Gå til innhold

Generell diskusjon rundt situasjonen i Midtøsten


Undersøkelse om situasjonen i Midtøsten  

308 stemmer

  1. 1. Burde Israel trekke seg tilbake fra okkuperte områder?

    • Ja
      158
    • Ja, men bare dersom de arabiske landene vil anerkjenne Israel først
      74
    • Nei, områdene er fortsatt strategisk viktige
      24
    • Nei
      26
    • Ingen formening/vet ikke
      26
  2. 2. Burde det opprettes en egen, palestinsk stat?

    • Ja
      152
    • Nei
      41
    • Ja, men bare dersom palestinerne anerkjenner Israel
      90
    • Ingen formening/vet ikke
      25
  3. 3. Bør de palestinske flyktningene få vende hjem?

    • Ja
      234
    • Nei
      37
    • Ingen formening/vet ikke
      37
  4. 4. Støtter du en deling av Jerusalem?

    • Ja
      54
    • Nei
      78
    • Støtter status som internasjonal by under FN-styring
      124
    • Ingen formening/vet ikke
      52
  5. 5. Bør Hamas anerkjennes som forhandlingspartner av USA og Israel?

    • Ja
      67
    • Ja, dersom Hamas frastår fra terrorisme
      134
    • Nei
      75
    • Ingen formening/vet ikke
      32
  6. 6. Støtter du Oslo-avtalen og prinsippet om den palestinske selvstyremyndigheten?

    • Ja
      159
    • Nei
      57
    • Ingen formening/vet ikke
      92
  7. 7. Støtter du opprettelsen av staten Israel i 1948?

    • Ja
      128
    • Nei
      141
    • Ingen formening/vet ikke
      39


Anbefalte innlegg

Se der var kartet og saken er avgjort.

 

IDF

 

Russland har ikke sagt at de ønsker at iran skal få atomvåpen. De har sagt at de er imot et amerikansk eller Israelsk angrep på Iran pga. det iranske atomprogrammet og at hvis det skjer blir Russland tvunget til å velge side. De har også tilbudt at de kan gi lavtanriket uran til Iran dersom iran dropper atomprogrammet. Men de ønsker ikke et Iran med atomvåpen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bare fodri de israelske lederne kommer og går ved valg og går i dress istedefor å gå i religiøs symbolikk så er de ikke mindre fundamentalistiske eller religiøse! Hva vil du kalle folk som David Ben Gurion, Moshe Dayan, Ariel Sharon, Avidgor Lieberman og Benjamin Netanyahu bare for å nevne noen få? Første gang Sharon møtte Ben Guron sa Ben Gurion noe lignende som "Det viktigste er ikke hva folk mener om Israel, men hvordan vi forsvarer oss". Tatt fra hukommelsen, men poenget hans var iallefall at Israel skulle gjøre som de ville. Og hva med Moshe Dayan som ledet innvasjonen og okkupasjonen av vestbredden? hva med Sharons utallige angrep på palestinere og andre arabere? Det er en grunn til at han kalles Arik, konge av Israel av Israelerne og Slakteren fra Beirut av palestinerne! Og hva med alle uttalelsene fra Lieberman og Netanyahu!? Og hva med Golda Meir som sa at det ikke fantes et palestinsk folkeslag!? Husk forøvrig at det ikke er tillatt med politiske partier som ikke følger det sionistiske grunnlaget for staten i Israel... Så joda, du finner fudamentalistiske og religiøse folkemordere og ekstreminister i israel! De vokser faktisk på trærne!

 

Nå er ikke meningen å forsvare Iran i enhver anledning eller å demonisere israel i enhver anledning og forøvrig trenger ikke israel hjelp til å demoniseres! Det som jeg har nevnt i flere innlegg i det siste og som først og fremst er grunnen til at jeg ikke vil nevne et vennlig ord om israel nå i disse dager er at alle motparter av Israel nå viser tegn til å moderere seg mens Israel plent nekter å strekke ut hånden til en eneste part!

Ikke bare fordi de kommer og går ved valg og går i dress, men fordi de er mindre fundamentalistiske og religiøse.

 

Israel har hatt atomvåpen siden 1969 uten å bruke dem.

 

Fundemantalister, religiøse folkemordere og ekstremister vokser på trær i Israel? Og det er ikke meningen å demonisere Israel ved hver anledning? Det henger ikke på greip.

 

Men jeg spør igjen, ønsker du steilere fronter?

Lenke til kommentar
12 nautiske mil grensen er det som er gyldig juridisk. Utover dette er det faktisk kun en økonomisk sone (200nm).

 

Se der var kartet og saken er avgjort.

 

 

Helt i orden det. Vi kan avslutte diskusjonen og saken angående Russlands sjøgrense til Iran i det kaspiske hav med dette.

 

Men det forandrer ikke på at jeg mener Russland grenser til Iran i det kaspiske hav, om vi snakker om 12 nautiske mil eller i en økonomisk sone eller i en "mange mil til sjøs sone" med eller uten kreativ tegning.

 

Jeg er heller ikke alene om å si at Russland grenser til Iran i det kaspiske hav. Det er ett begrep som er blitt brukt av allright utdannede folk på kloden, som vel som taxi sjåfører i Tehran.

Endret av IDF
Lenke til kommentar

Netanyahu: Bosetningsproblemet er løst

 

Vi har løst bosetningsspørsmålet med amerikanerne, skal statsminister Benjamin Netanyahu har fortalt til sin spanske kollega Jose Luis Rodriguez Zapatero.

 

Jeg kan ikke si mer enn det. Dersom dere vil høre flere detaljer, kan dere spørre i Washington, skal Netanyahu ha lagt til.

 

Dette er første gang Netanyahu har fortalt at striden med Washington omkring bosetninger er løst, skriver Ha'aretz.

 

Fatah leder oppfordrer til nye selvmordsbombeangrep

 

Sultan Abu al-Ghneim, som representerer Fatah holdt en tale i Ramallah i forrige uke, hvor han oppfordret til å gjenoppta selvmordsbombeangrep mot Israel.

 

Hizballah skylder eksplosjon på Israel

 

Den store eksplosjonen i den libanesiske byen Tyre i forrige uke hvor flere Hizballah ledere ble drept blir nå forsøkt knyttet til Israel. Hizballahs fjernsynsstasjon i Libanon Al-Manar TV sa at de hadde funnet israelsk "spionutstyr" flere steder og at det var en av disse som utløste eksplosjonen i huset til en Hizballah leder og som drepte fem. Israel har avvist beskyldningen og sier den er et forsøk på å lede oppmerksomheten bort fra våpenlageret som eksploderte i Tyre.

 

Russisk konferanse i fare etter votering

 

Det brennende begjæret fra Russland om å være vert for MidtØsten konferanse om fred er nå i fare etter at FNs menneskerettighetsråd vedtok en resolusjon fredag hvor de adopterte den såkalte Goldstone rapporten. En kilde i den israelske regjeringen sa i helgen at den russiske konferansen er i fare, ikke fordi Israel ønsker å straffe Russland for å ha stemt mot Israels ønske, men fordi den diplomatiske prosessen nå er skadet som følge av palestina arabernes ønske om å likevel presse igjennom rapporten. Russland har forsøkt å få i stand en konferanse i to år.

 

Frykter nye selvmordsaksjoner

 

Flere Fatah medlemmer har de siste ukene tatt til ordet for nye selvmordsaksjoner mot Israel. Dette har fått Israel til å frykte en ny bølge aksjoner eventuelt en tredje intifada. Israel har de siste månedene fjernet mange av de militære kontrollpostene i Judea og Samaria etter press fra "verden" slik at det er lettere for terrorister å bevege seg fritt. Fatah styrer for øvrig PLO myndigheten.

 

Iran

 

Iran signaliserte i forkant av internasjonale forhandlinger mandag at det ikke vil møte vestlige krav til en avtale som ville flytte mesteparten av sin anriket uran ut av landet, fordi det vil forsinke det kjernefysiske program.

 

Iran sier at de trenger anriket uran for kjernefysisk brensel, men Vesten frykter det kan brukes til våpen. USA mener Iran er nå ett til seks år unna å kunne gjøre slike våpen

 

Iran 2

 

Israel har hevdet at de har militær evne til å takle Iran på egen hånd hvis sanksjoner mot den islamske republikken bevises ineffektiv.

 

Israel beskylder Iran for å søke å skaffe seg atomvåpen. Teheran fastholder at dens kjernefysiske program er fredelig.

 

IDF General Gabi sier at Israel har planer om å eventuelt sende inn spesialtrente elite soldater til å gjennomføre millitære aktiviteter på bakken i Iran. Dette kan være ifølge det franske magasinet, Le Canard enchaine, sabotasje av kjernefysiske anlegg og drap på topp spesialister, forskere og ledre innad i Irans kjernefysiske forskprogram.

 

Iran 3

 

Irans president Ahmadinejad advarer at noe som helst svikt i forhandlingsmøtet med vesten eller visst vesten ilegger sanksjoner mot Iran, så vil det skade Vesten mer enn Iran.

 

Tidligere søndag, sa en talsmann for Iran's atom energi organisasjon at dersom forhandlingene mislykkes, vil hans land berike uran til ett enda høyere nivå.

 

karmel.net - jpost.com - miff.no

post-160065-1255968979.jpg

Endret av IDF
Lenke til kommentar
Enig, vi avslutter diskusjonen om Russlands grenser. Det fører ingen steder uansett. hva mener du om det jeg skrev ang. Russlands syn på irans atomprogram?

 

Jeg mener at Russland er mer venn med Iran enn hva det ønsker å gi utrykk for. Selv om det fremstår som en ganske god og nær venn med Iran uansett. Jeg tror heller ikke at Russland vil sørge visst Iran blir en atom makt, sidene landene er "venner" og samarbeider om litt av hvert. Og kan true og bruke sin makt mot sine "indireke og direkte fiender" eller fremtidige konfrontasjoner etc. Alt fra USA, Israel og vesten forøvrig.

 

Det er lite som tyder på at Russland vil si nei til en slags strategisk allianse med Iran. Det er ikke naivt sagt at Russland er venn med Iran, og at Russland gjerne er litt betre venn med Iran enn hva de ofte gir utrykk for ovenfor verden som er mer skeptiske til Iran.

Endret av IDF
Lenke til kommentar
Så du mener at Russlands motstand mot at Iran skal få atomvåpen og at tilbudet deres pom å gi Iran lavtanriket uran bare er et spill for galleriet? Hvorfor skulle de ikke ha offentliggjort synspunktet sitt da og gått rett inn i en ny kald krig mot USA og Vesten?

 

Ikke sikkert det er ett spill for galleriet, men jeg tror likevel ikke at Russland vil sørge veldig mye visst Iran får seg atomvåpen. Jeg vet ikke om du er klar over det, men Russland har hjulpet Iran veldig mye med å bygge opp sitt kjernefysiske atom program. Hehe, det hadde Russland neppe gjort visst de var skikkelig nervøse for at Iran skal få atomvåpen i sitt arsenal...

 

...på samme måte hadde ikke Israel hjulpet f.eks Syria med å snikkre sammen kjernefysisk atom anlegg, visst Israel hadde vert sterkt imot at Syria skulle fått muligheten til å få atombomber i sitt arsenal. Men nå hjelper ikke Israel Syria med slikt uansett, merkelig nok. Nord Korea derimot har hjulpet og hjelper Syria med slike ting. Er ikke lenge siden Israel bombet nettopp ett slikt påbegynt atomanlegg i Syria, ett anlegg som holdt på å bli bygget med hjelp fra eksperter fra Nord Korea.

 

...på samme måte hjelper Russiske eksperter Iran med atom anleggene der. Så du er særdeles naiv, visst du påstår at Russland er sterkt imot kjernefysiske anlegg i Iran. Men det er ikke ulovlig å være naiv, for all del. Vi er nok alle litt naive iblandt, er vi vel ikke Glimti?

 

Og nå over til en anne sak:

 

Simon Aldra har stillt deg ett spørsmål både på forrige tråd side og gjentatt det i denne tråd siden, har du ikke tenkt til å gi han ett svar snart?

 

Virker som du har ignorert spørsmålet hans ganske lenge nå. Har du måtte tenke veldig lenge, eller visst ikke - hvorfor har du ventet så lenge med å svare han? Jeg ble bare nysgerig, ikke noe mer enn det.

Endret av IDF
Lenke til kommentar

Jeg vet godt hva slags rolle Russland har spilt i Irans atomprogram. Men når de er så sterkt imot et angrep på Iran og samtidig sier at de ikke ønsker iranske atomvåpen, har det da slått deg at det de ønsker er nærmere allianse og vennskap med Iran selvom de ikke ønsker at iran blir en atomvåpenmakt? Vestblokken med USA i spissen og Østblokken med Sovjetunionen i spissen motarbeidet hverandre under Den kalde krigen og støttet hverandres fiender. Det er vel noe av det samme Russland driver med nå. Helt siden Putin kom til makten har Russland ønsket å femstå som en supermakt på ny og de har begynt å utfordre USA med å blande seg mer inn i Midtøsten og land i Amerika. De vil selve våpen til Venecuela og de har hjulpet iran med å bygge en atomreaktor og de har nært forhold til Nord-Korea bare for å nevne noe. Ettersom Russland har bedre innsikt i Iran enn hva vesten har kan det være så enkelt som at Russland ikke ser noe å engste seg for i Iran. Hvem vet. Under Den kalde krigen støttet USA Israel og Sovjetunionen de arabiske motpartene så dette er egentlig ikke det minste overaskende. Russland vil igjen stå som en supermakt som kan utfordre USA og da blander de seg på ny inn i amerikanske interesser bla. i Midtøsten.

 

Forhandlinger pågår forøvrig:

 

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.6825909

 

At israel bomber dem det passer, bla. Syria er en kjent sak så det gidder jeg ikke å gå inn på. Om israel ikke hadde ødelagt forhandlingene i år 2000 hadde det vært frem mellom Syria og israel for lengst!

Lenke til kommentar
Jeg er heller ikke alene om å si at Russland grenser til Iran i det kaspiske hav. Det er ett begrep som er blitt brukt av allright utdannede folk på kloden, som vel som taxi sjåfører i Tehran.

 

Isåfall kan jeg påberope meg en taxisjåfør her i landet som hevder Norge grenser til Grønland pga vi har kun Atlanterhavet i mellom.

Lenke til kommentar
Israel har hatt atomvåpen siden 1969 uten å bruke dem.

 

Fundemantalister, religiøse folkemordere og ekstremister vokser på trær i Israel? Og det er ikke meningen å demonisere Israel ved hver anledning? Det henger ikke på greip.

 

Men jeg spør igjen, ønsker du steilere fronter?

 

Det betyr ikke at de ikke kan bruke dem og det har jo vært snakk om det.

 

Hvordan vil du underbygge at de israelske jødene ikke er like fundamentalistiske og religiøse som de iranske?

 

Jeg ønsker et fredelig Midtøsten og jeg er sikker i min sak på at en israelsk tilbaketrekkning fra de okkuperte områdene og opprettelsen av en palestinsk stat ville ha ført til dette! Men slik situasjonen er nå så skjer ikke det og jeg håper selvsagt på et mer stabilt og rolig Midtøsten, noe som nettopp kan skje om iran får atomvåpen fordi man da får en tilstand lik USA og Sovjetunionen under Den kalde krigen der begge vet at et angrep vil føre til et motangrep og ingen angriper hverandre direkte, men heller motarbeider hverandre.

Lenke til kommentar
Jeg ønsker et fredelig Midtøsten og jeg er sikker i min sak på at en israelsk tilbaketrekkning fra de okkuperte områdene og opprettelsen av en palestinsk stat ville ha ført til dette!

 

Da er vi to, men USA spiller en viktig rolle her. Og slikt det er i dag og har vært siden opprettelsen av Israel så har USA støttet Israel omtrent hele tiden. Forøvrig så bryter jo USA mskrettigheter selv, så da er vel den rette å allierer seg med nettopp Israel :)

Lenke til kommentar

Med tanke på alt findeskapet USA finner i Midtøsten så er det ikke rart at de støtter de får vennene de har der. Om de utelukket var ute etter dem som brøt menneskerettighetene hadde det bare vært å allivere seg med Nord-Korea, Zimbabwe, Elfenbeskysten, Sudan osv.

 

Skjønner ikke selv hva som egentlig ligger bak USAs støtte til Israel. Det hele begynte med at USA var den første nasjonen til å anerkjenne Israel, men hvorfor USA valgte å støtte Israel mens Sovjetunionen valgte å støtte de arabiske landene under Den kalde krigen og hvorfor USAs støtte til Israel har vedvart forstår jeg ikke! De tjener iallefall ikke noe på det utenom findeskap samt å øse ut økonomisk støtte. Forstå det den som kan...

Lenke til kommentar

EU flørter med Israel.

 

Israel har et nærer forhold til EU enn det kandidatlandet Kroatia har, ifølge Unionens utenrikssjef Javier Solana.

 

Israel er, tillat meg å si dette, medlem av EU uten å være medlem av institusjonene, sa Solana på en konferanse i Jersusalem onsdag.

 

Ikke noe annet land utenfor kontinent har et slikt forhold til EU som Israel har, sa Solana og påpekte at Israel deltar i en rekke av Unionens forsknings- og teknologiprogrammer.

 

Og jeg ser ikke Kroatias president her, fortsatte Solana og kikket utover forsamlingen bestående av israelske næringslivsfolk og politikere.

 

Den kroatiske presidenten Stjepan Mesic besøker for tiden Israel.

 

Men jeg må fortelle dere, nå som han ikke er her, at deres forhold til EU er sterkere enn Kroatias. Men ikke fortell ham det, sa Solana.

 

MSN.NO 21.oktober

Endret av IDF
Lenke til kommentar
Det betyr ikke at de ikke kan bruke dem og det har jo vært snakk om det.

 

Hvordan vil du underbygge at de israelske jødene ikke er like fundamentalistiske og religiøse som de iranske?

Det kan jeg ikke underbygge, primært fordi ultraortodokse jøder er blant det mest ekstreme og fundamentalistiske som finnes, de er voldelige og anser alle andre enn ultraortodokse jøder for å være rotter. Det inkluderer andre jøder.

 

Men det er ikke 'jødene' jeg snakker om. Jeg snakker om den israelske staten. Selv om de ultraortokse gjerne kan komme på vippen, og påvirke hvem som sitter med regjeringsmakten og påvirker de store strategiske trekkene (tilbaketrekking f.eks.). Men de sitter ikke i situasjonsrommet når noe skjer, dersom de gjør det blir de nedstemt når de vil bruke atomvåpen.

 

Den iranske staten er sammensatt, men den iranske regjeringen er langt mer fundamentalistisk og ustabil enn den israelske.

 

Jeg ønsker et fredelig Midtøsten og jeg er sikker i min sak på at en israelsk tilbaketrekkning fra de okkuperte områdene og opprettelsen av en palestinsk stat ville ha ført til dette! Men slik situasjonen er nå så skjer ikke det og jeg håper selvsagt på et mer stabilt og rolig Midtøsten, noe som nettopp kan skje om iran får atomvåpen fordi man da får en tilstand lik USA og Sovjetunionen under Den kalde krigen der begge vet at et angrep vil føre til et motangrep og ingen angriper hverandre direkte, men heller motarbeider hverandre.

Dersom vi ser bort fra Stalin var de sovjetiske lederne forutsigbare. Irans statsapparat er ikke forutsigbart.

 

Ellers deler jeg dine tanker om betydningen av en palestinsk stat.

 

:)

Lenke til kommentar
Tror det er fordi de føler en trang for å støtte jøder/den jødiske stat etter det som sjedde under 2. verdenskrig. Men altså, dette er 60år siden, hva med å se på nåtiden? Kan da heller si at hele staten har blitt en stor verkebyll..

 

Var mulignes det som lå bak i begynnelsen, men kan ikke skjønne at det skulle telle så mye nå lenger. Det er jo mer enn 60 år siden. Det er jo selvsagt et spesielt forhold som har vokst fram mellom USA g israel, men at det er en prioritering amerikanerne fortsatt gjør er uforstålig.

Lenke til kommentar
Det betyr ikke at de ikke kan bruke dem og det har jo vært snakk om det.

 

Hvordan vil du underbygge at de israelske jødene ikke er like fundamentalistiske og religiøse som de iranske?

Det kan jeg ikke underbygge, primært fordi ultraortodokse jøder er blant det mest ekstreme og fundamentalistiske som finnes, de er voldelige og anser alle andre enn ultraortodokse jøder for å være rotter. Det inkluderer andre jøder.

 

Men det er ikke 'jødene' jeg snakker om. Jeg snakker om den israelske staten. Selv om de ultraortokse gjerne kan komme på vippen, og påvirke hvem som sitter med regjeringsmakten og påvirker de store strategiske trekkene (tilbaketrekking f.eks.). Men de sitter ikke i situasjonsrommet når noe skjer, dersom de gjør det blir de nedstemt når de vil bruke atomvåpen.

 

Den iranske staten er sammensatt, men den iranske regjeringen er langt mer fundamentalistisk og ustabil enn den israelske.

 

Jeg ønsker et fredelig Midtøsten og jeg er sikker i min sak på at en israelsk tilbaketrekkning fra de okkuperte områdene og opprettelsen av en palestinsk stat ville ha ført til dette! Men slik situasjonen er nå så skjer ikke det og jeg håper selvsagt på et mer stabilt og rolig Midtøsten, noe som nettopp kan skje om iran får atomvåpen fordi man da får en tilstand lik USA og Sovjetunionen under Den kalde krigen der begge vet at et angrep vil føre til et motangrep og ingen angriper hverandre direkte, men heller motarbeider hverandre.

Dersom vi ser bort fra Stalin var de sovjetiske lederne forutsigbare. Irans statsapparat er ikke forutsigbart.

 

Ellers deler jeg dine tanker om betydningen av en palestinsk stat.

 

:)

 

Nå er ikke jeg sikker på hvilke partiet Netanyahu dannet koallisjonregjering med. Kan godt være det var et eller flere ultraortodokse partier eller medlemmer der. Vet du? Og om det skulle være ultraortodokse jøder i den israelske regjeringen, hvordan kan du være sikkert på at de vil bli nedstemt når det kommer til bruk av atomvåpen?

Ettersom Israel er Midtøstens eneste regionale supermakt kan de handle akkurat som de vil uten konsekvenser. Bare se feks. på det siste bombeangrepet på Syria. Og se på all maktbruken og maktmissbruken mot palestinerne uten at de stilles til annsvar. Men dette med at israel kan gjøre som de vil innenfor Mistøstens grenser ville det nok bli forandret på dersom det kom en likevekt til dem, nemlig en ny atomvåpenmakt som var villig til å bruke atomvåpen og israel gikk for langt!

 

Grunnen til at jeg trakk inn USA og Sovjetunionen var for å beskrive forholdet som kunne oppstå mellom Israel og iran når det kommer til stabilitet. Hvorvidt Sovjetunionen var stabil eller ikke er ikke et tema som skal diskuteres her, men det er flere i Sovjetunionens historie som aldri skulle vært ved makten enn Stalin.

 

Godt at vi er enige om noe.

Lenke til kommentar
Nå er ikke jeg sikker på hvilke partiet Netanyahu dannet koallisjonregjering med. Kan godt være det var et eller flere ultraortodokse partier eller medlemmer der. Vet du? Og om det skulle være ultraortodokse jøder i den israelske regjeringen, hvordan kan du være sikkert på at de vil bli nedstemt når det kommer til bruk av atomvåpen?

Ettersom Israel er Midtøstens eneste regionale supermakt kan de handle akkurat som de vil uten konsekvenser. Bare se feks. på det siste bombeangrepet på Syria. Og se på all maktbruken og maktmissbruken mot palestinerne uten at de stilles til annsvar. Men dette med at israel kan gjøre som de vil innenfor Mistøstens grenser ville det nok bli forandret på dersom det kom en likevekt til dem, nemlig en ny atomvåpenmakt som var villig til å bruke atomvåpen og israel gikk for langt!

 

Grunnen til at jeg trakk inn USA og Sovjetunionen var for å beskrive forholdet som kunne oppstå mellom Israel og iran når det kommer til stabilitet. Hvorvidt Sovjetunionen var stabil eller ikke er ikke et tema som skal diskuteres her, men det er flere i Sovjetunionens historie som aldri skulle vært ved makten enn Stalin.

 

Godt at vi er enige om noe.

Dette vet jeg fordi de ikke er i flertall i den israelske regjeringen, og slike avgjørelser blir normalt ikke overlatt til landbruksdepartementet eller turistdepartementet, og ultraortodokse jøder har ikke forsvarsministerposten, de har ikke utenriksministerposten, innenriksministerposten, statsministerposten. En slik avgjørelse vil bli tatt av disse mennene, og de mennene er politisk ekstreme pt., men ikke gale.

 

Israel kan handle som de vil innenfor rammer. Dersom Israel teppebombet Gaza i morgen ville det ikke falle i god jord hos USA, det er en ting å presisjonsbombe, men dersom en teppebombet Gaza med sivile tap på linje med bombingen av Dresden, ville USA ikke akseptere dette.

 

Dersom Israel benyttet atomvåpen ville Israel møte en -ekstrem- kaldfront fra USA, uavhengig av hvilken president USA på det tidspunktet har.

 

Jeg tror på terrorbalansen, den fungerte i den kalde krigens klima, den fungerte i den situasjonen. Men både USA og Sovjetunionen var stabile og beregnelige. Hvor mye jeg enn skulle ønske det, er ikke Iran en stabil nok nasjon for atomvåpen..

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...