Gå til innhold

Merkelig oppstartsproblem


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Problemet er nok at Lilo ikke får bootet fra riktig pratisjon. Problemet kommer f.eks når du fjerner en partisjon eller legger til en ny, for da vil du jo få et annet antall partisjoner. Jeg hadde samme problem selv, men husker ikke helt hvordan jeg løste det, men du må ihvertfall boote opp på en diskett(den boot-disketten som du forhåpentligvis laget når slackware anbefalte deg å lage en diskett på slutten av installasjonen). Gå inn på harddisken din og åpne /etc/lilo.conf Denne redigerer du å boote fra riktig partisjon i seksjonen hvor det står:

root = /dev/hd?? hvor det første spørsmålstegnet er en bokstav, f.eks a som da vil bli hda (disk 1 på ide1), og det andre spørsmåltegnet er nummeret til partisjonen. Dette nummeret kan du finne ved å skrive fdisk /dev/hda(hvis du fant ut at d var a, er samme som du holdt på med i begynnelsen av installasjonen av slackware) og så se på partisjonstabellen din for hvilken du skal boote fra.

 

Når du er ferdig å redigere lilo.conf lagrer du denne og skriver lilo for å oppdatere systemer. Reboot så.

 

Hvis du vil lære mer om Lilo-feilkodene kan du se på(fant ikke din dær men det er nok den som hører til under "L"):

http://www.tldp.org/HOWTO/Bootdisk-HOWTO/a1483.html

 

Nå må jeg si at jeg er ganske ny med linux, men det var dette jeg fant ut jeg måtte gjøre når jeg hadde samme problem, og det fungerte som bare det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...