Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
klarte jeg på en eller annen måte å slette alt som var på digitalkameraet mitt..

Poenget: Finnes det noen mulighet for å gjenopprette bildene, eller er de tapt for alltid?

 

 

Tullet meg litt med kameraet hin dagen, så da får jeg vel ikke tilbake alle, nei. Men slettet i hvertfall de bildene jeg tok etter uhellet med de andre, om det hjelper, sånn at de ikke går i veien eller noe.

Bare sånn i tilfelle noen andre finner dette før de går videre etter å ha slettet filer:

 

Filsystemet på disse minnekortene er utformet sånn at "sletting" ikke egentlig utføres, men fila merkes som slettet. Når et nytt bilde (annen fil) skal lagres så anses plassen de slettede filene opptok som ledig, og det er dermed en fare for at slettede filer overskrives.

 

Å slette de nye filene øker ikke muligheten for å redde de gamle, så det viktigste er å ikke bruke minnekortet til annet enn å forsøke å redde filene som var der.

Lenke til kommentar

Føler med deg mate, vet åssen det er. Skulle slette en brukerkonto til madamen for en ukes tid tilbake under Document and Settings med masse bilder som hun ikke viste lå der. Gjett om hun ble pissed off ass når hun skulle fine bildene igjen som ikke lå der lenger, hehe. Heldigvis fant jeg disse to verktøyene: Recovery Manager

og PC Inspector File Recovery. Gjett om eg fant bildene igjen:D

 

Lykke til;)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg kjøpte to sandisk extreme3 cf-kort i løpet av fjoråret. Det fulgte med en liten cd med begge, et program kalt "sandisk rescue pro". De kortene er jo ganske billige nå.

 

Innstallerte programmet nå, og la inn et gammelt minnekort (Kingston 1024MB) for å teste. I windows er kortet tomt. Etter å ha kjørt det har det funnet mange bilder. Noen av dem er delvis borte noen lar seg ikke åpne men mesteparten ser ganske ok ut. Skal teste formatering i kameraet med dette kortet for å se om programmet finner noe etter det.

----

Programmet fant bildene etter en formatering i kameraet (Eos 30D). Jeg slettet alle midlertidige filer vha Ccleaner og restarta datamaskinen før jeg kjørte programmet etter formateringen av kortet. Det fant også to enda eldre den ikke fant første gang, merkelig nok. Disse er fra mars mens de andre er fra Juni. Skal teste om en formatering i windows sletter filene på kortet så prog ikke finner noe.

-------

Samme rutine. Formaterte (med windows) sletta midlertidige filer med Ccleaner og restarta dataen. Programmet fant allikevel masse bilder.

 

skal jeg tømme kortet har jeg funnet ut. Oppdaterer posten med resultatet og rutinen.

------

Problemet med å "tømme" det er jo at om jeg fyller det med andre bilder så vil jo de gjenopprettes. Så for å løse det så gikk jeg inn på kortet og opprettet en mappe. Denne mappa inkluderte jeg i CCleaner sin tømming og satt prog til å overskrive 3 ggr. Så fylte jeg denne mappe med kopier av bilder til jeg fikk beskjed om at kortet var fullt. Så kjørte jeg Ccleaner. Og jo, er kortet så tomt at sandisk programmet ikke finner noe mer..

Endret av pybalto
Lenke til kommentar

R-studio fikser nok saken for deg, men koster rundt 550 kroner for fullversjonen.

Jeg har selv brukt programmet på formatert minnekort til kamera, og fikk tilbake 98% av bildene. Noen få var korrupte, men ellers var det ingen problemer.

 

http://www.data-recovery-software.net/

 

Men du må ha en kortleser, og passe på at du legger filene du får tilbake på en harddisk, og ikke rett på kortet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...