Gå til innhold

Ny router som tåler belastning.


sdf123

Anbefalte innlegg

Etter at jeg har fått 20/3.6 fra canal digital har routeren(linksys wrt54g v5.0) min begynt å henge seg, bli treg når jeg har mye tilkoblinger oppe å går. Tar jeg feks å restarter routeren er den rask som bare det. Den er også oppdatert med siste FW fra linksys.

 

Jeg regner med jeg da trenger en som er kjappere, større cpu og minne? Tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Løsningen kan være å flashe routeren med DD-WRT firmware, som er en bedre firmware enn Linksys sin. DD-WRT støtter flere connections enn Linksys firmware, så routeren blir mer stabil.

 

Du kan sjekke ut www.dd-wrt.com, og finne mer ut der.

 

Ellers anbefaler jeg DIR-655, som er en meget bra og stabil router.

Lenke til kommentar

Ifølge denne siden, så har RouterBoard 450 en Atheros AR7130 cpu (Atheros AR7100 info), som er en MIPS core. Usikkert om FreeBSD på MIPS er kommet så langt at det kan brukes på dette kortet. (m0n0wall er basert på FreeBSD). Smoothwall er en Linux-distribusjon. Mikrotik sitt eget RouterOS er også Linux-basert. Det ser ut som om OpenWRT støtter AR71xx.

Endret av tingo
Lenke til kommentar
MyOpenRouter er jo også litt interessant. Det ser ut til at NetGear WGR614L er / skal bli helt open source. Jeg ser at flere butikker i prisguiden har denne. Er det noen som har prøvd den og kan si om den funker og yter bra?

Er ikke det litt som den WRT54G, kan jo kjøre OpenWRT osv på den. Forskjellen er vel at NetGear har 40MHz mer enn WRT54G som kun har 200MHz.

Lenke til kommentar
Er ikke det litt som den WRT54G, kan jo kjøre OpenWRT osv på den. Forskjellen er vel at NetGear har 40MHz mer enn WRT54G som kun har 200MHz.

Jo, omtrent. Dessverre så er ikke "MyOpenRouter" så åpen som man kunne ønske - dokumentasjonen på hardware er ikke der, dermed er det vanskelig å porte andre os'er til den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...