Gå til innhold

Anbefaling: Hvilken Blu-ray-spiller?


Anbefalte innlegg

Finnes det blu-rayspillere med harddisk og dermed opptaksmulighet fra tv?

Godt spørsmål!

 

Foreløpig har jeg ikke sett særlig mange slike produkter. LG annonserte en slik spiller tidligere i år, men det er ikke i salg i Norge enda, så vidt jeg kan se.

 

JVC lanserte også nettopp et slikt produkt i Japan. Så det ser ut som de kommer, men at det bare tar noe tid - litt merkelig egentlig.

 

Vi skal forske litt mer på saken. Mulig noen andre kjenner til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekklisten mangler det viktigste, å ta opp fra tv-sendingene. Det må på plass før jeg kjøper. Vil derfor også ha muligheten til å brenne til dvd eller bd (nedskalering om det skal til dvd). Hadde også vært kjekt om opptakene kunne blitt komprimert til avi-filer, som jeg kunne fått overført til minnepenn (da hadde i grunn bd-brenner vært unødvendig). Og alt skal være åpent. Selvsagt skal det ikke være noe støynivå.

Ren ønsketenking, sikkert, og dyrt.

Lenke til kommentar

Globdule - Jeg tror du må vente en stund før du ser opptaksmuligheter som du skisserer her...

 

Utover det - har redaksjonen samvittighet til å skrive en slik artikkel uten å ta hensyn til det absolutt viktigste med en multispiller? Bildekvalitet? Lydkvalitet? Det er fullstendig verdiløst å diskutere hvilken spiller som er best basert på tekniske kriterier som sier like mye om opplevelsen som antall watt på en gjennomsnittlig asiatisk surroundreciever. Er det trygt kjøp når fargene er blasse og kjedelige? Jeg har ikke sett bildet på den nye PS3 ennå, men jeg har sammenlignet bildet fra et par forskjellige multispillere, og 1.Gen PS3 har et bilde som ikke akkurat innbyr til at jeg skal kose meg. Det samme gjelder et par av de billige spillerne til Samsung, som ihht dere er "trygge" kjøp, men som har lite sprut i fargene og dårlig gjengivelse av dynamisk kontrast.

 

 

 

Utover det - jeg savner et par spillere i dere vurdering også, forsåvidt også fra vurderingene til denne sannhetsleverandøren dere viser til når dere skal betrygge dere selv ift kjøp av PS3. Denon BDP-2010 for eksempel. Der snakker vi bildekvalitet.. Om du vil ha en multispiller med virkelig god lyd i tillegg så er Denon DVD3800BD kanskje en av de beste som kommer til å bli produsert, i alle fall i prisklassen under 25k, siden det vil bli lagt mindre penger i konverteringsbiten i multispillere siden det nesten ikke selges surroundrecievere uten støtte for de nye HD-formatene.

 

Skjerpings!

Lenke til kommentar

Jeg har tidligere blogget om min LG BD370 Blueray og mediaspiller. Det som var fint med denne var at den i tillegg til å spille Blueray filmer med utmerket kvalitet, så kunne man koble til en USB disk med MKV H.264 filer og spille av disse. Det som var mindre kjekt var imidlertid at USB disken måtte være formatert til FAT32, noe som gjorde at filstørrelsen ble begrenset til maximum 4GB. I forbindelse med film i HD kvalitet blir dette som regel for lite, og det ble etter hvert et irritasjonsmoment.

 

Jeg tok en tur innom PS3, prøvde linux, ps3mediaserver og det som var å prøve med ps3, men kom fram til at jeg ikke var fornøyd med kvaliteten. MKV H.264 som er transkodet blir bare ikke det samme som en spiller som støtter formatet. Kvalitetstapet ble rett og slett et irritasjonsmoment her.

 

Men så over til min siste erverving, LG BD390. For å kvotere blonde damer på film, "Oooooooh Myyyyyyy Goooooooood"! Dette har jeg ventet på lenge! For det første testet jeg at denne spilleren støtter NTFS filsystem på USB disken, noe som gjør det mulig med store filer over 4GB. Avspilling av store filer var ingen problem, kvaliteten var upåklagelig! Dette i seg selv var jo en forbedring værdt å feire sammenlignet med den forrige modellen, men tok det slutt der? Neida, neida, neida.

 

LG BD390 støtter Digital Living, noe som gjør at du kan streame media rett fra enhenter som støtter Digital Living. Dette kan f.eks være en PC som kjører et mediadelingsprogram. I Windows Meida Player 11 er dette innebygget, denne fikk jeg imidlertid ikke til å fungere helt optimalt, den fungerte til det meste, men kom til kort når det gjalt avspilling av MKV filer. Den medfølgende Nero HomeMedia Essensials 4 fungerte imidlertid helt utmerket, og streamet hva det skulle være. Jeg prøvde en del forskjellige media servere, men Nero fungerte desidert best.

 

Jeg testet dette på LAN porten på spilleren, spilleren har i tillegg wifi 802.11n draft 2, men siden mitt trådløse akksesspunkt er nermest prehistorisk har jeg ikke utforsket om streaming fungerer lite prikkfritt på wifi, ennå. Jeg sier ennå, fordi jeg har en 802.11n draft 2 ruter på vei. Når den nye ruteren er i hus blir det testing av den trådløse delen også.

 

Konklusjon, en foreløpig 6'er, men forbehold om at wifi delen lever opp til forventningne.

Lenke til kommentar

Et lite tillegg til min forrige review. Jeg tenkte jeg skulle gi Linux en sjanse til å vise hva den er god for i forbindelse med wifi testing, og hadde derfor satt opp en ushare server (http://ushare.geexbox.org) på Linux boxen min. Denne poppet opp i server listen på LG BD390 og det var ingen problemer å streame MKV eller AVI filer over wifi. Aksesspunktet i testen var NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N, 300 Mbps 802.11n (draft 2.0). Jeg opplevde ingen hakking og bildekvaliteten var topp. Denne spilleren imponerer i grunnen bare mer og mer.

Lenke til kommentar

Hva med en Asrock NetTop ION 330BD pc? Koster 3490 og er mye mer fleksibel enn både PS3 og bluray spillere. Jeg har hvertfall ikke noe å utsette på blu-ray kvaliteten. Støynivået er meget lavt, må nesten ha øret helt inntil den for å høre viftene. At det kanskje er noe mer tungvindt å bruke PC veies opp mange ganger av bruksområdene.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt Panasonics BD60 i en stund nå og er veldig fornøyd med den. Bildekvaliteten er ypperlig og støtte for JPG/DivX fra USB og kortleser er ganske så handy. Den er ikke den kjappeste spilleren i gata til å starte opp, men det er også sjeldent jeg har bruk for å starte en avspilling rett etter jeg har slått spilleren på, eller puttet inn en disc.

 

Eneste minus er at videoformat støtten kunne vært bedre. Fra USB (kun FAT32) støttes bare DivX. Og fra kort støttes kun AVCHD og MPEG2. Mitt kamera lagrer videosnutter i WMV og det støttes ikke. Litt irriterende at når spilleren støtter video fra USB/kort, så kunne de vel slengt en bred formatstøtte også.

 

Men alt i alt en flott BD spiller til en veldig fin pris.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
×
×
  • Opprett ny...