Gå til innhold

En PC sinker hjemmenettverket


Anbefalte innlegg

Hei.

 

I det siste har netthastigheten hjemme vært mystisk lav. Etter litt eksperimentering så viser det seg at det er en PC som har skylden. Når denne kobles fra nettverket, så funker netthastigheten som normalt. Dette er en veldig ny PC.

 

Hva kan dette skyldes? Den kjører en bittorent klient, men i skrivende stund ligger hastigheten på 100kbps opp/ned, og speedtest viser en hastighet på 1.83 mbps og 38ms, når den vanligvis ligger på 16mpbs.

 

Noen ide om hva problemet kan være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

problemet er at torrenten brukar mange so kalla TCP connections som vil stresse routeren/modemet dit og dette vil då igjen gi dårlig ytelse sjølv om du berre har 100kbps (sikker på at du meinar "Kilo bit per sek"? og ikkje kilo Bytes per sek) ned og vil mange TCP tette linja di.

 

og viss du brukar 100 kilobytes ut noko som er 800 kbps og linja di er 16Mbit/1Mbit eller noko slikt so vil du aldri oppnå god hastigheit. prøv å begrens ut hastigheita di til 40% av maks, altso viss du har 1Mbit ut må du ha ikkje ha meir enn 400 kbps (50kB/s)ut

 

og so kan du prøve å justere antall total TCP connections i torrent programmet ned til rundt 70-100 tcp connections du vil tape litt hastigheit på det men du vil frigjere mykje av linja di til annan trafikk som er meir viktig og treng raskare respons

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...