Gå til innhold

Like hodetelefoner med forskjellig impedans, hvorfor?


Anbefalte innlegg

F.eks Beyerdynamic dt770 kommer i forskjellige utgaver med forskjellig impedans. Ser også at mine Sennheiser hd25 70 ohm også kommer i en 600 ohms utgave. I følge Sennheisers nettsider er settene ellers like. Hvorfor vil noen velge settet med 600 ohm? (Hva slags utstyr er det de passer bedre for?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste jeg vet er at jo lavere ohm, jo lettere er de å drive, men jeg vil også veldig gjerne høre et vettugt svar på hvorfor det er forskjellig ohm på samme modell. Er samme modell med høyere ohm egentlig en bedre modell om man har riktig utstyr til å drive dette eller hva ? Kunne jeg heller valgt en 32ohm utgave kontra en 80ohm som jeg har ?

Endret av PrayingMantis
Lenke til kommentar

Det hele går på at jo mer tungdrevne hodetelefoner er, jo bedre kontroll får forsterkeren over elementene, noe som igjen resulterer i bedre lydkvalitet. Dette skal visstnok være fordi forsterkeren da bruker mer kraft på å drive elementene i hodetelefonene (men nå har ikke jeg noe god peil på elektronikk, så kan ikke garantere 100% at det er sånn det er).

 

Dette er også grunnen til at ting som motstandsadaptere i noen tilfeller kan forbedre lydkvaliteten - men det varierer veldig, det finnes hodetelefoner med eksepsjonelt god lyd, uten at de er noe spesielt tungdrevne (Grado).

 

Audiofile hodetelefoner kan enten bli tungdrevne ved å ha lav følsomhet, eller høy impedans (varierer fra merke til merke). Men de innebygde forsterkerne på bærbare spillere som iPods o.l. har ikke nok kraft til å drive disse tungdrevne beistene.

 

Derfor har hodetelefoner ment for bærbart bruk som oftest høy følsomhet og lav impedans, slik at de blir lettdrevne nok for mp3-spillerne. En annen faktor kan være Frankrikes restriksjoner for volum ut av bærbare spillere, som gjør at spillere solgt i Europa kommer med volumsperrer, som begrenser utgangseffekten.

 

Håper du klarte å få noe mening ut av dette. ;)

Endret av Molotovcocktailen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...