Gå til innhold

Trenger hjelp til å finne et smalt skjermkort. vil ha god ytelse. Radeon vs Nvidia.


MysticoN

Anbefalte innlegg

Leser du på testen til det 9800GTX+, ser du at det er et 2-slots kort ja, men ikke altfor tykt, slik at det akkurat ser ut til å kunne gå inn i maskinen din.

9800GTX+ Dark Knight power consumption

Over ser du at de 2 kortene trekker omtrent identisk med strøm.

Den store fordelen med kortet er at det er mye kaldere enn et Radeon HD4850, noe som kanskje er relevant for et så lite kabinett.

 

I de fleste tester jeg har sett slår 9800GTX+, HD4850'en i de fleste spill, og de er ranket omtrent likt i skjermkortguiden (kjøpeguiden, eller hva sticky'en heter), så hvor påstanden om at HD4850 er et raskere kort kommer fra må begrunnes.

 

Ut i fra ovenlinkede test er 9800GTX+ med Dark Knight Cooleren (merk at det er GTX"+", og ikke GTX) både raskere, kaldere, og trekker ca lik mengde strøm.

 

Bakdelen er pris. Dette kortet koster nærmere 1700,-, og man får både HD4850 til 1249,- og HD4870 til 1895,-! Ellers kan man også velge et vifteløst HD4850 til 1700,- fra ps.no.

Ser ut som vifta på HD4850 er tykk nok til at den også tar 2 slots, og HD4870 tar 2 slots, som man ser.

 

HD4870 er det beste kortet, mens HD4850 er trolig det beste kjøpet.

 

Er ikke nVidia fanboy eller noe, bare tenkte jeg skulle påpeke litt manglende info ved denne diskusjonen ;)

Selv går jeg i skrivende stund for et HD4850x2 :)

 

EDIT: HD4870 trekker trolig litt for mye strøm for deg på 400w, så jeg ville gått for HD4850 om jeg var deg, eller 9800GTX+ hvis du har litt penger til overs.

Endret av Cilveran
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1.745,- er litt i drøyeste laget for et 4850, ville heller funnet et billigere alternativ her.

 

joda, er kanskje det.. men bryr meg egentlig ikke så mye om pris så lenge det er under 2000. 

 

 

Desuten har no de kortene jeg linket 1Gb isteden for 512mb, og det gainward kortet er som sakt relativt raskere enn de andre. 

 

Cilveran:

Takker for et godt svar, har startet å lese den testen du linket. det første jeg la merke til er at de tester 4850 kort med 512mb og ikke 1Gb. Vet ikke om dette har mye å si på ytelsen, men det er jevnt med 9800GTX+ og Radeon 4850. Vist de hadde testet det Gainward Radeon HD 4850 1GB GDDR3 kortet som har dobbelt med minne og klokket opp så kanskje det hadde vært 4850 som hadde kommet ut som vinner?

Endret av MysticoN
Lenke til kommentar

Vel, hvis pris under 2000,- ikke er så nøye, så er jo kanskje HD4850 heatsink er alternativ? Dette holder ifølge denne testen 15-20 grader kaldere enn andre HD4850 kort, og er tilgjengelig på ps.no til ca 1700,- med 1gb minne.

Dette hvis stillhet er noe du tilstreber litt. Det er nå passe deilig å ha en tilnærmet lydløs maskin...

 

Eneste spørsmål der er jo om det er plass til 2-slots kort eller ikke i maskina di. Det er det vel egentlig kun du selv som kan avgjøre med noen form for sikkerhet.

Lenke til kommentar

Fra testen jeg refererte til:

 

"We put this card through 8 hours of heavy DX10 gaming and we were surprised to see that the "Multi-Core" cooloing technology was wroking flawlessly, with temperatures averaging around 48 degrees Celsius. It's definitely much cooler than what you would get from a stock cooler which can be in excess of 70 degrees Celsius. So, this is excellent news for the gaming enthusiast who love silence, but expect good performance from a card that won't heat up the system like a radiator."

 

Her ser du grunnen til at jeg foreslo kortet, det er kaldere enn andre HD4850, og burde jo derfor være ideelt. Det at det er støyfritt er jo en stor bonus bare.

Lenke til kommentar
har no sendt en mail til komplett og spørt om dimensjoner på et par kort no.

 

Det beste hadde vært om jeg hadde fått plass til det gaimward 4850 kortet jeg linket i et par poster over.

 

Tror ikke det å få plass til ett to slotters kort er noe problem om de har fulgt litt ATX standard i designet av Shuttle'n din :p

Men strøm er det verre med.

Lenke til kommentar
vel.. da har ikke shuttle fulgt ATX. for som du ser på bildene jeg lastet opp dekker vifta på GPU kortet alt av mulighet for å få noe annet kort inn i pc'en

 

Skjermkort ja, nå tenker jeg PORT Messig, se bak der på bildet ditt, du har en ekstra slot med mulighet for å sette inn ett ekstra kort i PCI sporet om du ikke hadde hatt en GPU med såpass stor kjøler.

Nå har det seg slik at i vanlige desktop maskiner med for eksempel 3 veis SLi så tar de ikke opp mer enn 2 slots bak, hadde de gjort det så tror jeg 3 veis Crossfire og SLi hadde vært umulig den dag idag :p

Skjermkortet du har nå tar nok opp 2 slotter ja.

Lenke til kommentar

fikk svar fra komplett idag. ikke helt fornøyd med svaret siden de kun sendte meg 2 xls filer med dimensjoner på all verdens av kort.

F.eks, har et GeForce 9800GTX kort samme dimensjoner som 9800GTX+ kort, og har alle 9800Gtx kort samme dimensjoner? Virker ikke helt som de tok mailen min seriøst. Radeon 4850 kort sto ikke på listen en gang.

Endret av MysticoN
Lenke til kommentar
fikk svar fra komplett idag. ikke helt fornøyd med svaret siden de kun sendte meg 2 xls filer med dimensjoner på all verdens av kort.

F.eks, har et GeForce 9800GTX kort samme dimensjoner som 9800GTX+ kort, og har alle 9800Gtx kort samme dimensjoner? Virker ikke helt som de tok mailen min seriøst. Radeon 4850 kort sto ikke på listen en gang.

 

Om vi snakker stock kjøler så har Radeon 48xx samme dimensjoner som Radeon 38xx :p

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

puster liv i en gammel post :) har i det siste sett mye på 4850 vs 4870 kort, spesielt når det kommer til Watt.

 

System Power consumption - Load

 

Radeon HD 4850 - 242W

 

Radeon HD 4870 1Gb - 277W

 

Er ikke store forskjellen på watt, men tror at det er best å ta det "sikre" valget siden jeg kun har 400W PSU. Så hvilket 4850 kort er mest for pengene eller "best" ?

 

Holder en knapp på dette kortet:

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=361772

Lenke til kommentar
som dere ser fra min signatur har jeg en Shuttle pc, så det er litt trangt når det kommer til skjermkort.

 

Lengden har ikke så mye å si, men det er hvor breidt kortet er som er problemet.

 

Har sett litt på Radeon kortet, har snakket med komplett og de kunne bekrefte at dette skulle passe.

men så også at Nvidia har et kort som kanskje er like bra vist ikke bedre.

 

Så der har dere problemet mitt, vil ha ytelse men kan seff ikke velge fra øverste hylle, ber også om at vi tenker litt på hvor mye Watt skjermkort drar, har vel ikke all verdens psu på shuttelen min. tror det er 400W.

 

Så hva anbefaler dere meg, har lest mye bra om Radeon kort, men har aldri selv eid et. har alltid vært fast nvidia bruker.

 

 

 

Du kan bruke hvilket som helst skjermkort, Du må bare skifte ut standard kjøleren med en lavprofil kjøler, Så du kan velge og vrake av det som finnes, men om du har lite plass og må ha tynn profil må du finne en lavprofil kjøler, en type vannkjøling kan vere en god idè

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...