Gå til innhold

Gåturer i førstegangstjeneste/kneskade


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg skal i førstegangstjeneste i August, og er nysgjerrig på gåturene/løpeturene. Er disse som regel med tunge ryggsekker eller ganske lette? Jeg har aldri hatt noen treningskade, men hvis noen del av kroppen vil svikte er jeg redd for at det er knærne som ryker først. Jeg klarer meg helt fint både på løpetur, daglange gåturer og sykler endel, men jeg kan få bittelitt vondt i knærne hvis jeg har tung ryggsekk (ca 15 kg). Burde jeg forberede meg ved å trene opp knærne for sikkerhets skyld? Er de fleste turer med eller uten masse tungt å bære på? Har trent judo i mange år uten problemer, men jeg vil ikke ta noen sjanse.

 

(Skal til IngBn, hvis det har noe å si)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden du skal inn i Ingeniørbataljonen kommer du også til å oppleve turer til Mauken skytefelt. Da går du et par kilometer i oppoverbakker, selvfølgelig med pakning, særlig under rekrutten.

Men på spørsmål om du burde trene opp knærne før førstegangstjenesten er svaret absolutt ja.

Strengt tatt burde du prøve å trene opp alt du kan før førstegangstjenesten (selvfølgelig uten å overdrive), da stiller du sterkere, både med tanke på belastningsskader og når det kommer til å kunne velge seg til stillinger.

Lenke til kommentar

jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg hadde en kne-skade noen år før jeg gikk inn i forsvaret, det skapte en del problemer for min del.

sjekket det aldri ut når jeg hadde det, var midt på ett eller annet fjell så det var ikke akkurat bare å bestille time, når jeg var hjemme igjen var det bra.

 

etter harde dager med tung sekk sleit jeg med å gå i trapper og slikt, fikk aldri sjekket det ut skikkelig pga vrang tropp-sjef. hadde aldri noe lignende problem før.

jeg hadde en ganske fysisk hard tjeneste også, alltid ute i skogen med full gru og sekk.

vet ikke hvor mye utstyret veide, men på en standard dag i skogen ble det vel fort 10kg utstyr(stridsvest, AG, hjelm og sekk med noe utstyr), på øvelser ble det vel fort rundt 30+(veide aldri utstyret, så jeg vet ikke helt)

 

vil på det sterkeste anbefalle å trene deg opp litt før du går inn

Lenke til kommentar
Noen som har forslag til hvordan jeg kan styrke opp knærne uten å slite dem? Knebøy f.eks? Dessuten, er det noen enkle øvelser jeg kan foreta på rommet, som forbereding ellers, f.eks armhevinger?

 

Når broren min hadde slatters fikk han beskjed om å ta knebøy mens han stod på tærne og hadde knærne litt utover. Det funket vist fint for han. Sikkert lurt å ta noen push-ups og sit-ups.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...