Gå til innhold

Vil Nord-Korea endres av maktovertakelse fra far til sønn?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jo, men det krever at de blir tatt på sengen og at opperasjonen kan fullføres i løpet av, tja 48 timer. Om ikke risikerer vi at de vil gå til atomkrig mot sør-korea og USA (evt andre som utfører opperasjonen) noe som vil ha et ganske negativt utfall.

 

Nå spørs det vel om Nord-Korea ville ha tatt i bruk atomvåpen av frykt for at USA ville gjort det samme. Husker en amerikansk general som uttalte "Iran er ingen selvmordsnasjon" ang. Irans atomprogram og det samme kan man vel si om Nord-Korea!?

 

Så er det vel en anntatt sak at Nord-Korea heller ville ha brukt atomvåpen mot Japan pga. faren for å bruke det mot Sør-Korea som er så nærme dem selv.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Det er nok ingen tvil om at nord-korea vil endres, selv om eplet ikke faller langt fra stammen. Nå vil det nokk ikke bli noen store forandringer i første omgang, siden sønnen må sikre seg mot coup de etat fra nord-koreas store militære styrke. Nord-korea vil forandres, muligens mye, men det vil ta lang tid. Å holde et land helt isolert fungerer veldig dårlig i lengden, bare se på Russland. Russland er riktignok ingen idealstat, men de har da kommet seg mye i løpet av hundre år. På samme måte tror jeg nord-korea vil forandres, men det vil ta tid.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Han er jo sønn av Kin Jong-il og siden han er aktuell som den nye lederen er garantert lojal. Man kan sammenligne regimet i Nord-Korea med Saddam Husseins regime! Der var det yngstesønnen Qusay som skulle overta for Saddam når det ble aktuelt. Og de store forandringene hadde neppe kommet.

 

Ikke nødvendigvis. Sønnen til Muammar Ghaddafi har jo vist seg å være svært liberal, og endog kritisk til faren.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Sør Korea er et utrolig flott og moderne land, helt i grensen mot Japan og Tokyo.

Det er rent, rikt, full av moderne og tradisjonelt kultur og er et ikon for de fleste land i Øst Asia.

Dette vet også befolkningen som bor i Nord Korea. Et fattig land som lider av hungersnød og andre nasjonale problemer. Men det er ingen som våger å snakke om det.

Folk i nord Korea, hører på musikk, ser på filmer fra sør Korea i skjul.

Men de er fanget i sitt eget land og har ingen muligheter til å dra over grensen, i hvertfall ikke uten fatale konsekvenser.

 

Kim Jong-un er jo i enn generasjon over sin far.

Han har studert i europa, og blitt kjent med mennesker fra hele verdenen.

Han har like interreser som deg og meg, og syns film og sport er morsomt i fritiden.

Ut i fra hva jeg har lest om han så kan Nord korea gå i et lysere tid i fremtiden, men som sagt så får fremtiden vise.

Lenke til kommentar

Har selv linket til en artikkel der det kommer frem at nordkoreanerne får se at velstanden i Sør-korea er mer enn hva de selv har hørt fra myndighetene. Men vil nok fortsatt tro at informasjonen nordkoreanerne får er altfor liten med tanke på hva som må til før de vender ryggen til alt myndighetene i Nord-Korea sier.

 

At Kim Jong-un er en generasjon etter faren behøver ikke å bety all verden, om noe i det hele tatt! Selvom han har vært utenfor Nord-Korea og sikkert fått sine inntrykk fra andre land så har han vokst opp i Nord-Korea og sikkert blitt lært opp til å stå på at Sør-Korea og USA er finden! Det er en grunn til at Kim Jong-il vil ha ham som etterfølger og det kan ikke være at han er provestlig!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-p4PIYwb6
Det er rent, rikt, full av moderne og tradisjonelt kultur og er et ikon for de fleste land i Øst Asia.

Dette vet også befolkningen som bor i Nord Korea. Et fattig land som lider av hungersnød og andre nasjonale problemer.

I noen dokumentarer jeg har sett så sier flere Nord-Koreanere at de blir overrasket over at det ikke er flere tiggere og folk som sulter i sør. De fleste tror at Sør-Korea er enda fattigere.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Nå får vi se hva som vil skje...

 

Nord-Koreas nye leder har onkelen ved sin side

 

Nordkoreansk TV viste søndag opptak av Jang Song-thaek, onkelen til landets nye leder Kim Jong-un, ikledd en militær uniform som viser at han er general.

 

Opptaket skal ha blitt gjort lørdag. Det tolkes av eksperter som et tegn på at Jang kommer til å ha betydelig innflytelse i det nye regimet, selv om det er Kims yngste sønn som blir kalt «øverste kommandant» og «den store arvtaker» etter sin far.

 

Nord-Korea er en sterkt militarisert stat, og alt tyder på at politikken under Kim vil bli videreført, samtidig som det ser ut til at makten kommer til å være mindre sentrert om én person.

 

En ikke navngitt kilde uttalte til Reuters denne uken at det nordkoreanske regimet vil endre seg fra et diktatur sentrert rundt én mann til å bli styrt av en klikk med mektige personer, blant dem Jang Song-thaek.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Nord-Koreas-nye-leder-har-onkelen-ved-sin-side-6728060.html

Lenke til kommentar

Første steg er å få inn informasjon, usensurert informasjon.

 

Da vil hele prosessen gjøres lettere.

Husk at Nord-Korea har kontroll over den største propagandamaskinen.

 

Att på til er å "få inn informasjon" sett på som aggresjon mot Nord-Korea, det er da sannsynlig at de vil utføre flere prøve-sprengninger, krigsleker, eller direkte angrep på Sør-Korea.

Lenke til kommentar

Når makten gikk fra Il-Sung til Jong-Il endret veldig mye seg. Regimet brukte anledningen for alt det var verdt til å endre fokuset fra velferd for folket (som gikk til helvete sammen med Sovjet når de ikke lenger fikk bistand) til militæret. Dette var en strategisk genistrek ettersom det gjorde det mulig for regimet å fraskrive seg ansvaret for hungersnøden som snart kom. De overbeviste istedet folket om at Jong-Il dedikerte alle ressursene sine til å bygge opp forsvaret mot amerikanerne. Ifølge propaganda-apparatet var det amerikanerne som hadde ødelagt avlingene i et forsøk på å lede folket bort fra den store leder.

 

Med Jong-Un vil de nok igjen lene seg mer mot velferd for folket. Ifølge en profeti skal Nord-Korea igjen blomstre på hundreårsdagen for Kim-Il Sungs fødsel. Det er 15. April neste år. En vet at regimet har lagret store mengder ressurser som skal frigis når denne datoen nærmer seg. Sannsynligvis kommer de etter dette til å veive litt med atomvåpnene igjen for å tvinge til seg mer støtte så de kan fortsette å fø folket. Jong-Un blir den store velgjøreren som viderebringer arven fra bestefaren og leder Nord-Korea inn i en rik fremtid.

 

Om Korea/USA ikke har noen kort i ermet, kommer dette til å gå knirkefritt.

Lenke til kommentar

Ser ikke akkurat ut som det kommer en mykere linje...

 

Sør-Korea viser for lite respekt for avdøde Kim Jong-il

 

Nord-Korea advarer mot «katastrofale følger» dersom det ikke endrer seg.

 

Mens nordkoreanerne gråter åpenlyst over å ha mistet «en uovertruffen stor mann», kritiserer myndighetene sørkoreanerne for deres respons, eller mangelen på den, etter Kim Jong-ils død 17. desember.

 

Sør har inntatt en forsonende stilling siden mandag, da det ble kjent at den nordkoreanske lederen hadde gått bort, men regjeringen i Seoul, som må godkjenne all kontakt med Pyongyang, har bare gitt to private delegasjoner lov til å besøke Nord for å ta avskjed med Nord-Koreas autoritære leder.

 

Men dersom Seoul ikke tillater flere kondolansebesøk til Pyongyang, kan det få store konsekvenser.

 

- Sørkoreanske myndigheter bør være klar over at deres hinder kan bære med seg uforutsigbare katastrofale følger for nord-sør-forholdet, sier en talsmann for Komiteen for fredelig gjenforening av Korea, som ansees for å være en propagandakanal for Nord.

 

Nord-Korea er en sterkt militarisert stat, og alt tyder på at politikken under Kim vil bli videreført, samtidig som det ser ut til at makten kommer til å være mindre sentrert om én person.

 

En ikke navngitt kilde uttalte til Reuters denne uken at det nordkoreanske regimet vil endre seg fra et diktatur sentrert rundt én mann til å bli styrt av en klikk med mektige personer, blant dem Jang Song-thaek, onkelen til landets nye leder, Kim Jong-un.

 

http://www.dagbladet.no/2011/12/25/nyheter/politikk/kim_jong_il/utenriks/19556653/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...