Gå til innhold

– Ikke overdriv virtualiseringen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

leste kildesaken, de mener at folk undervurderer det at en virtuel server faktisk gir en ny server drifte så de gjerne går fra sine daværende 4servere til gjerne 20virtuelle og ikke ser lenger enn nesetippen på arbeidsmengden drifte 20servere vs gamle 4.

but the consolidation of hardware does not mean less work. On the contrary, more virtual servers still means more servers to maintain, increasing the burden on IT, not decreasing it.
"If spending on tools doesn't pick up, we're going to see a stall in the virtualization market, because there's no way you can manage all this with the people we have,"
Endret av cruzader
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Aldri helt skjønt nytta av virtualisering annet enn at du kan spare hardware kostnader.

 

Det virker som (dersom en tar artikkelen alvorlig) en del mennesker tror at 2 OS på en maskin er mindre jobb enn 2 OS hver sin maskinen.

Lenke til kommentar
Det virker som (dersom en tar artikkelen alvorlig) en del mennesker tror at 2 OS på en maskin er mindre jobb enn 2 OS hver sin maskinen.

Det er faktisk noe mindre jobb siden man har mindre fysisk maskinvare å drifte og man unngår noen programvarekonflikter, lisenskonflikter, sikkerhetsproblemer og gjenopprettingsproblemer ved å ha en tjeneste per OS i stedet for mange tjenester på ett OS. Men arbeidsmengden blir selvsagt ikke redusert like mye som antall fysiske maskiner. Noe programvare vil kreve like mye arbeid uansett hvor få fysiske maskiner det fordeles på.

Lenke til kommentar

I min mening er det applikasjoner som tar opp mye av tiden når det kommer til drift. Et ekstra OS gir ikke spesielt mye mer-arbeid.

 

Antall applikasjoner og tjenester øker vel ikke nevneverdig bare fordi man virtualiserer. Det er vel mer at de er spredd over flere OS-instanser. Evt så er antall OS-instanser det samme bare med færre fysiske servere (slik det burde være, men ikke alltid lar seg gjøre).

Lenke til kommentar

"Slike verktøy er noe som fås både..." Både og hva da?

Jaja, Artikkelen er uansett bare nok et dårlig sammendrag av en artikkel noen på hw har lest et annet sted. Det er jo det som begynner å bli standarden her. At de ikke kan skrive er ille nok, men at de ikke kan skrive om noe er desto verre. Oppgulp lukter ikke godt.

Lenke til kommentar

Opplevde på plassen der jeg jobber noe av problemet med dette da det et virus brøt løs. Der blir VM serverne brukt av flere i organisasjonen, så det er svært varierende hvor flinke folk er med oppdatering og installering av anti-virus. Kan vel si at det var et helvete uten like, og jeg misunnte ikke de som jobber på administratorsiden nei. At innfiserte image taes opp og ned, og kopieres gjør det ikke akkuratt lettere å få bukt med problemene...

Lenke til kommentar

Delvis OT kanskje...

 

1. Siden et image med f.eks windows installert, lett kan kopieres og .. mangfoldigvirtualiseres(trenger jo kun å endre maskinnavn og et par småting kanskje) - Hvordan kan man internt i en organisasjon ha kontroll på hvor mange windowser(og andre programmer) man til enhver tid har?

 

2. Hvordan er ytelsen til de ulike virtualiseringsløsningene? Da tenker jeg like mye på å bruke det til desktop som til server(web, db f.eks)

Lenke til kommentar

1. Gjennom nettverket og med administrasjonsverktøy. Noe det forsåvidt skrives om i artikkelen:

IDC advarer nå markedet mot å overdrive virtualiseringen uten å ha gode administrasjonsverktøy på plass. Slike verktøy er noe som fås både til de mest populære motorene, inkludert Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, VMware, osv.

Eksempler: VMware vCenter og Citrix Essentials Platinum/Enterprise

 

2. Du får en viss pekepinn på ytelse i tabell 2 i kolonna "Speed relative to Host OS" her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of...irtual_machines

Noen har neglisjerbart ytelsetap mens andre har store ytelsetap. Andre igjen har en blanding på grunn av ytelseproblemer på spesifikke områder (driverrelatert).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...