Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ingen reaksjon når tenning vris om, batteriet fullt.


Anbefalte innlegg

I dag tidlig skjedde det plutselig ingen verdens ting da jeg vred om nøkkelen i tenningslåsen. Bilen, en Nissan Almera 1999 har stått ca ett døgn. Jeg testet batteriet, og det viste seg å være fullt.

 

Noen som vet hva som kan ha skjedd? Det har for øvrig vært et massivt snøfall det siste døgnet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mye det kan være.

 

Er det liv i bilen din ellers? Får radio og lys strøm? --> Blir strøm levert til bilen

 

Om alt ellers virker normalt så har enten startmotoren kilt seg fast, da hjelper kanskje hammertrikset. Dette skjer gjerne om tannjulene begynner å bli litt slitt, da kan de plutselig kile seg fast i "feil" stilling når startmotoren kobler inn mot motoren.

 

Ellers... Defekt tenningslås (siste hakket virker ikke), en ledning som har hoppet av et sted, mye det kan være. Begynn gjerne med å sjekke det viktigste, har starteren 12V på den store tilførselsledningen? Prøve å "tyvkoble" 12V til releinngangen til starteren med en ny kabel fra batteriet, og se om den drar rundt da. Gjør den det virker i alle fall starteren, og feilen ligger ett sted mellom tennningen og starteren.

Lenke til kommentar

Hvis det overhodet ikke kommer strøm til bilen (ingenting skjer når du vrir om tenningen og skrur du på lyset forblir det mørkt) ville jeg først og fremst sjekket sikringsboksen.

 

Er sikringene i orden kan du så sjekke jordingskabelen. Det er den som går fra minuspolen på batteriet til jord, enten i karroseriet, rammen eller direkte til motoren. Ved f.eks. mange kaldstarter der startmotoren har måttet gå en del før motoren har startet kan det ha gått varmgang i kabelen på grunn av stor strømgjennomgang. Dessverre blir flere biler levert med jordingskabel som holder akkurat, men kun det. Da skal det ikke så alt for mye til å overbelaste denne. Festene til jord kan få dårlig kontakt eller selve kabelen kan svi seg.

 

Rett før jul opplevde jeg at selv død bil, selv ikke kupelyset virket i den ene bilen min. Å prøve å starte den nyttet ikke, ingenting skjedde. Sikringene var OK. Men så merket jeg at hvis jeg slo døra hardt igjen fikk jeg lys i dashbordet noen få sekunder. Samtidig kom det gnistrelyder fra motorrommet. Jordingskabelen var lunken og det gnistret godt inni da jeg beveget på den. Tok den av og klippet den opp for inspeksjon, kobberet var svartsvidd tvers gjennom og det sto generelt dårlig til. Den nye kabelen er i litt grovere dimmensjon, så tviler på at noe slikt vil skje igjen med det første :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...