Gå til innhold

Intel Core i7 920 vs Core 2 Duo E8600


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til spilling? Definitivt ikke, sålenge man har en "grei" prosessor er det skjermkortet det står på.

 

PS! Hvis du derimot har tenkt å kjøre f.eks 2x 4870x2 i høy oppløsning - da har Core i7 en stor fordel fremfor andre prosessorer, da i7 klarer å fore skjermkortene bedre under såpass ekstreme forhold.

Endret av PerUlv2
Lenke til kommentar

Nei, hvis spillytelse er det du er ute etter, så gir Core2Duo mer ytelse for pengene enn Core i7 - i hvertfall hvis du ikke skal overklokke. Grunnen er at det er svært få spill som støtter flere kjerner, så klokkehastigheten får langt mer å si for spillytelsen enn antallet kjerner.

 

E8600 er dog ikke særlig prisgunstig, og jeg hadde heller valgt E8400 eller E8500 hvis jeg var deg. Det er over 700kr som skiller E8600 og E8500 i pris, men kun 0,173GHz som skiller dem i klokkehastighet - noe du ikke vil merke i praksis. E8600 kan skilte med høyere multiplier, men med mindre du skal blodklokke har dette nada å si.

Lenke til kommentar

Slenger meg på de som sier at Geforce GTX260 eller Radeon HD4870 er det beste valget. I den oppløsningen du kommer til å spille i, er bedre kort overkill og penger ut av vinduet. Og er enig med Mhz over her om at du bør lese noen tester før du bestemmer deg for hvilket kort. Det avhenger jo en del av hvilke spill det er du spiller mest også.

 

Du kan godt velge billigere RAM. Dominator er laget for folk som skal overklokke mye, og selv med moderat overklokking vil du klare deg fint med noen dårligere minnebrikker, feks disse.

 

Gjentar poenget mitt med E8600 vs. E8500 og E8400 - E8600 er overpriset i forhold til de to andre prosessorene. Du betaler nesten 700kr for 173MHz på E8600 kontra E8500 hos komplett.

 

Strømforsyningen er også rimelig overdimensjonert i forhold til resten av systemet, og du klarer deg i massevis med Corsair TX650W. Dog vet jeg ikke hvilke planer du har for systemet i fremtiden.

 

Greit tips er å velge en DVD-brenner med SATA-grensesnitt, feks denne. Da slipper du de brede flatkablene.

 

Hadde nok gått for et annet hovedkort også. P5Q fungerer nok fint, men jeg synes layout'en er merkelig - særlig mtp. 24pin-kontakten. Asus P5Q Pro koster bare en hundrelapp mer, og har bedre layout og støtte for Crossfire. Kortet får jenvt over gode anmeldelser også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...