Gå til innhold

Maritim Utdanning - Styrmann?


bruktCDplate

Anbefalte innlegg

Tenker litt på maritim utdanning. :thumbup:

Hadde det ikke vært for av/på ordningen de har, så ville det vært et klart første valg for meg. ;)

Noen som kan si noe positivt om maritim utdanning? Da tenker jeg på styrmann utdanning.

-Er det gode muligheter for en ny utdannet styrmann?

-Lønn? (Start lønn ligger vel på 350 000kr i året tror jeg.. men etter noen år vil det vel gå betydelig opp?)

Vet om flere styrmenn som tjener 600 000kr ++ i året. :w00t:

-Generelt om styrmenn? ( positivt og negativt )

 

 

Takker for svar!:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gikk selv denne veien for ca 10 år siden, men som mange andre sjøfolk som går på land er jeg også blitt yrkes-sjåfør. Er jo en slags styr-mann det også :thumbup:

Men desverre er utflagging osv medvirkende til at mange båter har utenlandsk mannskap, noe som vistnok gjør miljø ombord dårlig(i følgebekjente). Var selv på norsk båt, men norsk mannskap, og kan ikke si annet enn at disse årene er/var de beste i mitt liv så langt. Men denne skift ordningen ble litt vanskelig. Når det gjelder lønn, vet jeg ikke helt, men som Matros-lærling hadde jeg vel ca 24.000 i mnd på slutten, men dette er over 10 år siden, så vil tro mye har skjedd. Du kan også gå av med pensjon når du er 55år (om de ikke har vunnet frem med å få det til på 50).

Er mye å vurdere med dette yrket, men personlig hadde jeg ikke valgt dette yrket sånn det er nå. Men om ting forandrer seg, er jeg ikke fremmed for å dra ut igjen.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hei.

Jobber selv på båt i en nordsjøen som elektriker, og det er ikke mye utenlandsk mannskap der, men det er nok en del utenlanske folk på utenriks båter, men så lenge du jobber i et norsk rederi vil som regel offiserene være norsk. Men så si alle båter som er i nordsjøen fra norske rederi har norsk mannskap, i hvertfall fra skandinavia.

 

Lønnen som en nyutdannet 2. styrmann tror jeg ligger på rundt 35-39000kr i måneden, lønnen til overstyrmann ligger rundt 44000-48000.

 

Å jobbe i turnus er ikke bare positivt, veldig godt å ha lang fri, men kan bli til tider litt slitsomt å være så lenge borte fra familie og venner. Merker selv at det her ikke noe jeg blir å gjøre i så mange år til, det er godt betalt men tror det blir vanskelig å kombinere familie og jobbe på havet.

Lenke til kommentar

Skal selv starte på en maritim utdannelse neste August. Blir på denne skolen: www.simac.dk og tar utdannelsen via A.P Møller Mærsk.

Syntes skolene i Danmark virket litt bedre enn de i Norge, men vet ikke om man kan ta no vidregående skole som har dette som fag?

Har hørt mye bra om de jobbene du kan få etter endt utdannelse, og som det blir nevnt i starten av tråden så kan du bli alt fra en leder i et firma til lastebilsjåfør.

 

Du kan jobbe i alt fra 2-9uker og ha like mange uker fri.

 

Jeg gleder meg ihvertfall til å starte på utdannelsen, og har snakket med flere som sier det er easy å få jobb på land hvis man får mye hjemlengsel.

Lenke til kommentar

Nei, det er ingen videregående skole som utdanner styrmenn.

Det jeg sier er at du må gå 2år maritime (Vg1 TIP og Vg2 Maritime) på VGS, for så å få fagbrevet som matros. Når du har fagbrev som matros, kan du komme inn på teknisk fagskole, som utdanner styrmenn. Fagskolen tar 2 år.

Dette er en vei jeg vurdere sterkt. :thumbs:

Lenke til kommentar

Eventuelt kan du jo gå sjøkrigsskolen! http://www.mil.no/sjo/sksk/start/;jsession...requestid=14984

Det tar 8 år, men du vil ha lønn i 7 av disse, hvorav den er svært god de 4 siste. Du er garantert masse erfaring, og læremiljøet og lærekreftene på sjøkrigsskolen er svært gode. Du blir dekksoffiser klasse 1 etter fire år. Det tar litt tid, i og med at du må gjennom en god del militært stoff i tillegg til nautikken, men det er nok vel verdt det. Du står også sterkere til å få jobb på land om du etter hvert finner det upraktisk med sjømannslivet med en bachelor i militære fag, både i forsvaret eller i det sivile.

Lenke til kommentar
Når du har fagbrev som matros, kan du komme inn på teknisk fagskole, som utdanner styrmenn. Fagskolen tar 2 år.

Dette er en vei jeg vurdere sterkt. :thumbs:

 

Holder nå på med andre året på fagskolen og har igjen en muntlig eksamen før jeg får D1 papirene ;) Men du trenger ikke å gå i 2 år for å få bli styrmann, siden skolen er modulbasert. Første året er hva som kan sammenlignes med den gamle styrmannskolen, der du får D4 (altså styrmannssertifikat) ved bestått eksamen. Hvis du fullfører den 2-årige fagskolen så har du også muligheter til å fortsette på høgskolen for å få den akademiske graden bachelor i ingeniørfag. Så jeg anbefaler deg virkelig å satse på en utdannelse som skipsoffiser, siden den også gir deg flere muligheter til etterutdanning og jobber på land hvis du blir lei av å være på sjøen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Merkelig at det skal være så annerledes enn i Danmark? Med at man må ta fagbrev og alt det der.

 

Man trenger ikke å ha fagbrev om man skal begynne med maritime studier på høgskolen (Opptakskrav: 1. Generell studiekompetanse, eller individuell vurdering av realkompetanse. ), bare hvis man skal gå på teknisk fagskole. Men det finnes unntak for:

 

a) De med minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, men med likeverdig realkompetanse i faget og med bestått eller likeverdig realkompetanse i de felles allmenne fagene tilsvarende læreplanene i grunnkurs og videregående kurs I i yrkesfaglige studieretninger

 

b) Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

 

c) De skolene som har særskilt godkjenning, kan gjøre unntak fra kravet om fag-/svennebrev for søkere til nautisk linje som har fullført og bestått studieretning for allmenne, økonomiske og administrative fag.

Lenke til kommentar
Jeg hører så mye om jobb på land som styrmann.

- Hva i all verden kan en styrmann gjøre på land?? :p

 

Tror det er styrmann jeg blir å satse på. :D

 

Anbefaler deg å gå inn her. Hvor det finnes mye nyttig info for de som vil satse på en utdannelse innen den maritime næringen.

 

Intervju med Jan Egil Johannessen, Styrmann

Endret av Sosialdemokrat
Lenke til kommentar

God dag!

 

Eg har gått eit år elektro vg1, der etter eit år maritime fag vg2, og reiser no til sjøs som matroslærling. Det er absolutt til å anbefala, og så lenge du har brukbare karakterar, og endå viktigare lite fråver og god orden er det ikkje problem å få arbeid. Eg ser det er litt fokus på dette med turnusen, det er ikkje for meg noko problem, eg går 6/6 i sommarhalvåret og 8/8 i vinterhalvåret, men tida fyk når ein er til sjøs. Men skulle no turnus vera problem kan ein berre byrja på ferja med 2/2 ordning, verre er det ikkje.

 

Tydeleg at du har bestemt deg for å verta styrmann, men hugs på vegen til styrmannsjobben er lang. Fyrst er det vidaregåande i to år, der etter to år i lære, så to år på teknisk fagskule og til slutt kadettida.

 

Eg vil seia du gjer eit godt valg viss du velgjer ein karriere til sjøs, etterspurnaden er stor og valga er mange.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Eg kan bare anbefale sjølivet! Eg jobber fortiden som matros lærling på S/S Statsraad Lehmkhul og eg stooor koser meg! Dette med turnus jobbing er kjeeempe fint, jobber selv 6/6. Det er forsåvidt ikkje noe problem å skaffe seg kjæreste heller. Tar bare litt lengre tid. Må jo finne ei dame som holder ut å vær aleine i x antall uker, men dei fleste båter no til dags har jo internett og telefon. Så det er ikke noe problem!

 

Håper du liker svaret og velger Sjølivet! Er koooonge !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...