Gå til innhold

Rens og oppbevaring av objektiver


Anbefalte innlegg

Har lest litt i det siste om at man ikke skal oppbevare objektiver i kamerabaggen. Jeg har en stor bag med alle objektivene, men ser flere plasser at det kan føre sopp.. iiiik !! Hvordan oppbevarer dere objektivene deres?

 

Har i tillegg tenkt på rensing av objektiver. Noen som har konkrete tips til renseveske og renseklut som ikke skader overflaten på objektivene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg oppbevarer alt i en stor kamerasekk.

Jeg tror da at så lenge man holder sekken tør og oppbevarer innendørs, vil man heller ikke få problemer med sopp? Vil tro problemet med sopp oppstår hvis man oppbevarer utstyret i garasjen eller i en kald kjeller eller loft? Hvor det kansje også er litt fuktig?

Lenke til kommentar

Har et stort skap jeg plasserer mine i. Rommet holder ca 20 grader og er helt tørt. Har fungerte utmerket så langt, relativt støvfritt og tørt kan være en god plan.

 

Problemet med mugg/sopp er om man lar objektivene ligge i kamerasekk som har vært fuktig. Har du vært ute i dårlig være, ta ut alt utstyret av sekken og la sekken tørke skikkelig foran f.eks en ovn eller i sola før den brukes på nytt. Aldri opplevd noen form for problemer knyttet til lagring.

Lenke til kommentar
Tror jeg skal anskaffe meg et skap. Så er jeg sikker. Man kan vel også legge noen sånne silikonpakker, eller hva det er i skapet. Slike som ligger i skoesker. Kanskje burde man ha noen slike i kamerasekken også..

 

Enn rens? Er livredd for å ødelegge belegget på mine eldre objektiver.

Coating på objektivet tåler EKSTREMT mye, tror ikke du skal bekymre deg for dette - har tørket av mitt gamle 35mm f/2 med alt tenkelig uten at det er noen spor. Klut som er laget for å tørke av briller eller microfiber for objektiv er helt problemfritt. Sandpapir bør man styre unna :D Også smart å blåse av sand og annet før man tørker.

 

Har man fett/olje eller lignende. Vask av med vanlig vann først uten å gnikke.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Jeg har objektivene mine i en gammel Pentax-koffert av metall. Inni er det rader som går på langs med skillevegger som kan flyttes etter størrelsen på objektivene. I hvert rom har jeg en sånn liten pose mot fukt. Fungerer utmerket.

 

Koffeten kan minne litt om denne, bare at min er fra 70-tallet og har plass til objektiver i lokket også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...