Gå til innhold

[Løst]Partisjonene/Harddiskene forandrer seg selv i Arch?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg installert Arch på Hovedmaskina mi i går. Jeg har da Slackware fra før. Jeg sletta Zenwalk og installerte Arch istede. Jeg fikk ikke boota den siden at jeg ikke fikk ordna slik at den boota i Slackware sin grub. Så jeg reinstallerte Arch. Denne gangen installerte jeg den med Arch sin Grub og da fikk jeg boota både Arch og Slackware. Nå kommer med andre ord problemet. Slackware klarer seg fint med harddiskene og partisjonene uten noe tull. Problemet er derimot i Arch. Der driver den å tuller med harddiskene og partisjonene. Det er umulig å mounte dem automatisk da de forandrer rekkefølge. Jeg kunne tenkt meg at den ikke forandra seg.

I fstab fila til slackware er det f. eks slik:

 

/dev/hda1 /media/hda1 ext3 nosuid,nodev,uhelper=hal 0 0

tror jeg det blir (Er ikke helt sikker da jeg sitter med laptopen min en annen plass).

Men jeg mener å huske at jeg har det samme linja i fstab fila til Arch. I Slackware går det bra, men i Arch blir det ikke bra. Jeg lurer på hva som er galt eventuelt hva jeg kan gjøre for å ungå problemet. Noen som vet det?

Jeg må si at Slackware er hovedos som vanlig og Arch er sånn Linux ved siden av. Håper noen har svar.

 

 

 

 

Hilsen. wil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei igjen. Da har jeg lagt inn UUID på alle harddiskene/partisjonene i fstab fila til Arch så nå er det riktig og de skal mounte sånn nogenlunde riktig i Arch. Derimot så fikk jeg ikke ordna UUID på Slackware i menu.lst fila til Arch, men det gjør ikke noe egentlig. Så lenge både Slackware og Arch fungerer bra nå og sånn så er det ikke noe problem egentlig. Hvis ikke noe annet skjer i nærmeste fremtid så skal det forbli slik til jeg bytter harddisker.

Takk for hjælpa igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...