Gå til innhold

Tegn på at harddisken er dårlig ?


Anbefalte innlegg

Her om dagen når jeg skulle in på harddisken for å finne fram noen musikk, men når jeg går gjennom mappene med de forsjelige artistene, så er nesten alle mp3 filene borte.

Ut av 300G så var det bare 10G med musikk igjen. (PS bare mp3 filer var påvirket)

 

Det jeg har er en WD 500G SATA 32Mb 7200Rpm

Denne har vert byttet en gang før på grunnen at den gamle ble gikk konk på grunnen av dårlig kjøling men det er ikke en mangel nå. Denne her har jeg hat i halvt år med uten problemer føre nå.

 

Disken kjøpte jeg gjennom komplett, og med i tankene på at de har hat problemer med å sende ut disker som skal være helt nye, men så er det masse informasjon igjen på de fra tideligere eiere.

Men er ganske siker på at dette er ikke tilfele.

 

Kan heller ikke tro at det er virus eller noe annen dritt som jeg har fått på maskinen min, er ganske nøye med det her i huset, pluss kjører ofte scan for å være siker.

 

Så jeg er usikker på helt hva jeg skal gjøre, pluss har ikke noen spes erfaringer med dette her. er det noen som har noen tips ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

290GB med bare MP3 forsvinner ikke uten en grunn. Det finnes virus som går aktivt etter MP3 filer, så virus er en sannsynlig årsak, forklarer hvorfor bare musikken var påvirket som du sier.

 

Kjør scandisk først: Start -> Kjør -> cmd

Skriv inn:

chkdsk X: /R

(x: disken din)

 

Prøv å kjør Recuva å se om du finner noen filer.

Lenke til kommentar
290GB med bare MP3 forsvinner ikke uten en grunn. Det finnes virus som går aktivt etter MP3 filer, så virus er en sannsynlig årsak, forklarer hvorfor bare musikken var påvirket som du sier.

 

Det kan være så, Men jeg gikk litt over på noen av de andre disken minne, som jeg vet at jeg har noen mp3 filer på, pluss en gammel backup.

 

De mp3 filene var ikke påvirket i det hele tatt, de var like gode som den dagen de havnet der. Jeg har også fulgt dit råd ang scan, kjørte chkdsk pluss noen andre scan programer for å være siker. Men nei det var ikke noe spes å rapportere der.

 

Må si at jeg ble ganske fasinert av dette problemet . men jeg skal ikke utelukke at det kan være et nyt virus som er ute å går, men jeg stusser enda hvorfor bare den ene disken ble påvirket

Endret av -Tralz-
Lenke til kommentar
500Gb modellen til WD er også svak.

Det vil si at den er ikke særlig holdbar, mine har holdt maks ett år og røket på kortest tid etter 2-3 måneder.

Rekorden jeg har hørt så langt er 3 dager.

 

Er litt ening med deg der. WD syns jeg har vert litt svakt på å takle varme, men i et godt luftet kabinett så skulle det gå mye bedre og lengre leve tid.

Har sjekket noen ganger på diskene for støv pluss vaskete støv filtrene, så har jeg lagt merke til at de har litt høyere varmeutvikling en de andre diskene mine som jeg har merket til.

Men uten det som gjør dem jobben sin og leverer farten som er lovet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...