Gå til innhold

Samsung Omnia HD i8910 - 8mp, 720p video, S60 v5


genser

Anbefalte innlegg

Kan du fortelle mer i detalj hvodan man gjør denne oppdateringen? Ikke minst er. Er du fornøyd med forbedringene?

 

Skal gjøre et forsøk.

 

Få først tak i Italiensk versjon her:

 

http://rapidshare.com/files/254105681/I891...Netherlands.rar

 

Pakk opp alle rar-filer med unrar.

 

Så er det en beskrivelse her:

http://samsungi8910omnia.com/forum/omnia-h...i8910-omnia-hd/

 

Bootloaderen på telefonen startes ved å holde låseknappen og Volum+ samtidig idet man skrur på telefonen. Da blir skjermen blå, med hvit tekst, og bootloaderen kjøres.

 

Så må man laste de aktuelle XML-filer i flasheprogrammet, og oppdaterere. Flasheverktøyet finnes på ovennevnte link. Windows XP er visst et krav.

 

Kun C: blir slettet som en del av oppdateringen, dvs. kan man la telefonbackupen ligge på enten 16GHB-minnet eller minnekort.

 

Det som er farlig er om noe går galt når bootloaderen oppdateres. Blir den ødelagt, så er eneste måte å berge telefonen på å flashe bootloaderen på via JTAG-grensesnitt, som forutsetter kirgurgisk inngrep og spesialutstyr og -kompetanse.

 

Noen med Vista har visst installert XP inni VirtualBox, og fått det til.

 

Etter at oppdateringen ferdig, så er det lite poeng i å kjøre restore, det greieste er å sjekke om det er videre oppdateringer via PC-studio, og oppdatere til siste versjon - XXIG2.

 

Jeg var engstelig for at telefonen var låst til en eller annen italiensk operatør, men det ser ikke ut til å være tilfelle.

 

Utenom oppdatering til AAC-codec, så har jeg ikke merket noen særlig forskjell med ny firmware, jeg har en masse italia-spesifikke widgets, og 4-5 fine bakgrunnsbilder til skjermen. Jeg var fullstendig fornøyd med versjonen som avar der i utgansgpunktet, men det er mulig at jeg unngår evt. bugs med den nye versjonen.

 

Jeg har pakket ut alle rofs-filsystemene og tittet inni, og ser at for hvert land så ligger det en liste over operatørspesifikke parametre i en fil. Hva som måtte skje når denne mangler for norske operatører har jeg ikke snøring på. Kanskje virker det bedre for de med samtaletrøbbel? Jeg bruker Netcom og har ikke hatt noen problemer med samtalekvaliteten.

 

Så jeg er strålende fornøyd med telefonen både med og uten italiensk versjon. Jeg vurderer å gå tilbake til norsk versjon, siden lyd-codec ikke har særlig å si for meg, med unntak av at bruk av restriktive, patenterte codec'er gjør at jeg får lyst til å denge de ansvarlige for det med kubeinet mitt. Det er mulig at overgangen til AAC-codec har gjort frameraten dårligere. Skulle ikke forundre meg. Båndbredden er doblet, og det skulle ca. føre til at CPUen har fire ganger mer belastning i forbindelse med lydkodingen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok. Hm. Tror eg venter litt. Telefonen trenger uansett en oppdatering på et eller annet tidspunkt. Den er full i bugs. Må ta ut batteriet altfor ofte. Har hatt to soft reset og to hard reset allerede. Hatt mobilen i 1 måned! Lyden på video opptak må bli bedre. Det har de nå for så vidt fiksa, men det må jo ikke være på bekostning av andre elementære funksjoner i så fall..

Det må komme en norsk utgave av det nye firmwaret. Og det må være omfattende mye bedre enn det det vi bruker nå. Hvis ikke selger jeg min HD.

 

 

jeg har nå hatt denne telefonen i ca en mnd. Kjempeflott tlf med masse fine finesser og super skjerm. Er det noen som vet om "apps" som kan lastes ned til denne?

 

Mye bra programmer er det for så vidt, men telefonen din har aldri klikka 1 eneste gang på disse 4 ukene?

Lenke til kommentar
Mye bra programmer er det for så vidt, men telefonen din har aldri klikka 1 eneste gang på disse 4 ukene?

 

Jeg kjører kun et program utover de medfølgende, nemlig Best Profiles da jeg syntes det er utrolig kjekt at mobilen automatisk skifter profiler etter stikkord i kalenderen o.l.

 

Og jeg har enda til gode og oppleve at den henger seg i de 2-3 ukene jeg har brukt den. Eneste bug'en som irriterer er at jeg må restarte den etter hver synkronisering slik at usb-modusen deaktiveres.

Lenke til kommentar

Finnes massevis av programmer til denne telefonen. Litt styr med å signere filene men det er der verd. Du kan feks bruke mesteparten av programmene til nokia5800.. Søk på hallox....

 

Ps: Har heller ikke hatt noen problemer med telefonen henger.

 

 

Er noen her..Ikke så mye å skryte av enda..

http://applications.samsungmobile.com/en/g...a+HD/index.html

 

 

jeg har nå hatt denne telefonen i ca en mnd. Kjempeflott tlf med masse fine finesser og super skjerm. Er det noen som vet om "apps" som kan lastes ned til denne?

Lenke til kommentar
Mister altså da 2 årig gps lisens.

 

Jeg har framdeles navigasjon. Måtte innstallere Route66 på ny, og ting er som før. Den greide å finne beste vei Trondheim-Norrtälje, ihvertfall.

 

Kjøpte også fotoboks-oppdatering til programmet etter jeg fikk telefonen, og den er der framleis.

 

Sjekk forøvrig her:

 

http://www.66.com/samsung/index.php?cid=US...at=2&scat=2

 

Oppdatering! Trur eg.

Lenke til kommentar
Mister altså da 2 årig gps lisens. Norsk meny. Ingen æøå på qwerty. Og ikke minst tap av garantien på mobilen. Men har faen lyst på aac codec på video opptak altså. !

 

Som oesvends påpekte, så kan du installere Route66 på nytt. Jeg har bare ikke rukket å teste det.

 

Når det gjelder garantien, så er det bare å flashe telefonen tilbake til nordisk firmware før en eventuell reklamasjon (hvis telefonen er såpass levende at det lar seg gjøre da, og hvis ikke, så oppdager de det sannsynligvis ikke :))

 

Videolyden er mye bedre. Jeg er ikke helt fornøyd med framerate, men nå går det i hvert fall an å filme uten å skjemmes over lyden!

 

 

Generelt om telefonen vil jeg si at jeg er fornøyd, spesielt med multimediafunksjonene. Men den er ikke spesielt spennende ellers. Jeg hadde en N82 før, og den hadde det meste av de funksjonene HD har.

 

Min telefon har foresten et veldig akseptabelt batteri. Varer i 60 timer (fire dager)med moderat bruk, dvs noen samtaler, en del meldinger, internett via wlan og litt trykking/filming/filmtitting/musikk ellers.

 

Edit: la til siste avsnitt...

Endret av gunlovin
Lenke til kommentar
Jeg installerte programvare i8910XXIF7 fra PC suite. Er det den siste oppdateringen?

 

Gjorde du det med en norsk/nordisk Omnia HD? Eller via italiensk firmware?

 

 

 

 

DET HAR KOMMET NY OPPDATERING!!!!!!!!!!!!!!!! FOR OSS!

 

Hvar det kanskje en changelog med den oppdateringen?

Lenke til kommentar
Jeg installerte programvare i8910XXIF7 fra PC suite. Er det den siste oppdateringen?

 

Min stoppet på 27%. Hvordan gikk din oppdatering? (faen hvis mobben må på verksted nå)

 

Står at telefonen må være tilkoblet under oppdateringen, men når mobilen slår seg av automatisk, da mister jo selvsagt pc'en kontakten med mobben. Jævla piss.

Lenke til kommentar

Fikk opp en slik blå skjerm på mobben. Og har vært blå siden. Kjempe kjekt:( what to do,what to do

 

 

Jeg installerte programvare i8910XXIF7 fra PC suite. Er det den siste oppdateringen?

 

Min stoppet på 27%. Hvordan gikk din oppdatering? (faen hvis mobben må på verksted nå)

 

Hvordan Windows bruker du?

 

Mulig jeg vet om en løsning om den ikke kommer lenger enn 27% :thumbup:

 

 

 

windows xp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...