Gå til innhold

Hjelp til kjøp av bananplugger


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har fått ny effektforsterker, og høyttaler kablene passer ikke. Dette er vanlige, middels tykke kobberkabler. Derfor må jeg skaffe meg noen bananplugger. Har det noe å si på lydkvaliteten hva slags jeg kjøper?

 

Tenker i utgangspunktet på disse fra Soundgarden eller noen billige fra Clas Ohlson.

 

Hvis dette har noe å si for lydkvaliteten kommer jeg også til å ringe på noen fra finn.no :) Takk for alle svar!

 

PS: Effektforsterkeren er en gammel Electrocompaniet, hvis noen har hatt den tar jeg gjerne imot tips om hvordan jeg kan feste kablene uten plugger. Nå sitter de såvidt, men kan ikke bevege på rack'et uten å få ulyd i den ene høyttaleren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lydmessig, er det ingen forskjeller på banaplugger. Det kan være forskjellige festemekanismer på pluggene, noen er best egnet til lodding mens andre kan bare skrus på kabelen. Selv har jeg Eagle pluggene fra Soundgarden. De fungerer ypperlig. Kabelen skrus enkelt fast på pluggen med to skruer. Hvis du skal ha mange plugger og du vil spare penger, kan du likegodt kjøpe på Claser`n.

Lenke til kommentar

Det er hovedsakelig kun forskjell på byggekvalitet og det estetiske selvsagt. Utformingen Eagle bruker liker jeg best da de har best "passform" om man kan bruke det ordet. Clasern sin utforming har en tendens til å være enten for trange eller for løse, og mister gjerne fasongen etter litt bruk.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...