Gå til innhold

[Løst]Er det lett å bli tatt for ulovlig nedlasing?


Pc96

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tviler at vi blir tatt i norge med nedlasting men det er en veldig liten sjanse for at noen blir tatt.

 

Vis norge begynner å bruke enorme ressurser på å tracke ned norske pirater så føler jeg at det blir en protest om staten(evt noen andre) skal bruke ressurser på større problemer enn dette.

 

Og ja jeg tror sikkert at noen ISP'er sjekker hva du surfer på og diverse.

Lenke til kommentar
Har de lov til å snoke å se hva folk laster ned?

Her er det antagelig en innholdseier som har kontaktet ISP-en og bedt dem varsle brukeren. Enkelte små ISP-er med dårlige rutiner varsler da brukeren. Større ISP-er gjør ikke dette av en rekke grunner, blandt annet at de selv ikke kan gå gode for påstandene for innholdseier og at de ikke vil la kundene tro at de overvåker nettbruken deres.

Lenke til kommentar

Tja, er vel bare å si at du hoster en proxy på nettet ditt om de ringer deg, men sjangsen for å bli tatt er rundt NULL. Jeg har had en server på 24/7 som delte flere terabit fordelt på rundt 1,200 torrent en periode på 3 måneder, ingen som ringte meg iallfall. Tror at selv om politiet får mye høyere bevilgninger kommer ikke piratkopiering noengang til å få prioritet over ting som drapssaker, voldtekter og kriminalitet som utgjør fare for liv og helse.

 

Selv er det vel bare 1-3 DC++ servere som er blitt tatt ned i norge også.

Lenke til kommentar

Begge deler er vel ulovlig nå.

 

Men nedlastning gjør jo verden til et bedre sted. Tv-serien Prison Break ble jo lagt ned pga at den ble nedlastet istedenfor å se den på TV.

Det sier bare hvordan brukerene vil ha det, HD og muligheten til å se det når man vil, og pause og alt det andre som er mye bedre med nedlastet materiale. :D

Lenke til kommentar
Det er uansett bare deling av filer som er ulovlig, da det strider mot åndverks-loven, nedlasting blir som å kjøpe en piratkopi av Oakley (Fakley) i syden.

 

Som Ståle sier, så er det i dag også ulovlig å laste ned. Tidligere (noen år siden) var det lovlig å laste ned piratkopiert musikk, filmer og så videre til privat bruk, men slik er det ikke lenger.

Lenke til kommentar

Det er nesten umulig å bli tatt for nedlasting. Nedlasting er også per definisjon til eget bruk, og blir uansett forbigått til fordel for de som selger, og deretter de som sprer. Politiet prioriterer også norske innholdseiere foran amerikanske f.eks, så det er en dårligere idé å laste ned Max Manus eller no, enn en amerikansk film.

 

I høy grad uproblematisk uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...