Gå til innhold

Er dette en bra søknad?


Anbefalte innlegg

Hvis noen kunne gitt meg konstruktiv tilbakemelding på denne jobbsøknaden ville jeg vært dem evig takknemlig

 

 

I forbindelse med samtale med ******* på **** og besøk på deres stand på it-dagen søker jeg herved på sommerjobb hos dere.

 

Jeg studerer ******, med studieretning Signalbehandling og kommunikasjon. Samtidig tar jeg noen fag fra telematikk, da jeg har har lyst å lære meg en del om nettverksarkitektur og andre fag for å få en bredere forståelse og mer kunnskap. Som person er jeg bl.a. utadvendt, løsningsorientert, pålitelig og samarbeidsvillig. Jeg stortrives som student, mye fordi jeg har veldig stor interesse av å lære nye ting og å bli flink i det jeg driver med. En glede jeg har lært meg å sette mye større pris på i de senere år. Jeg interesserer meg derfor mye for teknologi på en privat basis.

 

Jeg er kreativ og liker å utvikle nye produkter. Jeg er en positiv person og en optimist, og prøver alltid å se et nederlag som en tilbakemelding. Jeg er 100% motivert til å gjøre mitt aller beste og jeg står på når det trengs. Jeg har en god del arbeidserfaring fra før, og har lært meg å jobbe selvstendig og å gjøre en god jobb, noe jeg alltid har fått gode tilbakemeldinger for. Gjennom tidligere yrker innenfor vidt forskjellige bransjer har jeg lært meg å jobbe under forskjellige omstendigheter, i stressende situasjoner og i samarbeid med andre. Har også litt erfaring som teamleder.

 

Jeg søker på stillingen hos dere fordi jeg er ute etter å lære mer og vil bli mer kjent med bransjen. Jeg føler jeg har mye å bidra med, og vet at det er mange arbeidsoppgaver hos dere som motiverer meg. ****** er den bedriften jeg har høyest ønske om å jobbe i senere, da deres prosjekter omfatter teori og fagfelt som jeg finner stor glede av å lære og studere. Jeg valgte bl.a. emnet «Bildeteknikk» da jeg liker å studere og er genuint interessert i lyd og bildeteknikk. For øyeblikket tar jeg også faget «Multimedia – signalbehandling», noe som vil tilføre meg vesentlig tyngde på dette feltet. Ved bedpriftspresentasjoner har jeg også fått lære mye om hva slags prosjekter dere jobber med, og det jeg ble fortalt der falt i smak. Når det gjelder hva jeg vil jobbe med hos dere er jeg interessert i å jobbe med både video, audio, programmering og elektronikk. Jeg liker veldig godt å lese på teori om digital signalbehandling, og alt det innebærer(modulasjon, filterteknikk, støyreduksjon osv.).

 

Jeg stiller gjerne til intervju på kort varsel, og kan jobbe når som helst i sommer. Dere kan alltid nå meg på telefon eller på e-post.

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes den er fin. Muligens litt i lengste laget(får du det inn på en A4-side?) - vanskelig å vurdere i forumform. Husk at du trenger ikke ha en "perfekt" søknad, men det bør ikke være skjemmende feil eller huller, eller annet som får deg til å tenke useriøst.

 

Uten å vite noe om bedrift eller bransje(annet enn løst - og den bransjen kjenner jeg ikke) tror jeg det er en god søknad, og jeg ville sikkert kunne finne på å innkalle til interview på bakgrunn av den og en god CV vedlagt.

Lenke til kommentar

Er det en "åpen" søknad eller svarer du på en konkret utlysning?

Uansett: Du viser motivasjon og interesse for fagområdet, og dette er backet opp av at du har valgt fag innen den retningen, noe som er veldig bra.

Du viser til en del personlige egenskaper blandt annet som følge av tidligere arbeidserfaring. Her føler jeg du muligens kan underbygge påstandene dine ved å være mer konkret. For eksempel ved å vise til resultater i tidligere jobb (hvis mulig) eller å si "som følge av erfaring i *jobb/bransje* har jeg lært X som jeg kan utnytte på *den og den måten* i *stillingen du søker på*".

 

Du vil også kunne dra fordel av å vise at du forstår og har satt deg inn i akkurat de problemstillingene/utfordringene bedriften har og hvordan du kan være med på å løse disse.

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Vi må huske på at trådstarter er student, og således kanskje ikke har så mye "resultater" fra arbeidslivet å øse fra. Jeg vil hevde at utgreining om hvordan du kan løse arbeidsgivers problemer ikke hører hjemme i søknaden, eventuelt i et intervju, men ikke i et cover letter. I tillegg er det vel tvilsomt hvor mange av bedriftens problemer man får løst i løp av en sommerjobb.

Lenke til kommentar

Søknaden så bra ut, men syntes den var litt lang.

 

Når jeg søkte jobb så fikk jeg beskjed av dem som tok seg av søknader at hvis det kom inn noen som var lange, så la de dem bare bort og tok neste fra bunken!

Men sikkert ikke så veldig nøye med sommerjobb da ?

Lenke til kommentar
Du viser til en del personlige egenskaper blandt annet som følge av tidligere arbeidserfaring. Her føler jeg du muligens kan underbygge påstandene dine ved å være mer konkret. For eksempel ved å vise til resultater i tidligere jobb (hvis mulig) eller å si "som følge av erfaring i *jobb/bransje* har jeg lært X som jeg kan utnytte på *den og den måten* i *stillingen du søker på*".

[/b]

 

Det er en åpen søknad. Jeg skjønner hva du mener og takk for tipset, men jeg synes det er vanskelig å vise til spesifikke resultateter, men jeg skal prøve å koke opp noe :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...