Gå til innhold

Asetek vannkjølingssett, "WaterChill" til 1400kr!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

3 streker under det jeg har sagt.....

 

Så du vil gi Microplex skylda for at Asetek stopper leveransen? :roll:

 

Og tror du seriøst at tilbudet til Microplex kan føre til en langvarig salgssvikt? Er vel heller en kortvarig nedgang det muligens kan føre til ettersom folk venter og håper på å få WC til tilbudspris igjen. Den salgssvikten må Asetek og ikke Microplex ta skylda for.

 

Du skal vel ikke begynne å klage på Komplett sine ukestilbud også? Det blir jo helt umulig for konkurentene å tjene penger når noen skal ha *tilbud* nei fy skam. Her skal ALLE butikkene holde samme priser.

Lenke til kommentar

Det sier seg jo selv at det går ut over konkurrerende butikker når en webshop selger et produkt billig, og det er jo ikke uvanlig, for å si det mildt. De må vel selv få velge hvor mye de skal forlange for et produkt? I dette tilfellet ville det vel vært 3dfxcool's oppgave å matche Microplex.

Lenke til kommentar

Tror neppe at det hadde gått veldig ut over 3dfxcool om microplex hadde solgt flere waterchillsett enn dem. Det er viktig å huske at 3dfxcool selger flere varer også. Akkurat nå valgte microplex å selge dette settet billig for å skape litt blæst. Tviler på at de hadde fortsatt å selge dette settet til kostpris i det lange løp. Om jeg velger å selge en vare med tap er det mitt valg. Dessuten virker det på meg som om 3dfxcool og asetek har et ganske tett samarbeid...

Lenke til kommentar

3 streker under det jeg har sagt.....

 

Så du vil gi Microplex skylda for at Asetek stopper leveransen? :roll:

 

Og tror du seriøst at tilbudet til Microplex kan føre til en langvarig salgssvikt? Er vel heller en kortvarig nedgang det muligens kan føre til ettersom folk venter og håper på å få WC til tilbudspris igjen. Den salgssvikten må Asetek og ikke Microplex ta skylda for.

 

Du skal vel ikke begynne å klage på Komplett sine ukestilbud også? Det blir jo helt umulig for konkurentene å tjene penger når noen skal ha *tilbud* nei fy skam. Her skal ALLE butikkene holde samme priser.

 

La meg si det slik, det var en genial ting å gjøre av MP. Jeg gir ikke noen som helst skylda for noe som helst, hell og lykke til de som har fått fatt i ett av de få settene MP solgte til den prisen ;)

 

Jeg syns du tolker meg litt vel negativt, men det er vel kanskje jeg som formulerer meg galt. Jeg syns ikke det er negativt at MP har gjort dette for de som har skaffet seg ett slikt sett til den prisen. Men stiller meg litt undrende til hvor mange sett det egentlig er snakk om. Det er jo ganske så godt gjort bedriftsmessig sett å gjøre dette nå da vannkjølingsutvalget til 3dfxcool er heller lite for øyeblikket. Men om en ser på ytelse i forhold til alternativet 3dfxcool har inne (Magnum pakkene) så viser jo testen ocshoot har gjort at det er ikke det beste om en ikke gjør forandringer i oppsettet (setter på en annen radiator). Men før en kan kjøpe komponentene løst er jo ikke det noe alternativ.

 

Det er på mange måter argelig at asetek stopper samarbeidet med MP, men på den annen side kan det også være fordeler med det. Men utifra de forutsetninger som asetek legger til grunn, burde de kanskje også avslutte samarbeidet med www.databutikken.com/no da de har solgt Vapochill PE Socket A til innkjøpspris en stund (nå har prisen gått litt opp), men det er nok mye som foregår bak kulissene her (da databutikken sliter med ett dårlig rykte ang support er de nok ingen stor trussel for 3dfxcool i utgangspunktet).

 

Jeg sitter med Vapo og har ingen planer om å bytte den i vannkjøling, så for meg er det egentlig likegyldig hvem som selger hva til hvilken pris.

 

Samt jeg tar ikke parti med noen som helst, men forstår mange av avgjørelsene som er tatt og prøver å ta tak i det som faktisk kan bli posetive resultater av det som har skjedd. 3dfxcool har den beste ekspertisen på asetek produkter i Norge og deres samarbeid med ocshoot kommer også forbrukerene til gode.

 

Men alt jeg sier kan tolkes negativt om en vil tolke det negativt.

 

Edit: tror nok asetek sitt marked er litt mindre enn andre standard komponenter som en får kjøpt hos f.eks komplett ;)

Lenke til kommentar
Vi kommenterer oftest ikke vore forhandlere offentligt, men i dette tilfælde har vi valgt at gøre det.

Dette er egentlig ganske utrolig, vi har aldri opplevd eller noensinne hørt om leverandører med en slik fremgangsmåte som dere har.

 

Som flest har bemærket har (havde) vi to forhandlere i Norge af WaterChill. Begge har solgt meget godt og konkurrence er godt for alle.  

 

Det viste sig dog, at en forhandler ikke har holdt sig til på et fornuftigt prisniveau, hvorfor vi har været tvunget til at stoppe samarbejdet. asetek er selvfølgelig interesseret i, at kunderne får den bedst mulige pris, men at sælge til kostpris er kortsigtet, idet det ødelægger markedet og vil få prisen til at stige på sigt.

Du sier at vi selger til kostpris - det vet du utmerket godt at vi ikke gjør, med mindre danske og norske kalkulatorer fungerer helt forskjellig, da vi tjener penger på å selge WaterChill til kr. 1395,- At du velger å gå ut offentlig med dette er en sak, men hold deg i det minste til sannheten.

 

Vi har set emails, hvor folk kalder en anden forhandler for blodsugere etc. hvilket er helt urimeligt, idet de har solgt til MSRP (manufacturers suggested retail price). Vi beskytter/ødelægger ikke nogen, og konkurrence er fin med os - vi tjener jo det samme uanset.

Du skrev i et innlegg på et annet forum at dere ikke kunne gjøre noe med det om noen solgte rimeligere - kun ha en mening om det...men det stemmer vel ikke helt?

 

Det det handler om er, at vi prøver at gøre vores produkter interessante for vores forhandlere, men hvis en forhandler sælger til kostpris gider ingen andre tage produktet ind. Dermed får forhandleren monopol og kan derefter sætte en meget høj pris.

.........slik at alle bestiller fra Sverige eller Danmark og andre webshopper starter parallellimport.

 

Jeg fatter ikke hvordan en representant fra et firma som selger på det internasjonale markedet kan få seg til å skrive noe slikt.

 

På kort sigt er det selvfølgelig fint for dem der når at få produktet billigt, men for alle andre er det en dårlig situation.

Tips følger:

 

Når du omgås andre i fora som dette - regn i utgangspunktet med at de er minst like smarte som deg selv - da slipper du slike logiske kortslutninger.

 

Vi ved ikke om der vil ske dette i denne sag, men det er kortsigtet at sælge til kostpris, og vi prøver at undgå dette. Vi kan dog ikke forhindre eller kontrollere hvad vores produkter sælges til, men vi har da en mening  :)

Siden du har valgt å gå ut offentlig med dette ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det samme.

 

Historiens gang er som følger:

 

Vi kom i kontakt med hverandre på CeBIT og dere la frem at dere var meget interessert i å få oss som forhandler av WaterChill (og forsåvidt også VapoChill). Vi påpekte svakheter ved Waterchill, dere unnskylde dere med at dere hadde hatt dårlig tid og at forbedringer ville komme etterhvert og, ikke minst, dere understreket meget sterkt at følgende betingelser gjaldt:

 

- Vi skulle prissette produktet til MSRP, og dette skulle ikke avvikes.

- Lanseringsdato ("launch date") for produktet var 16 april, og vi ville på samme dato motta bilder og annet promoteringsmateriell.

 

Alt dette var vel og bra, vi valgte å stole på dere og vi la inn en bestilling.

 

- 9 april legger vår konkurrent produktet ut for salg. Vi mailer deg og spør om ikke "launch date" var satt til 16 april? Vi får til svar fra deg at "Salget starter så snart du er klar til å selge". Jeg har bodd i Danmark i 3 år og vet utmerket godt at begrepet "launch date" vanskelig kan misforstås, uansett om man bor i Norge eller Danmark - det er da et produkt skal legges ut for salg. Den ene av betingelsene var allerede brutt og det begynte å ringe noen varselbjeller om at vi nok ikke stilte på lik linje med konkurrenten likevel.

 

- 12 april legger konkurrenten ut en bundle med WaterChill og varer til verdi av 150-200 kroner for samme pris som MSRP. Ditt svar er at du kommer til å gi konkurrenten en advarsel.

 

- 22 april får jeg igjen beskjed om at MSRP skal følges, og konkurrenten har nå satt prisen til 1795,- for selve kittet, og har istedet laget en bundle med de samme varer i tillegg og satt prisen noen få kroner over prisen for kun WaterChill. Jeg spør om vi har tillatelse til å sette prisen ned, men får beskjed om at MSRP skal følges.

 

- 23 april har fremdeles ingenting skjedd og vi trekker den konklusjon at vi ikke kommer til å bli likebehandlet. Vi følte oss her lurt og ikke så rent lite irriterte og fant ut at et passende svar fra vår side ville være å sette ned prisen til kr. 1395,-. Noen få minutter etter mottar jeg en mail fra deg om dette, hvor du sier at om vi ikke endrer prisen omgående blir det i realiteten ett opphørsutslag vi driver med.

 

Jeg har gjentatte ganger forsøkt å få svar på hvorfor krav til oss skal følges opp umiddelbart mens konkurrenten kunne ha det gående i den viktige lanseringsperioden i nesten 14 dager uten at noe skjedde. Du har ikke gitt oss noe svar på det. Avtalen mistet vi. Når betingelsene i ettertid viste seg å være ganske annerledes enn de dere opprinnelig lovet oss er det da også forsåvidt greit nok.

 

For at bevare konkurrencen, kommer der snart en mere fohandler i Norge, så der igen er to autorisede forhandlere af WaterChill.

Jeg kan forsikre deg om at så lenge en forhandler som selger produktet er seriøs og opptrer på en ryddig måte ovenfor sine kunder er nok den store majoritet helt likegyldige til om forhandleren er "autorisert" av Asetek eller ikke. I Norge har vi satt prisen til maks. kr. 1395,- inkl.mva og der kommer den til å bli en god stund fremover.

 

--

mvh

Espen Faale

Microplex Norge AS

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...