Gå til innhold

Forslag: Stasjonær PC (selvbygget) og skjermer [UTDATERT TRÅD]


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ok, jeg tror vi sier stopp der. Jeg har ikke til hensikt å følge med på datamarkedet lenger, og har defor bedt en moderator om å fjerne den faste plassen til tråden. Trist fordi det sikkert var mange som har hatt nytte av den, men nå har jeg altså personlig gått lei. Jeg kan anbefale å se på ArsTechnica sin månedlige oppdaterte guide til oppsett, eller Hardware-nettverkets egen (ikke fullt så oppdaterte) anbefalinger. Det var egentlig alt. Takk til alle som har vist støtte og gjort denne tråden mulig! :) Oppsettene vil bli slettet innen tre dager, så de som vil ta vare på noe, bør gjøre det nå.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Trist er det, for denne tråden har hjulpet veldig mange.

Jeg håper det kommer en ny tråd i nærmeste framtid.

 

 

Ingen gidder å oppdatere en sånn tråd i lengden. Hva med en tråd hvor folk kan poste systemer de anbefaler? Gjerne systemer de selv har og faktisk kan gi litt informasjon/tips om. Jeg kunne godt tenke meg å bidra i en slik tråd, men oppdatere en tråd med anbefalinger har jeg ikke tid til. Hvis vi hadde hatt 5-8 hovedkategorier hvor folk kunne postet systemanbefalinger (i samme tråd), og i stedenfor å endre anbefalingene la tråden surre og gå med nye anbefalinger i hver kategori ettersom tiden går. Hva er folk interessert i? Jeg gjetter på at det er systemer som gir mye for penga innenfor entusiast/overklokking, stille systemer, hyperbillig, vanlig kontorbruk, m.m. Det behøver ikke å være komplette systemer en gang for at det er interessant for andre. Kombinasjoner av CPU, HK og RAM kan noen ganger være nok. Eller å vite om en kjøler passer til et kabinett eller et HK. Noe av greia er av og til å vite hva som passer sammen. Det er mulig jeg har oversett noe, men jeg ser ingen kategori i farten som egner seg for drøfting av kombinasjoner av utstyr.

 

Er det noen som er interessert?

Lenke til kommentar

To positive svar, ingen negative. Kult. Var redd en eller annen skulle påpeke et eller annet jeg hadde glemt som torpederte hele greia.

 

Det er imidlertid noe som må diskuteres. Hvis vi bare har en løpende tråd hvor vi poster forslag til bra kombinasjoner vil det stykkes opp og bli uoversiktig hver gang noen poster spørsmål og kommentarer til hvert oppsett. Hvordan kan vi unngå dette? Det beste ville vært hvis det var mulig å ha undertråder for diskusjoner for hver post med et forslag til kombinasjon/PC. Lar dette seg gjøre? En annen tanke er å flytte hvert forslag (hardwarekombo) til en oppsummering i første post. Men da blir posten løsrevet fra ev. spørsmål og kommentarer. Ev. kan den kopieres, og slik at ev diskusjon om forslaget løper kronologisk i tråden.

Dessuten vil det selvfølgelig kunne komme et spørsmål til forslag nr. 5 langt ute i tråden etter forslag 23. Hvordan skal vi få oversikt over hva som hører til hva? Jeg er ikke så veldig trenet i forumlogistikk så jeg vet ikke helt hva som er beste praksis eller hva som er mulig.

En annen ting: er dette rette plassering? Noen rutinerte forumbrukere eller moderatorer som har innspill?

Lenke til kommentar

Kaaz, det enkleste sånn sett er kanskje å ha en sticky tråd for "selvbygger oppsett" Hvor det er en førstepost som er index over slike oppsett med en kort oppsummering av hardware og bruksområde, og ALLE poster i tråden starter med

#X [NAVN]

Og dette er en link til tråden der diskusjon av dette oppsettet går, der skal førsteposten inneholdet utviddet info om delene, og grunn til at disse er valgt.

Bruksområde

[oppsummering av bruksområde. MAO Prisklasse, lydnivå, styrker/svakheter]

Hardware

[Kort oppsummering av hardware. Del-navn og oppsummering av specs, INGEN linker].

Dette burde begrenses til ca 10 linjer pr post. Eieren av førstepost kan da trykke quote på posten, klippe ut innholdet, og lime det direkte inn i førstepost.

Etter en stund kan visse oppsett anbefales og/eller gies karakter som postes bak # og navn.

 

Eksempel på en post i en slik tråd:

#10. Silent Death

Bruksområde: Student hobby-gamer, 5000-6000kr nesten lydløs, ekstremt rask til "kontorbruk", god til gaming med middels instillinger (1680x1050, medium, eyecandy off), kan gjøre tyngre ting som musikk/foto/video-redigering og 3D-studio. Lett å overklokke til 3,0-3,2Ghz (eller over om Phenom velges).

Hardware: Antec 300, Athlon II x4 630 2,8Ghz eller Phenom II x3 720BE, Noctua NH-U12P, 4GB DDR3 1333mhz (1600 for Athlon OC), HD 5770, Intel x25-V 40GB (OS+prog), WDC Caviar GP 500GB-1,5TB (dokumenter, scratchdisk, evt store spill og programpakker), DVD-brenner.

Notat: Uten Skjerm og andre eksterne enheter.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Jeg kan godt bidra litt om noen vil melde seg som ansvarlig for å holde 1. posten oppdatert.

For å gjøre dette kreves det å være aktiv på diskusjon.no, ha mulighet til å legge noen minutter i dette om dagen, og en del kunnskaper om hardware. Mesteparten av jobben vil bli gjort av andre som starter egne tråder for diverse builds og leverer infoen i en slik oppsummerings-post i tråden.

 

Jeg foreslår de som kan tenke seg å gjøre dette poster her i tråden og melder seg, og så kan vi ta en diskusjon på hvem det skal bli etterpå.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er nødvendig å holde en oppdatert førstepost. Med det oppsettet du foreslår, GullLars, så blir det tilstrekkelig oversikt. Hvis alle poster i tråden kun er et forslag til oppsett som følger ditt opplegg så blir det svært ryddig. Ev. kunne førsteposten oppdateres i en indeks en gang hver 6 måned eller noe sånt noe. Er litt redd for at tråden kan knele hvis noen må ta ansvar for sånne oppgaver på daglig eller til og med ukentlig basis.

 

Jeg vil bare foreslå ett tilleggskrav til oppsettet: at det også føres opp hvilken type kategori oppsettet er for. Kategorier må vi da bli enige om på forhånd, f.eks:

 

Overklokker - dyr

Overklokker - budsjett

Spill PC - dyr

Spill PC - budsjett

Stille

Kontor PC

Billig nytt

Brukt utstyr

El-retur cheapo-recycle

Åpen klasse

 

En posting kan da bli slik:

 

#10. Silent Death

 

Kategori:

Spill PC - budsjett

 

Bruksområde:

Student hobby-gamer, 5000-6000kr nesten lydløs, ekstremt rask til "kontorbruk", god til gaming med middels instillinger (1680x1050, medium, eyecandy off), kan gjøre tyngre ting som musikk/foto/video-redigering og 3D-studio. Lett å overklokke til 3,0-3,2Ghz (eller over om Phenom velges).

Hardware:

Antec 300, Athlon II x4 630 2,8Ghz eller Phenom II x3 720BE, Noctua NH-U12P, 4GB DDR3 1333mhz (1600 for Athlon OC), HD 5770, Intel x25-V 40GB (OS+prog), WDC Caviar GP 500GB-1,5TB (dokumenter, scratchdisk, evt store spill og programpakker), DVD-brenner.

Notat: Uten Skjerm og andre eksterne enheter.

Lenke til kommentar
Kan det ikke være en tråd der forslagene er og en der vi kan ''diskutere'' rundt det eller spørre om ting og slikt?

 

 

Slik jeg forsto GullLars sitt forslag kan det være en tråd med forslag, og hvert forslag har en undertråd hvor vi diskuterer dette forslaget. Hvis det er en felles tråd for diskusjon så blir det vanskelig å se hvilke innlegg som diskuterer hvilket forslag fordi alt vil bli blandet.

Lenke til kommentar

Nettop.

 

Måten jeg foreslo er min løsning på et optimaliseringsproblem som ble uttrykt: Hvordan lage en tråd for selvbygger-maskiner som er oversiktlig og krever lite arbeid fra trådeier.

Forslaget mitt er da IMO den mest optimale løsningen for oversiktlighet og arbeidsmengde. Begge er nødvendige om tråden skal ha en lengre levetid. Slik jeg ville foreslått det burde tråden oppdateres èn gang i uka, og oftere om eieren gidder. Jobben som faller på eieren er alikevell kun copy-paste og tar ikke lang tid etter tråden er satt opp.

 

Om det ønskes kan jeg godt formulere førsteposten.

 

EDIT: Kaaz, jeg er ikke helt enig i en så strikt formulering av kategori, siden det kan bli lite beskrivende. F.eks. er "student hobby-gamer" (Eventuelt "Allbruks Student Hobby-gamer") bedre beskrivende enn "Spill PC - Budsjett" som du foreslo for samme oppsett. En spill PC i budsjettklasse vil sansynligvis ikke ha SSD, men en WDC Caviar Black HDD, og en i3 530, i5 750/860, eller Phenom II prosessor.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...