Gå til innhold

Systemutvikling, NTNU vs. IFI Master grad


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har nok et litt vanskelig spørsmål å stille, men jeg lurer altså på hvilken skole som er "best". Bor like utenfor Oslo, så jeg sparer mye penger på å gå ved IFI, men jeg har også hørt at folk som er utdannet ved NTNU blir foretrukket i jobb markedet(?) noe som betyr mer enn kostnaden ved NTNU. Setter stor pris på innspill rundt problemet, fordi det jeg har hørt om NTNU for det meste er løse rykter.

 

Ps. tror jeg har gode nok karakterer for begge stedene, og er interesert i en fem-årig master med engang.

Dvs:

  • 194760 NTNU Datateknikk
  • 185830 UiO Informatikk, systemutvikling: modellering og prog.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det faglige nivået er nok mer eller mindre likt. Samme gjelder nok hvor attraktiv man er på arbeidsmarkedet. Du vil ikke gjøre feil valg på noen av de studiene. Siden som du nevner, du er oppvokst rundt Oslo, hadde jeg vært deg så ville jeg valgt Trondheim som studieby.

 

Studiemiljøet er veldig bra på IFI. I tillegg flyttes mesteparten til flunkende nye lokaler i 2010. Men når man studerer så nære hjemmet så kan det gå utover ditt eget faglige nettverk (være med gamle venner fra grunnskolen på fritiden, lite fleksibel på sosiale hendeler på IFI og blindern ...)

Lenke til kommentar

refleksjon kolon jeg har også tenkt på informatikk og slike pcstudier for å si det vagt. Men hva er det man skal velge hvis man vil bli type den på arbeidsplassen som du snakker med når epost ikke funker, internett ikke funker, og så videre?

Har vanskelig for å sette navn på det.

noe i retning av http://www.hig.no/studietilbud/bachelor/bdr (bare ikke på gjøvik :p)

Endret av unserheld
Lenke til kommentar

Du tenker sikkert på support? Det er ikke så avgjørende med IT utdannelse for å jobbe med support, men det kommer ann på stillingen. Det er vanligvis veldig repeterende arbeid. Du gjør lurt i å vurdere å ta en IT-grad, da blir det enklere å få mer ansvar, varierte oppgaver, bedre lønn, osv.

Lenke til kommentar
Karakterer? Virkelig? Bryr virkelig noen seg om masterkarakterer annet enn ved et evt. doktorgradsstudiumopptak?

Hvis du som arbeidsgiver har to mulige kandidater for en jobb med like gode kvalifikasjoner, en fra UiO og en fra NTNU, vil du da velge utifra studiested og ignorere karakterene?

 

Personlig har jeg fått inntrykk av at gode karakterer er svært positivt på diverse jobbintervjuer (masterfag inkludert) og det var visst også grunnen til at jeg fikk jobben jeg begynner i på mandag.

Lenke til kommentar
Arbeidsgivere legger også mer vekt på karakterer og erfaring enn studiested.

 

Karakterer? Virkelig? Bryr virkelig noen seg om masterkarakterer annet enn ved et evt. doktorgradsstudiumopptak?

Ja, absolutt. Arbeidsgiver bryr seg mye om karakterer, det er ikke til å skyve under en stol.

Lenke til kommentar

Ja det gjør det, mastergrads karakterene teller ofte mer enn bachelorkarakterene også. Noe jeg selv har erfart.

 

Er vel ikke unaturlig at karakterene på høyeste nivå teller mest? Hvis man har vist at man klarer å prestere godt på masternivå så har du vist egenskaper som veldig mange arbeidsgivere vil ha (uavhengig av faget du har studert). Spesielt gjelder dette konsulentbransjen, der egenskapene man får gjennom master er kanskje noe av det man ofte bruker mest, mer enn faget man har lært. Og til alle som tror noe annet: Karakterer betyr mye, mer prestisje arbeidsgiver har, jo tyngre karakterkrav. Er mange steder du kan glemme et intervju hvis du ikke har minst B i snitt på master.

 

Angående UiO/NTNU. Hvis du er sikker på at det er systemutvikling du vil spesialisere deg innen så er det rimelig det samme. Med gode karakterer fra en av disse stedene har ikke det så mye å si. Men starter du på NTNU kan du nok velge av en større variasjon av spesialisering før du avslutter masteren eks. hardware, grafikk, systemutvikling, spill etc.

 

Så vil jeg alltid anbefale noen å prøve å studere i Trondheim, som studieby er det et fantastisk sted. Hvis du virkelig vil leve og oppleve det å være student så vil jeg på det sterkeste anbefale Trondheim foran Oslo.

Lenke til kommentar
Ja det gjør det, mastergrads karakterene teller ofte mer enn bachelorkarakterene også. Noe jeg selv har erfart.

 

Er vel ikke unaturlig at karakterene på høyeste nivå teller mest? Hvis man har vist at man klarer å prestere godt på masternivå så har du vist egenskaper som veldig mange arbeidsgivere vil ha (uavhengig av faget du har studert).

 

Høres fornuftig, men mange kombinerer f.eks. mastergradutdannelse med relevant jobb slik at karakterene blir dårligere og de må ta studiet over flere år. Men da har de også erfaring å vise til når de står på ett intervju etter masteren. Jeg har ingen anelse hvem som kommer best ut i ett slikt tilfelle. Har man bare bachelor er sjangsen mindre for at man har relevant erfaring å vise til. :)

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar

Takk for mange gode svar, ironsik nok har jeg vært tre dager i Trondheim på NTNU og det virker veldig fristende å velge det, men så er jeg litt usikker på hva jeg skal velge, og spørsmålet er valget mellom en litt mer "ren" informatikk grad eller Siv.Ing med Datateknikk?

 

Hva ekskluderer jeg av jobber med den ene eller den andre, har inntrykk av at Siv.Ing gir et bredere aspekt av mulige jobber, men litt mindre Programmering.

Lenke til kommentar

Karakterer? Virkelig? Bryr virkelig noen seg om masterkarakterer annet enn ved et evt. doktorgradsstudiumopptak?

Ja, absolutt. Arbeidsgiver bryr seg mye om karakterer, det er ikke til å skyve under en stol.

 

I så fall har jeg ikke møtt de som brydde seg om karakterene (eller, evt., de brydde seg, men sa ingenting om det til meg).

Lenke til kommentar
Da tror jeg Siv.Ing er ganske i min gate :) Takk for kjempe raskt svar, fikk akkurat vite at vi får besøk av noen fra IFI i klassen som skal snakke om dette, men tror jeg holder en knapp på Trondheim og studiemiljøet.

Ville også anbefale datateknikk fremfor informatikk på NTNU hvis det ikke er noe med linjene som trekker deg til en av dem. Datateknikk har vel høyere krav, regner jeg med (--> gjennomsnittlig bedre folk), og linja fokuseres også generelt mer på enn informatikk. På masternivå jevner det seg vel kanskje ut, men så langt i løpet har jeg ikke kommet enda

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...