltids lese litt i det feministiske tidsskriftet Fett, og se hvordan de omtaler slike personer. Jeg er faktisk ikke oppdatert på den fronten.

Jeg får litt spy i munnen når jeg leser eller hører "lille venn" og "kjære deg". Men det finnes vel folk som liker det også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...