Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppdaget sprekk i servanten - må jeg erstatte den? (priser)


Anbefalte innlegg

Jeg har bodd i en leilighet nå i 1,5 år. De 5 siste mndene har jeg vært borte mye fra leiligheten.

Da jeg kom hjem og skulle vaske over leiligheten oppdaget jeg plutselig et lite rift/sprekk i servanten. Jeg sjekket nærmere etter og det viste seg at en skallbit fra servanten under har falt av og laget et bittelite hull i servanten.

Da jeg forlot leiligheten var det ingen sprekk eller hull i servanten. Jeg har ikke mistet noe i den heller som kan lage slike greier... Huseier bor under meg og har full tilgang til min leilighet. Ingen nøkkel trengs eller noe.

 

Spørsmåleene blir da..

 

- Kan dette ha skjedd av seg selv? At vasken plutselig har bestemt seg for å sprekke?

Blir det jeg som eventuelt må erstatte denne servanten siden jeg leier leiligheten?

Og i og med servanten er over 5 år gammel kanskje nærmere 10 år.. Hvis jeg eventuelt måtte ha erstattet den, må jeg erstatte den med full (ny innkjøpspris - kjøpspris - salgspris, eller hva nå enn dem har betalt for den,) eller blir pris redusert feks p.g.a tidligere leieboere, eventuelt slitasjer, og at den er så gammel blir pris redusert (feks som dem blir når man skal selge brukte ting)?

 

Takker på forhånd for svar.

Endret av Myheartisinjail
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da blir eventuelt spørsmålet igjen.

 

Blir dette noe jeg må erstatte siden jeg leier?

Må jeg betale full pris på en ny servant, eller betaler man mindre pris p.g.a vasken er gammlere?

Jeg mener at prisen synker i verdi på en vask pr år, p.g.a slitasjer som blir påført og lignende.

 

Om for eksempel huseier mener jeg skal erstatte vasken og sier han skal ha en ny vask til 4-5000 kr.. Må jeg ut med hele det beløpet eller har han også en andel han skal betale på vasken siden den er gammel og har hatt mange tidligere leieboere som har brukt vasken før meg.

 

 

Noen som vet dette?

Lenke til kommentar
Spørsmålet blir om dette blir omfattet av begrepet "normal slitasje" eller ikke...

 

Har du pratet med huseier om dette i det hele tatt? Dessuten er ikke en ny servant så utrolig dyr :)

 

 

 

Har ringt bademiljøkjeder og her og der.. Dem har forklart meg at i og med et skar har falt av på baksiden av vasken må dette være slagskade. Jeg har mistet noe der en parfymeflaske eller 2 sånn tidligere for noen mnder siden, men den sprekken og skåret som falt av har ikke dukket opp da. Den kom plutselig ut av det blå.

Jeg opplever det samme som Myheartisinjail gjør.

Har maks uflaks for tiden.

 

Har ikke turt å si noe til huseier enda, da jeg er redd for å for eksempel bli kastet ut av leiligheten... Eventuelt at jeg ikke skal ha råd til å erstatte vasken. Dem på bademiljø sa prisene for slike servanter er omlag 4.000 kr.

Jeg søker på nett og finner disse vaskene til oppgitt pris, men underskapene og div følger somregel med. Det må vel gå ann å få kjøpt bare servanten til en billigere penge uten at jeg må ha med dem underskapene med i prisen... Hadde jeg håpet. For meg er 4000 kr mye.. Som vil ta meg flere mnder å spare opp, siden jeg er student.

 

Om dette isåfall må gå fra depositumet så regner jeg med at dem vil komme til å kreve at jeg snarest betaler opp igjen depositum av den prisen vi bruker på servanten så depositumskontoen blir fylt opp igjen til det som står i leiekontrakten.. Og da er vi igjen på problemet at slikt tar laaang tid for meg å spare opp.

Lenke til kommentar

Du kan jo kjøpe ein tilsvarande servant på brukt marked. Bademiljøkjeder selger berre det som er moderne akkurat no, sidan eg regner med at du ikkje er ute etter årets model av servanter så bør du sjå etter på brukthandlere, eventuellt høyre med rørleggere og slikt (rørleggarar bruker av og til å legge til side gammalt invetar som dei har skifta ut).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...