Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Psykiater vs Psykolog.


Vaio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Krangling mellom psykiatre og psykologer som faggrupper gikk av moten på 80-tallet. I dag samarbeider disse faggruppene innen psykisk helsevern og de respekterer og utfyller hverandre. Mye av arbeidet er likt, men grunnutdannelsen er ulik. Grovt sagt kan en si at en lege er utdannet i hva som er sykt, mens en psykolog er utdannet i hva som er friskt.

 

Innen psykisk helsevern har begge faggruppene selvstendig behandlingsansvar for pasienter, med de plikter og rettigheter som følger av det.

 

Mye av virdereutdanningen er felles, og det kan være hips som hap hvilken faggruppe son fyller en stilling, så langt loven tillater, da. Den største praktiske forskjellen er at en psykiater kan skrive ut medisiner og sykemelde, noe en psykolog ikke kan. Noen sykehus avdelinger ledes av lager, noen av psykologer, og atter andre av andre faggrupper som f.x.sykepleiere.

Lenke til kommentar

Hvis denne krangelen er rundt hvilket yrke som er "tyngst" og "krever mest", så kan jeg fastslå at det er uten tvil Psykiater. Moren min er ett av norges fremste spesialistpsykiatere og er sjef for 2 sykehus i Norge. Hun bruker aldri sin energi til å forhøre seg med andre psykologer, det er derimot de som alltid forhører seg med henne, hvorfor? Fordi selv om retningene er forskjellige er de også litt like i og med at de begge jobber innenfor helse. Å sammenligne en psykolog med en psykiater er som å sammenligne en sykepleier med en lege når det kommer til evner og makt.

Endret av Erasus
Lenke til kommentar
Jeg tipper fagområdene overlapper hverandre på en slik måte at psykologen kan ha nytte av det psykiateren vet mer enn ham, men ikke andre veien.

Enig med deg. Jeg kan ikke så mye om dette, men det viktigst er vel at man får riktig hjelp. Blir helt tullete at fagpersoner skal krangle om hvem som er best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...