Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Salg av crosser, spørsmål


TanglewoodD

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Nå er crosseren min "solgt" å jeg har gitt konto nr til kjøperen som han skal overføre penger til i morgen. Vi har ikke skrevet noe kontrakt på noenting, siden det hadde blitt litt stress, siden han bor i Bergen, å jeg i Østfold.

 

Crossern skal fraktes med en trailer, såvidt jeg vet.

 

Kontoen som pengene overføres er helt tom, å brukes aldri til uttak.

 

Spørsmålet :

 

Hvor trygg er handelen for meg? Far min sier at jeg ikke bør bruke 1 krone av de pengene jeg får,siden kjøperen kan hevde all mulig ting, å dermed kreve evnt. refundering eller avslag i pris, utenom det vi har blitt enige om.

 

Hva bør jeg gjøre? Det er jo såpass mye regler og alt..

 

 

- Om denne er lagt feil, vennligst gi meg beskjed, å flytt den. Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har dere noen skriftlig avtale i det hele tatt? F.eks. e-poster etc hvor begge bekrefter enighet om pris, fraktmåte, betaling og slikt? Det kan også være greit å passe på at du har opplyst om alle skavanker/småfeil som finnes.

 

Handel mellom privatperson reguleres av Kjøpsloven, men det kan også avtales egne betingelser som setter loven til side. Derfor kan det være greit å ha noe skriftlig å vise til om kjøper skulle komme med merkelige krav.

Lenke til kommentar

Jo mer detaljer du har med i en eventuell kontrakt, jo bedre. Opplys om hvilke faktiske mangler det er, og få med alt av betydning når det kommer til betalingsmåter, ansvar etc.

 

Jo mer, jo bedre. Men det er en myte at man kan skrive "selges som forevist" etc, og tro at man slipper unna med alt. Om noe skjer med objektet, som du burde ha hatt kjennskap til kunne skje (girkasse som ryker etter to timer osv), så er du ikke fritatt for ansvar.

Endret av fredrik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...