Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Går ikke å laste ned lengre


Anbefalte innlegg

Hellu

 

Forige pc-uke var turbulent. Flere ting sviktet, deriblant det å kunne laste ned. Problemene løste jeg enkelt ved å stille hele pcen tilbake til dagen jeg kjøpte den. Fortsatt er det et problem, og som emnetittel tilsier, så funker ikke det å last ned lengre. Har prøvde med flere torrent sider, og testet med utorrent, vuze og bittorrent uten at det funket. nedlastningsfilen har rød farge på availability, og virker ellers død (torrentene jeg har valgt er hentet ifra topp 100 listene med masse seeds etc). Hva kan dette skyldes? jeg har ikke gjort noen endringer på innstillinger på de diverse programmene (har i grunn aldri gjort det før heller), og tror ikke det er brannmuren heller nei. har merket av utorrent slik at det skal slippes igjennom. Internettet i hustanden er i svært god stand. stabilt og vanligvis ligger nedlastningene på 350 kb/s.

 

Nei, any ideas folks? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du prøvd å laste ned fra noe crap? som f.eks limewire bare for å se om det fungerer å laste ned noe som helst?

 

Med mindre du har god nok kunnskap om et problem, så anbefaler jeg at du ikke uttaler deg i hytt og pine.

 

Det er veldig trolig at det er problemer med brannmur eller porter som må åpnes for at utorrent skal fungere. Gjennom å benytte seg av utorrent sine verktøy (ctrl + G) så kan du sjekke om portene er åpne og fungerer.

 

Anbefaler at trådstarter prøver dette til å begynne med.

Lenke til kommentar

Hei igjen.

 

I går gjennomførte jeg gjennoppretning på pcen, slik at den burde være slik som når jeg fikk den, da det ikke var krøll med porter og diverse.

 

At det er portene som ikke stemmer, kan godt være! har ikke engang virus program innstalert nå (burde kanskje gjøre det snart). Og innpå McAfee security har jeg gitt uTorrent full tilgang ved brannmuren.

 

så, tilbake til portene. dette finnes det sikkert hundre andre poster om.

de portene er kinesisk for meg. en (riktig) port trenger jeg for å la andre brukere kontakte meg, right? hvordan finner jeg riktig port da? nettsiden portforward syns jeg er vanskelig bruke riktig, eller i det hele tatt bruke.

 

men hvorfor oppstår dette problemet nå? tidligere har jeg aldri rotet med porter og innstillinger når jeg skal laste ned.

 

kan det være andre årsaker enn porter da?

 

takker igjen for alle svar :)

 

ang ctrl+g for å sjekke hvor vidt portene funket, så gjorde jeg og det. overaskende nok kom teksten "does not appear to be open." men samtidig slik har det alltid vært for min del. har aldri brukt porter hvor det har kommet grønn tekst opp om at denne funker som den skal.

Endret av Audiovisuelt
Lenke til kommentar

Det går helt fint å laste ned med stengte porter, men man får fort problemer med lave overføringshastigheter og generelt veldig lang tid før man er ferdig med en nedlastning.

 

At det har gått greit før men ikke nå kan være pga en haug av faktorer (du lastet ned nye torrenter som ga deg peers som du kunne koble deg til) sikkerhetsoppdateringer til operativsystemet ditt og ikke minst forandringer fra ISP sin side (internettleverandør).

 

Uansett så synnes jeg det høres ut som du kjører ganske uforsiktig når du ikke har antivirus og brannmur lagt inn (du har sikkert standard fra vista), dette kan definitivt føre til at ulumskheter legger seg inn I bakgrunnen og lager enda flere problemer for deg.

Lenke til kommentar

Akkurat ang virus programmet så bruker jeg AVG til vanlig. Var bare nå etter den siste gjennoppretningen at jeg ikke har innstalert det enda, og selv uten det og brannmuren så er torrentene mine like røde. tror med det at det ikke er brannmuren sin feil.

 

Men har du noe tips til hva jeg kan gjøre? bør jeg prøve å finne en port som er riktig, som number 1? snakke med telenor? forsåvidt telenor jeg har hatt det siste året, og aldri før har slike problemer bydd seg.

 

er skikkelig frustrerende dette her :p ettersom problemet er å finne ut hva problemet faktisk er. hehe.

 

men kjekt å se du tar deg tid til å svare på innlegget mitt, Malvado!

 

//audio ut

Lenke til kommentar

har hatt lignnde problem før. da ar det folka på telenor som ahdde satt på en begrensnig av ette eller annat slag. når jeg ringte inn la de seg flat go fikset det på rappen.

 

irriternde kan det være, men det kan jo bli det samme som å spørre folk på gata om de kan hjelpe deg å fylle bensis på en bli du har "funnet". :)

 

edit: leste bare begynelsen av første post, så for alt jeg vet kan sake være løst allerde..

Endret av 2ball(s)
Lenke til kommentar
Har du prøvd å laste ned fra noe crap? som f.eks limewire bare for å se om det fungerer å laste ned noe som helst?

 

Med mindre du har god nok kunnskap om et problem, så anbefaler jeg at du ikke uttaler deg i hytt og pine.

 

Det er veldig trolig at det er problemer med brannmur eller porter som må åpnes for at utorrent skal fungere. Gjennom å benytte seg av utorrent sine verktøy (ctrl + G) så kan du sjekke om portene er åpne og fungerer.

 

Anbefaler at trådstarter prøver dette til å begynne med.

 

 

Ser du følger jamte loven til punkt og prikke her. Det er jo flott. Men når jeg har et pc problem og lager en post her på forumet, så er jeg interesert i alle sine synspunkter. Og dine forslag er ikke mer riktig enn andre sine, så ikke vær så epple kjekk. Som oftest er det de små tingene som ingen tenker på som løser problemet, og ikke de gjennomtenkte løsningene som løser problemet....

 

Tilbake til broblemstillingen:

 

Det er mulig at pc'en din var satt opp med en dmz ip adresse som slapp all trafikk igjennom ruteren din(dmz ip adresse er den ene adressen du kan stille pc'en inn på som gjør at ruteren slipper igjennom all trafikk), og er nå er blitt stilt tilbake til å få automatisk adesse fra ruteren. Og dermed kontrolerer nå ruteren din all internett trafikken igjenn, og blokkere de portene som slipper igjennom torrent trafikken.. Logg inn på ruteren og finn ut hvilken adresse dmz er satt til, og sett denne ip-adressen fast på maskinen. Du får på den måten sjekket at det ikke er ruteren som blokerer deg...

Lenke til kommentar

Anbefaler deg ikke å benytte deg av DMZ , det er kun vist alt annet ikke fungerer at man kan prøve dette "

The DMZ (Demilitarized Zone) option lets you set a single computer on your network outside of the router. If you have a computer that cannot run Internet applications successfully from behind the router, then you can place the computer into the DMZ for unrestricted Internet access.

 

Note: Putting a computer in the DMZ may expose that computer to a variety of security risks. Use of this option is only recommended as a last resort.

 

Her er en liten guide fra Telenor om hvordan du går fram for å sette porter til applikasjonen du skal åpne :

 

Telenor Guide for modem

 

Måten du går fram på er ikke alt for komplisert, start opp utorrent og gå inn på innstillinger, under tilkoblinger så taster du inn en port som for eksempel 8578 plus haker av for :

*Aktiver Upnp port kartlegging

*Aktiver Nat - PMP kartlegging

*Legg til unntak i Windows Brannmuren

 

Så logger du deg på ruteren ved å skrive i nettverksleseren din 10.0.0.138 , skriver passordet til ruteren din (om du ikke har noen så lag et så fort som mulig).

 

Når du er inne i menyen til ruteren din så skal du gå til

Advanced : port forwarding

 

Hvor det står application så trykk der og se om du finner Utorrent, hvis ikke så skriver du inn navnet til venstre og skriver inn under TCP og UDP den porten du valgte i utorrent oppsettet (8578 feks) og sørger for at

Schedule : Never

Inbound filter : Allow All.

 

Det er mulig noe av det jeg har skrevet ligger under Toolbox, Games og applications.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Har gjort det meste av hva du sa, malvado.

akkurat

"Schedule : Never

Inbound filter : Allow All."

.. fant jeg ikke.

 

men det andre ser greit ut. prøvd med BitTorrent og uTorrent nå, uten at noe er noe forandring.

 

men ang kontakte telenor, hva i all verden sier man da?

"hei, det går ikke lenger å laste ned ulovlige filmer, kan dere fikse det?" ..regner med det ikke bare jeg som hadde sarkasmisk som fremmedspråk på ungd.skolen (:

Lenke til kommentar

 

Faktisk en mulighet her også ja.

Men om du har vanlig hastighet på alt annet (ftp, http) kan se videor på nett uten lag så er det ikke sikkert at du har fått begrensninger.

 

Audiovisuell :

Regner med at du gjorde de instillingene i ruteren som jeg anbefalte, sørg også for at Upnp er enablet (under advanced network på modellen min).

 

Glemte trolig å nevne at du bør gå inn på Application rules og sørge for at du også legger inn overnevnte port (trigger port + Firewall) + sette Trafic type til Both.

 

Du kan også sette en port range ved å bruke - mellom portene feks 6800 - 7000

Men helst kun åpne de portene du trenger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...