Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arrangering av fester - lover?


twarr

Anbefalte innlegg

hei!

 

Lurer på litt rundt lover for arrangering av fest.

Skal arrangere en fest på et leid lokale nyttårsaften. Det skal være inngangspenger.

 

Er det slik at dersom man har gjesteliste, så har man lov til å ha med alkohol inn i lokalet? Må da alle gjestene som drikker alkohol være fyllt 18 år, eller er det noe som jeg som arrangør ikke har mulighet til å vite?

 

Åpen fest, diverse at man betaler ved inngangen og at det ikke er noe gjesteliste. Her er det sånn at man ikke kan ta med alkohol inn i lokalet, stemmer ikke det?

 

Må man i noen/begge av disse tilfellene melde fra til politiet, samt evt. vaktliste o.l.?

 

på forhånd takk! :-)

 

twarr

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På ein privat fest så kan gjestene ta med alkohol sjølv.

 

Spørsmålet her er kor mykje du har tenkt å ta i inngangspenger. Har du gjesteliste og gjestene betaler ein liten sum for å spleise på lokalet utan at du tar fortjenetse på salget så er dette ein privatfest der alt foregår bak lukkede dører (akkurat som om du skulle hatt fest hjemme).

 

Utan gjesteliste der gjestane betalar for å komme inn så blir alt litt strengare sidan du då driv med fortjeneste (som er skattepliktig). Er festen åpen for alle så må du nok ha skjenkebevilgning, vakter og aldersgrense ja.

 

Det som er vanlig å gjere er å ha gjesteliste og skulle noken komme litt seinare så skriv du dei opp på lista når dei kjem inn (pass på å få med fullt namn). Hovedsaken er at skulle det då skje noke så har du liste med namn på alle som var på festen om nokon skulle spørre om det. Størrste utfordringa for deg som arrangør er å ungå uønska gjester og bråk/slossing, det er derfor lurt at du som arrangør held deg nokenlunde edru, eventuellt skaffer noken edru vakter til å gjere jobben for deg.

Lenke til kommentar

Bare et lite tips fra en som har gjort det før: IKKE la det samle seg opp folk utenfor lokale som maser om å få slippe inn. Dette fører bare til at man må ha kontroll på to steder, og når folk går ut for å røyke så treffer de alltid noen de kjenner som de vil ha med inn. Og så blir det bråk.

Lenke til kommentar

Tror du er nødt til å gi beskjed til politiet før du arrangerer en slik fest.

Hadde listefest for et halvt år siden med ca 50 stk. Festen ble avbrutt av politiet å vi stoppe festen. Vi fikk beskjed om at det ikke var blitt gitt beskjed til politiet. Gjorde ikke saken noe bedre at det hadde samlet seg endel folk utenfor som ville inn.

Lenke til kommentar

Det skal ikkje være nødvendig å melde frå til politiet om at du arrangerer privat fest.

 

Er usikker på kva som skjedde på festen din Meraphi, men det ser ut som at oppsamlinga av folk utanfor lokalet var problemet i ditt tilfelle, ikkje sjølve festen. Ei ukontrollert folkemengde kan være eit ordensproblem og det var antagelig vis det politiet kom for å sjekke, at dere bestemte dere for å avslutte festen etterpå er så vidt eg kan sjå deres valg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...