Gå til innhold

Hvorfor er det plutselig lovlig å linke til cheats for "onlinespill"?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter det jeg kjenner til, så har det ikke vært gitt noen offisielle føringer fra høyere hold om hvordan vi skal forholde oss til juks i onlinespill. Men normen blant oss moderatorer som (i varierende grad) har tilhørighet i spillkategoriene har vært at dette er en uting som har blitt slått ned på, og jeg håper det fortsatt vil være slik.

 

Jeg skal forhøre meg litt internt om dette.

Lenke til kommentar

Siste føring på området er at man kan fjerne innlegg som med hensikt er ute etter å fortelle hvordan man jukser i online-spill (linke til cheats osv). Moralsk diskusjon rundt temaet og det det å fortelle, generelt, hva de ulike måtene man jukser på er (altså, ikke en "instruksjon" men eksempelvis en forklaring på hva som menes med uttrykk som "gliding") tillates.

 

Er det greit nok? :)

 

Folk får rope ut om de ønsker en diskusjon rundt problemstillingen. Enten man mener det er for lite moralistisk eller for mye moralistisk (for dette bunner stort sett ut i en moralsk begrunnelse)

Lenke til kommentar

Da er den saken grei. Men lenker til sider hvor det står beskrevet innebygde console-kommandoer anser jeg ikke som juks/cheats. Disse kommandoene brukes kun til å sette nøkkelparametre for spillet, og krever admin-tilgang skal man endre dette på serveren. Dersom noen skulle lure hvorfor kun noen av lenkene ble fjernet. :)

Endret av Skagen
Lenke til kommentar

Takk for svar, Dutten og Skagen. Først fjernet ikke KVTL linken, noe som gjorde at jeg rapporterte igjen. Da fikk jeg denne PM-en av fredrikrb:

Hei.

 

Svarer på rapporten din av et innlegg med lenker til cheats her. Slik som retningslinjene er bygget opp, så er det ikke noe forbud mot å diskutere eller lenke til juksemuligheter i spill. Dette er et ansvar som vi ikke ser på som vårt å forhindre, da vår målsetting er å være et sted der alle kan være.

 

Slik jeg ser det ligger ansvaret i å forhindre juksing hos den enkelte spillutgiver, tjenestetilbyder etc. Her stiller ikke vi oss opp som moralske voktere.

 

Med vennlig hilsen Fredrik. smile.gif

Takk for at du fjernet linken, Skagen! :love:
Lenke til kommentar
Synes det er meget beklagelig at det er bestemt slik som det har blitt gjort nå. Her har man opphevd EULA og andre vilkår til å gjelde her på forumet, hva er egentlig poenget med det, folk må vel kunne diskutere hva man vil så lenge det er innenfor norsk lov.

 

Som en sidenotis, vær-varsom-plakaten gjelder også da vi følger god presseskikk. Dog har ikke det vært relevant i denne sammenhengen.

 

Føringen er en gammel en, den har så vidt jeg vet alltid vært der. Om det er ønskelig med noen vurdering av om den bør endres så kan vi godt ta den diskusjonen. En EULA bryr vi oss for orden ikke noe om, hva selskaper velger å putte inn i den har ingenting å si for våre retningslinjer.

 

Denne føringen her er begrunnet med moral, så vidt jeg kan se. Som jo selvfølgelig gjør det mer diskutabelt siden det blir utelukkende normativt. Bruk gjerne tråden til å diskutere hvordan man vil at det skal være. :)

Lenke til kommentar

Slik som det er nå er de reglene tuftet på moral ifølge Dotten, og moral er noe som er subjektiv og personlig. Derfor synes jeg det blir så feil hva en enkelt person føler om en sak skal avgjøre om det skal bli tillatt på forumet eller ikke.

 

En annen løsning for å omgå sensurveldet kan være bruk av spoilere. Dette brukes idag mye bl.a tvdelen av forumet for folk som ikke vil lese om hva som skjer. Så kan dere som ikke vil lese om hvordan man jukser eller finner juksekoder i ett spill, droppe å trykke på spoilerknappen.

Lenke til kommentar
En annen løsning for å omgå sensurveldet kan være bruk av spoilere. Dette brukes idag mye bl.a tvdelen av forumet for folk som ikke vil lese om hva som skjer. Så kan dere som ikke vil lese om hvordan man jukser eller finner juksekoder i ett spill, droppe å trykke på spoilerknappen.
Husk at dette gjelder onlinespill, og at juksingen foregår som oftest på andres eiendom.

 

Edit: Det har vel alltid vært lovlig å diskutere juksekoder til spill som ikke er flerspillerspill.

Endret av Jooakim
Lenke til kommentar

Jukser man i enspillerkampanjen i et spill er man selv ansvarlig dersom man ødelegger spillopplevelsen for seg selv med juksing. Spiller man sammen med andre mennesker på nettet hvor noen av de andre spillerne jukser er det ikke så mye man kan gjøre, og juksing i onlinespill vil i de aller fleste tilfeller gå utover spillopplevelsen til alle de andre spillerne som ikke jukser.

 

Hvorvidt noen ønsker å jukse i et onlinespill får være deres sak. Jeg ønsker bare at forumet ikke skal være et fristed hvor man kan få hjelp til å finne tak i konkrete eksemplarer av hacks og verktøyer for juks i onlinespill, altså direktelenker til slikt. Man kan fint prate om verktøyer og hacks så lenge man ikke bidrar til distrbusjon av konkrete eksemplarer igjennom forumet. Ønsker noen uærlige sjeler å jukse med disse verktøyene så får de finne dem på egenhånd.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar

Det er vel kanskje det jeg reagerer på, du finner nok av poster der folk spør etter ting og tang og bare sier piratebay, piratbukta med det resultatet at ingen reagerer. Men når det er snakk om juksing for dataspill blir liksom så "big deal" ut av det hvis noen kommer med link eller forteller om hvor du finner det eller hva du skal søke på.

Lenke til kommentar

Det kommer det an på konteksten som eksempelvis piratebay ble nevnt i.

 

Men tilbake til saken: juksing i onlinespill har det nærmest vært nulltoleranse for å snakke om, med unntak av etiske og moralske diskusjoner rundt temaet. Vi har i stor grad vært moralske voktere når det gjaldt prat om juksing i onlinespill. Det jeg foreslår er inspirert av debatten om hvordan forumet skal forholde seg til piratkopiering. Der har det vært foreslått å sette en grense ved direktelenker til piratkopiert materiale. Jeg tenkte en ligende grense for hacks o.l. for onlinespill. Det vil i så fall bli en oppmykning av dagens normer. Vi opptrer ikke lengre i samme grad som moralske voktere av selve debatten, men forbeholder oss retten til å fjerne direktelenker til, samt opplastede, verktøyer og hacks som brukes til å gi spillere urettferdige fordeler i onlinespill.

 

Men det er en forskjell på piratkopiering og juksing som omtalt her, og det er at førstnevnte forbys av norsk lov. Hvorvidt vi faktisk burde ha en regel som forbyr direktelenker og opplasting av hacks og cheats vil i så fall være fordi man ikke ønsker fullstendig åpne kraner og gjøre forumet til et fristed for hacks og juksing.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...