Gå til innhold

Skatt er tyveri! (NY)


Anbefalte innlegg

Det ville ikke vært nødvendig å øke mva i mine øyne. Ei eller å øke bedriftsbeskattelsen. Det er nok å kutte vekk alt overflødig fett. Fylkeskommuner, statens veivesen o.l samt en rekke overflødige og ikke samfunnskritiske departmenter. Frie markeder ville ordnet resten. Inkludert billige forbruksvarer og arbeid til alle.

 

Edit: Konkurranseutsett kongehuset!

Endret av Dikky
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener nå heller at skatten skal økes for oss som har råd til det. Å heller fjerne moms og mva på matvarer o.l.

Min mor er uføre å klarer seg såvidt hver mnd med den lille lønnen hun får.

 

Sånn som det er nå er det ta fra de rike og de fattige å gi det til u hjelp.

Mener at norges stat skal feie for sin egen dør før man gjør det for andres.

Lenke til kommentar
Mener at norges stat skal feie for sin egen dør før man gjør det for andres.

Så det du mener er at ALLE absolutt ALLE skal ha det bra i Norge før vi hjelper andre?

 

Det du mener da er at Norge skal gjøre det umulige for til tross for at Norge er kanskje verdens beste velferdsstat så finnes det alltid noen som kunne hatt det bedre. Det du sier betyr altså at INGEN land burde hjelpe andre siden du ikke synes Norge bør hjelpe så bør vel ikke land som har det verre enn Norge hjelpe heller.

 

Siden Norge kanskje er verdens beste land og bo i er det jo det du sier. Når man ser hvordan noen har det i andre land bør det gå an å se litt lengre enn sin egen nese.

Lenke til kommentar
Synes også nordmenns behov må gå foran tilfeldige lands tilkortkommenheter.

Det gjør de også, fordi om jeg gir bort penger til veldedighet så betyr det ikke at jeg ikke tenker på meg selv først.

 

Mener du virkelig at vi ikke skulle gi noe som helst i hjelp til andre land?

 

Må understreke at hadde det ikke vært for at Norge selv mottok hjelp i sin tid kunne vi vært ett uland selv i dag!

Lenke til kommentar
Selv synes jeg skatt er helt greit. Dette er et demokrati og flertallet godtar på langtvei at det skal være skatt. Derfor er ikke skatt tyveri heller.

Så om jeg og noen kammerater, etter en stemmerunde, velger å frata deg alle eiendelen dine, er det ikke tyveri nettopp fordi vi hadde stemt over det?

Jeg tror de fleste undervurderer hvor godt vi har det her i Norge. Sett dere litt inn i hvordan det er i andre land og sammenlign.

Har ikke en dritt med saken å gjøre hvor godt vi har det. Om noen har feil, er det feil, uavhengig av hvor mange andre som har enda mer feil.

Stikk til Somalia, der betaler de nok ikke skatt.

Og hvorfor må jég flytte fra stedet jeg ble født, oppdratt og har bodd helle livet? Hvorfor har du og dine likesinnede noen høyere rett enn meg til å leve innenfor disse landegrensene dere kaller Norge?

Endret av Katten med støvlene
Lenke til kommentar
Så om jeg og noen kammerater, etter en stemmerunde, velger å frata deg alle eiendelen dine, er det ikke tyveri nettopp fordi vi hadde stemt over det?

 

Dette er ikke det samme og det er du fult klar over. Om du ikke liker å bo i et demokrati er det ingen som stopper deg fra å flytte til en annen plass.

 

Og hvorfor må jég flytte fra stedet jeg ble født, oppdratt og har bodd helle livet? Hvorfor har du og dine likesinnede noen høyere rett enn meg til å leve innenfor disse landegrensene dere kaller Norge?

 

At du har rett til å bo her er en ting, men du har ikke rett til å gjøre som du vil. Vi har lover og regler og de plikter du deg til å følge. Vi har demokratiske måter å forandre disse på om du ønsker det.

Lenke til kommentar
At du har rett til å bo her er en ting, men du har ikke rett til å gjøre som du vil. Vi har lover og regler og de plikter du deg til å følge. Vi har demokratiske måter å forandre disse på om du ønsker det.

 

Og dei lovene og reglene er det i bunn og grunn folket som har bestemt:)

 

 

katten med støvlene:

Så om du ikkje vil innbefinne deg med kva resten av landet vil i fellesskap, så ja, kan du reise til f.eks somalia.

Endret av E7ite
Lenke til kommentar
merkelig hvor lettvindt det er å bare henvise til flertallet når man skal rettferdiggjøre noe...

 

Ja, "demokrati" er fleirtallet bestemmer. Urettferdig for dei andre, ja.

Så det er ei lettvint løysing, men den går på måten me lever på.

 

Når noken ikkje klarer å finne seg til rette med å bidra til eit fellesskap, har dei mulighet for å gå ut av det.

eg er enig i at mykje kunne vore gjort annleis for å spare penger å betale mindre skatt. Men å kutte det heilt ut går ikkje. Eg jobber i kommunal sektor, og ser kvar dag unødvendige poster som blir brukt penger på, men og viktige poster, trygg skulevei for barneskular, tilrettelegging for elevar med handicap, for å ta eit par i farten.

Lenke til kommentar

Simon: Vel, avgjørelser tatt på en demokratisk måte kan gå ut over folk de også og man kan såklart være uenige i dem. Men så lenge menneskerettighetene holdes inntakte og man har en godt utdannet befolkning så klarer man å styre unna de værste blemmene. Men selv i Norge i dag så er det jo lover og regler som jeg synes er dårlige og strider mot både fornuft og menneskerettigheter.

Lenke til kommentar

Synes skatten i mange tilfeller kunne vært kuttet. Enten at det rett og slett senker skatten av lønna, som er aaaaaaltfor høy. Eller at de kutter ut momsen på en rekke varer slik at det blir billigere å handle.

 

For eksempel ser jeg lite vits i å betale 25% moms for varer som dvd spillere, filmer, bøker, matvarer osv. Det blir litt i drøyeste laget når du skatter 36% av lønna di.

 

Ellers så synes jeg rett og slett skatten i seg selv kunne vært kuttet ned drastisk! Til typen 10 prosent. Jeg føler ikke at jeg får nok igjen for de penga jeg skatter uansett. Det er ingen som gidder å salte den forpulte veien utenfor døra mi engang, har sklidd og falt to ganger i år allerede! Staten er altfor lat og ineffektiv i forhold til hvor mye vi faktisk skatter her i landet. Mye snakk, lite handling.

Lenke til kommentar

Digger slike diskusjoner.

 

Det er faktisk slik at vi i Norge ikke betaler så mye skatt i forhold til land vi liker å sammenligne oss med, som for eksempel Sverige. Sverige har opp mot femti, mens Norge ligger i underkant av førti prosent for de fleste. Til gjengjeld har vi i Norge høyere avgifter enn Sverige. (På alkohol til eksempel.) Dette mener jeg gjør det norske skatte- og avgiftssystemet mer rettferdig da man betaler mer etter forbruk. (Skjønner egentlig ikke at jeg gidder en gang, da trådstarter helt sikkert bare er et troll uansett.)

 

Som mange også har nevnt finansierer skatten vår en av verdens desidert beste velferdssystem. Personlig liker jeg tanken på at mine penger betaler går til mennesker som ikke har det så bra. Innenfor eller utenfor Norges grenser.

Lenke til kommentar
Det er faktisk slik at vi i Norge ikke betaler så mye skatt i forhold til land vi liker å sammenligne oss med, som for eksempel Sverige. Sverige har opp mot femti, mens Norge ligger i underkant av førti prosent for de fleste.

 

Ja slik er det vel i Danmark og. Søskenbarnet mitt der borte som tross alt bare jobbar deltid ved ein bensinstasjon betalar meir skatt(%) enn folk i fullt arbeid her heime gjer.

Lenke til kommentar

For studenter som meg er det greit med den "gratis" sykepleien. Men utgifter på 300 kroner hver gang du er hos legen, inntil du har nådd egenandelen er ikke særlig billig, når 300 kroner smart brukt kunne skaffet mat i fire dager.

 

Iløpet av den tiden jeg har gått på Oslos offentlige skoler, har jeg opplevd null interesse fra staten i å forbedre miljøet. Både når det gjelder de fysisk slitte skolene, og når det gjelder det sosiale miljøet, som etter min mening er for dårlig disiplinert.

 

Jeg opplever stadig ineffektivitet når det gjelder statens arbeidsoppgaver, som å salte veiene og fortauene når det fryser is på dem. Eller når det gjelder å legge ny asfalt på dem om sommeren.

 

Når det gjelder månedskortene som selges av Oslo Sporveier, som igjen er statlig/kommunalt eid? (usikker) tok det jo fire måneder mer enn det skulle før de senket prisene på månedskort.

 

I tillegg synes jeg det er skammelig hvor lite landets politifolk får i lønn. Det er jo dette som er grunnen til at vi har "untakstilstand" i det norske politi, det er ingen som gidder å være det siden de kan tjene mer andre steder.

 

Det er også veldokumentert at staten går inn bevisst for å IKKE skape trygge miljøer, da de nekter bydelene å ansette parkvakter som faktisk kunne passet på de offentlige områdene vi deler med andre. Tror neppe vi hadde hatt så mange drap, slosskamper og narkomane i parkene hvis vi hadde fått en-to parkvakter per park.

 

Det er også en rekke småting som plager meg, som innbygger i Oslo. For eksempel at båndtvang på hunder ikke blir fulgt opp.

 

Vi har såpass mange regler og så lite ressurser i form av arbeidskraft at vi ikke klarer å følge dem opp. Det blir liksom alltid til at vi bare fokuserer oss på de store områdene, som mat i skolen. Og selv ikke det lot seg løse.

 

Stoltenberg har snakket om hvor flott det skal være for såkalte gründere å etablere bedrifter osv. Men dette er jo ikke tilfellet. Det at staten overhodet ikke regulerer hva gårdeiere kan kreve i leie gjør det vanskelig for de aller fleste å etablere tiltak. Jeg har mistet tellingen på hvor mange unike butikker som må legges ned, eller hvor mange med gode ideer som bare må skyve dem til side siden det er for dyrt å leie lokaler. I veldig mange andre land vi ser opp til når det gjelder bedrifter og industri, har de reguleringer som forsikrer et rettferdig og stabilt marked for leie av lokaler, som gjør det mulig for langt flere å etablere bedrifter uten å gå konkurs måneden etter.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...